Schizoidní manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
1.12.18 11:06

Tak jsem to nedala

Tak je tomu již 3. měsíc, kdy jsem se se svým schizouškem rozloučila definitivně. Opravdu se to dál nedalo :-( Ten víkend s ním, dle očekávání, nevyšel. Pak ještě udělal nějaké drobné boty, všechno se to tak nahromadilo, že jediné možné východisko bylo to ukončit. On tvrdí, že schizoid není. Tak tedy ať si najde ženu, kterou bude milovat a bude s ní chtít opravdu být a bude s ní šťastný. Nemá cenu ho brzdit. Už není nejmladší, nezbývá než mu přát ať si najde tu svoji “pravou” co nejdříve. Je mi ještě líto, že ta jeho pravá jsem nebyla já, ale jelikož teď (kvůli němu) beru antidepresiva, protože bych si jinak vybrečela oči, tak ten smutek už není 24/7, ale jen tak 1-2/7. Tak mi prosím držte palce ať mě to už konečně přejde úplně. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
1.12.18 11:10

?

@Selenit
Zajímal by mě tvůj závěr příběhu. Zvládla jsi to ukončit a vydržet? Jsi z toho venku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.1.21 07:45

Schizoidní partner

Zdravím všechny,
Ráda bych obnovila diskuzi na toto téma.
Máte některá z vás zkušenost v soužití či přátelství s mužem/ partnerem, který má schizoidní poruchu osobnosti?
Ve zkratce : jde o tzv. ' studený odchov',
neumí projevit city, nemluví, uzavřený, velmi samotářský a introvertní, emočně chladný atd..
Zajímají mě váš pohled, zkušenosti, názory i rady, jak toto soužití zvládáte.. ;)
Uvítám i mužský pohled na věc, pokud se tu najde chlap, který třeba shledává tyto rysy u své partnerky :palec:
Děkuji Betty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
24.1.21 08:06

@Betule25 No blbě řečeno, já jsem něco podobného… je to těžko, tihle lidé taky touží mít někoho u sebe, zároveň potřebují dost klidu pro sebe sami…jsou to takové extrémy, něco jako rozštěpená osobnost a věř mi, že blbě se s tím žije. Pro lidi kolem jsou většinou ti špatní a abych pravdu řekla ani se tomu moc nedivím :roll:. Ve vypjatých situacích je dobré nechat tyto lidi tak, protože to moc nezvládají…Ale zas každá osobnost je úplně jiná to je zas těžko takhle psát nebo radit. Samotné tyto lidi mrzí, že jsou takový, akorát s tím nedokáží moc udělat…Ono je to fakt na tobě, buď takové soužití dáváš, nebo ne…většinou to dají hodně psychicky v pohodě lidi :P, tak to asi musíš být :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.1.21 10:14

@Mayaa007
Děkuji ti za příspěvek a tvůj osobní pohled na dané téma :palec:
Napsala jsi to úplně přesně.
Snažím se partnera chápat a plně tolerovat jeho osobnost, netlačím a nenutím jej k ničemu, co on sám nechce nebo neumí..
Nebydlíme spolu, svého osobního prostoru a času pro sebe má myslím ideálně ;)
No on sám o sobě říká, že je takový E. T. :lol: :lol:
Vážím si jej jako člověka, je to rovný, férový chlap a někdy pod tou jeho nedotknutelnou ‚slupkou‘ vidím ten cit a spřízněnost, kterou moc neumí dávat najevo..
Máme takové klidné, tiché spojenectví bez hádek a oboustranných výčitek, což oceňuji :D :D
Ale někdy to s ním nebývá jednoduché, to přiznávám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 10:16

Jsem schizoid, co byste potřebovaly vědět? :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35
24.1.21 10:46

@Mango_Lassi
Ahoj, děkuji za reakci..
Měla bych nějaké otázky.. pokud to nebude znít blbě :think:
Nevím, zda máš partnera/manžela, takže spíš všeobecně : co na svém protějšku ocenuješ, co ti dokáže udělat radost, co naopak odradit atd..
Nebo jen zkus popsat, jakého člověka sneseš vedle sebe a jak by se neměl chovat, ať tě úplně nevyčerpá :palec:
Nějaké osobní postřehy, rady, tipy :kytka:
 Betty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 10:56
@Betule25 píše:
@Mango_Lassi
Ahoj, děkuji za reakci..
Měla bych nějaké otázky.. pokud to nebude znít blbě :think:
Nevím, zda máš partnera/manžela, takže spíš všeobecně : co na svém protějšku ocenuješ, co ti dokáže udělat radost, co naopak odradit atd..
Nebo jen zkus popsat, jakého člověka sneseš vedle sebe a jak by se neměl chovat, ať tě úplně nevyčerpá :palec:
Nějaké osobní postřehy, rady, tipy :kytka:
Betty

Je to poměrně jednoduché - partner musí mít dost podobné názory, zvyky apod, jako já :lol: protože my, schizoidi, jak je známo, se velmi špatně přizpůsobujeme a nejde nás příliš předělat :lol:

• Citovat
  • Upravit
2721
24.1.21 11:32
@Mango_Lassi píše:
Jsem schizoid, co byste potřebovaly vědět? :mrgreen: :mrgreen:

Prosimte, Mango, muzes mi nastinit, jak prozivas lasku k muzi, ve vztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.1.21 11:35

@Mango_Lassi
Děkuji :palec:
Tak jestli můžu ještě pár otázek, klidně i na Mayaa007..
Umíte se urazit? Jestli se urazíte, jak dlouho dokážete ignorovat a nekomunikovat?
Omlouváte se někdy?
Umíte někomu zcela důvěřovat?
Máte tak pevné zásady, nebo je to hrdost nebo je to prostě ve vás, že moc nechcete dělat kompromisy a těžko se podřizujete?
Dokázala jste nějakému člověku spontánně říct, že ho máte ráda?
Vím, že otázky jsou hodně ‚na tělo‘, ale vážně bych ráda za vaši odpověď :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.1.21 11:39

@Sedmnactnulajedna
:potlesk: :potlesk:
Taky by mě zajímalo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 11:43
@Sedmnactnulajedna píše:
Prosimte, Mango, muzes mi nastinit, jak prozivas lasku k muzi, ve vztahu?

Existuje pouze láska k sobě a pak láska k hudbě. Všechno ostatní jsou náhražky :lol:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
24.1.21 11:50
@Betule25 píše:
@Mango_Lassi
Děkuji :palec:
Tak jestli můžu ještě pár otázek, klidně i na Mayaa007..
Umíte se urazit? Jestli se urazíte, jak dlouho dokážete ignorovat a nekomunikovat?
Omlouváte se někdy?

Jak ke komu, jak kdy.

Umíte někomu zcela důvěřovat?
Jasně, ale cesta k tomu je dlouhá.

Máte tak pevné zásady, nebo je to hrdost nebo je to prostě ve vás, že moc nechcete dělat kompromisy a těžko se podřizujete?

Je to všechno dohromady.
Dokázala jste nějakému člověku spontánně říct, že ho máte ráda?

Samozřejmě, ale není to hned.

Vím, že otázky jsou hodně ‚na tělo‘, ale vážně bych ráda za vaši odpověď :palec:

Schizoidní lidi potřebují hodně času, jsou hodně nedůvě|iví a hodně dlouho si vás testují. Ani tak ale není úspěch zaručen :lol:

• Citovat
  • Upravit
2721
24.1.21 11:54
@Mango_Lassi píše:
Existuje pouze láska k sobě a pak láska k hudbě. Všechno ostatní jsou náhražky :lol:

Muzes mi teda nastinit, jak prozivas nahrazku lasky k muzi? A opri se do toho. Mne muzes duverovat :lol:
Bali me schizoid. Pomoz mi! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 11:59
@Sedmnactnulajedna píše:
Muzes mi teda nastinit, jak prozivas nahrazku lasky k muzi? A opri se do toho. Mne muzes duverovat :lol:
Bali me schizoid. Pomoz mi! :)

Já ti to přesně popíšu - láska k muži je :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria