Schizoidní manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1392
24.1.21 14:29

Scénky žádné nejsou, jen hrobové ticho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.1.21 14:31
@Mango_Lassi píše:
Jaké chceš přesně scénky? Třeba já neprozivam obecně žádné svátky včetně Vánoc, narozenin, pak sociální věci typu promoce, svatby a tak - to jde mimo mně. Vím, proč to lidi dělají, ale nic mi to neříká

Spis ta intimita v partnerstvi. V jakych situacich, v jakem modu se lidi se „schizoidnimi“ rysy citi komfortne a blizko partnera. Emocne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 14:32

Já bych se doma občas potřebovala na.srat o něco víc, řvát o něco hlasitěji, protože ty scény pomáhají dosáhnout svého. :D Bohužel mi herecké nadání nebylo dáno :D

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
24.1.21 14:34
@Sedmnactnulajedna píše:
Spis ta intimita v partnerstvi. V jakych situacich, v jakem modu se lidi se „schizoidnimi“ rysy citi komfortne a blizko partnera. Emocne

Pokud mají spřízněné zájmy
a životní názory, víc v tom nehledej. To sblížuje. Možná nějací schizoidi se řídí dle emocí, já je neznám :lol:

• Citovat
  • Upravit
2721
24.1.21 14:36
@Mango_Lassi píše:
Pokud mají spřízněné zájmy
a životní názory, víc v tom nehledej. To sblížuje. Možná nějací schizoidi se řídí dle emocí, já je neznám :lol:

Vy si nevytvarite vubec zadne pouto pri sexu? To je ciste telesne poteseni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 14:43
@Sedmnactnulajedna píše:
Vy si nevytvarite vubec zadne pouto pri sexu? To je ciste telesne poteseni?

To vychází z předchozího bodu. Já osobně bych v tom extra posvátnou hloubku asi nehledala :mrgreen: od toho je tu třeba Josefuna

• Citovat
  • Upravit
12501
24.1.21 14:58
@Mango_Lassi píše:
To vychází z předchozího bodu. Já osobně bych v tom extra posvátnou hloubku asi nehledala :mrgreen: od toho je tu třeba Josefuna

Je otazka, co je pro zivot lepsi a jak se na to diva protejsek. Ja jsem v zivote myslim hodne racionalni, ale ve vztazich se necham vlacet emocemi obema smery, pozitivnimi i negativnimi. Hledam vecnou romantiku a zamilovanost a stereotyp zivota to ubiji a tezko se to udrzuje. Sex beru trochu posvatne, posiluje to lasku mezi nama, ale jestli to tak bere i manzel, to nevim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
24.1.21 14:59
@Betule25 píše:
Zdravím všechny,
Ráda bych obnovila diskuzi na toto téma.
Máte některá z vás zkušenost v soužití či přátelství s mužem/ partnerem, který má schizoidní poruchu osobnosti?
Ve zkratce : jde o tzv. ' studený odchov',
neumí projevit city, nemluví, uzavřený, velmi samotářský a introvertní, emočně chladný atd..
Zajímají mě váš pohled, zkušenosti, názory i rady, jak toto soužití zvládáte.. ;)
Uvítám i mužský pohled na věc, pokud se tu najde chlap, který třeba shledává tyto rysy u své partnerky :palec:
Děkuji Betty

Takovych muzu je hodne a nemusi mit primo zadnou poruchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 15:00
@Josefuna píše:
Takovych muzu je hodne a nemusi mit primo zadnou poruchu.

V tom souhlas. Ono hodně chlapů ta kritéria fakt splňuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
24.1.21 15:02

Toto mi přijde nejvíce výstižné u schizo lidí :-))

Prefer being alone and choose to do activities alone
Don't want or enjoy close relationships
Feel little if any desire for sexual relationships
Feel like you can't experience pleasure
Have difficulty expressing emotions and reacting appropriately to situations
May seem humorless, indifferent or emotionally cold to others
May appear to lack motivation and goals
Don't react to praise or critical remarks from others

• Citovat
  • Upravit
12501
24.1.21 15:10
@Mango_Lassi píše:
Jaké chceš přesně scénky? Třeba já neprozivam obecně žádné svátky včetně Vánoc, narozenin, pak sociální věci typu promoce, svatby a tak - to jde mimo mně. Vím, proč to lidi dělají, ale nic mi to neříká. Pro extra rodinné typy to není :lol:Příspěvek upraven 24.01.21 v 14:29

Tyto ritualy pomahaji rozbit stereotyp zivota a pamatovat si zivotne dulezite udalosti a naplnit bezny steteotyp necim slavnostnim, co udela radost, a i zdokumentovat tak prubeh zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
24.1.21 15:11
@Mango_Lassi píše:
Já bych se doma občas potřebovala na.srat o něco víc, řvát o něco hlasitěji, protože ty scény pomáhají dosáhnout svého. :D Bohužel mi herecké nadání nebylo dáno :D

S tim bych ja problem nemela, uz jsem se ale naucila byt trpeliva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
24.1.21 15:13
@Mango_Lassi píše:
Prefer being alone and choose to do activities alone
Don't want or enjoy close relationships
Feel little if any desire for sexual relationships
Feel like you can't experience pleasure
Have difficulty expressing emotions and reacting appropriately to situations
May seem humorless, indifferent or emotionally cold to others
May appear to lack motivation and goals
Don't react to praise or critical remarks from others

Muze se jednat jen o introverta, nemusi to byt primo nejaka diagnoza. Jen uzavrena povaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
24.1.21 15:17
@Josefuna píše:
Muze se jednat jen o introverta, nemusi to byt primo nejaka diagnoza. Jen uzavrena povaha.

Je tam významná právě ta oplostela křivka emocí, kdy nic nedokáže extra potěšit ani naštvat

• Citovat
  • Upravit
2721
24.1.21 15:19
@Mango_Lassi píše:
V tom souhlas. Ono hodně chlapů ta kritéria fakt splňuje :mrgreen:

Ani nahodou. Bud se bavime o schizoidech, tj. v uzkem slova smyslu o osobnostech popsanych v tom anglickem textu (tedy v zasade o lidech, kteri nemaji kontakt se svymi emocemi) a v sirokem slova smyslu o lidech, kteri maji emocni problem s intimitou, s blizkosti, s otevrenim se druhym, protoze se citi ohrozeni, anebo se bavime o beznem Jarovi, co denne nesvitori slovicka lasky, ale radsi si zaleze do dilny, tedy o typickem chlapovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí