Schizoidní manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
24.1.21 18:32
@Mango_Lassi píše:
Je tam významná právě ta oplostela křivka emocí, kdy nic nedokáže extra potěšit ani naštvat

A co třeba žárlivost? Závist? Sebelítost?
Toto jde asi úplně mimo tebe, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
24.1.21 22:00
@Nikdyvíce píše:
@Selenit
Zajímal by mě tvůj závěr příběhu. Zvládla jsi to ukončit a vydržet? Jsi z toho venku? :think:

Nezvládla jsem to. Kdyby se mi neozval, tak možná ano… ale on se najednou po 9 měsících ozval a ozval se zrovna ve slabou chvilku. Zrovna, když jsem na něj intenzivně myslela a cítila jsem strašný smutek. Takže opět jsme navázali komunikaci. Ale musím říct, že jeho chování ke mně je jiné. Vídáme se téměř kdykoliv já chci. Dříve jsem musela o chvilku s ním skoro žebrat. Chová se ke mně moc hezky a už ho to hezké chování ke mně drží celkem dlouho. Vlastně, když si to spočítám, tak je to skoro 2 roky. :think:
Možná taky cítí, že se mu vzdaluji. Tak proto se víc snaží :nevim:
Stále ho miluji, ale na radu “poučené” jsem se vyzbrojila zálibami ve všem možném. A ačkoliv jsem s ním ráda, tak se také těším na svůj život. On má svůj život a já zase svůj. Komunikujeme a vídáme se pravidelně. Ale já ho už nepotřebuji, abych cítila štěstí. Dokonce se někdy těším, až se každý vrátíme tam, kde jsme :lol:
Antidepresiva jsem vysadila krátce předtím, než se mi ozval… možná proto ta úzkost následovaná štěstím z toho, že se mi ozval. A proto jsem do toho spadla znovu. Ale už tenhle podivný vztah zvládám celkem v pohodě. Skoro bych se vsadila, že mě miluje. Jen to nikdy nepřizná. Což je veliká škoda. Kdysi jsem s ním toužila po dítěti. Nyní už je mi jen smutno, že to nevyšlo. Nicméně po pročtení této debaty bych měla být vlastně za to ráda. :D Také čímdál více nabírám dojmu, že on čeká až já řeknu tu větu, že budeme spolu. Pokud on mě miluje, tak mi to bude muset i dokázat. Nelze se jen hezky chovat. To bych musela být hodně zoufalá, abych šla do vztahu, ve kterém je on se mnou jen proto, že nikoho jiného vhodnějšího nenašel. Musela bych vidět, že nikoho jiného nechce, že chce opravdu jen mě a taky pro to něco udělá. Je to jen na něm. V opačném případě zůstaneme tam kde jsme možná nadosmrti. :think:

Příspěvek upraven 24.01.21 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
24.1.21 22:36
@Betule25 píše:
A co třeba žárlivost? Závist? Sebelítost?
Toto jde asi úplně mimo tebe, že?
Řekla bych, že pro schizoidního člověka jsou tyto emoce cizí. Mám zkušenost se žárlením z mé strany… Pokud on se dozvěděl, že žárlím, tak i když jsem pro žárlení měla pádný důvod, tak jsem byla označena za nemocnou. Podotýkám, že jsem žádnou scénu nedělala. Jen jsem mu řekla, co se mi nelíbilo. Takže když si on bude flirtovat s jinými, tak je to v pořádku a pokud se ti to nelíbí, jsi nemocná. :lol:
Na druhou stranu si nejspíš já mohu flirtovat taky s kýmkoliv… ještě jsem to nezkoušela, ale asi to zkusím a případně dám vědět. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.1.21 09:08
@Mango_Lassi píše:
Je tam významná právě ta oplostela křivka emocí, kdy nic nedokáže extra potěšit ani naštvat

Ano, přesně tak to je..
Já u partnera znám jen jeden pořád stejný výraz v obličeji, nepoznám jestli je zrovna uvnitř šťastný nebo jej něco trápí :think:
Neumí mluvit o svých pocitech a já se nevyptávám..
Co chce, tak mi řekne sám a já nenaléhám. Už jsem pochopila, že vyptávat se je zbytečné :lol: :lol:
Někdy poznám jen na očích že je prostě spokojený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
25.1.21 09:17
@Betule25 píše:
Ano, přesně tak to je..
Já u partnera znám jen jeden pořád stejný výraz v obličeji, nepoznám jestli je zrovna uvnitř šťastný nebo jej něco trápí :think:
Neumí mluvit o svých pocitech a já se nevyptávám..
Co chce, tak mi řekne sám a já nenaléhám. Už jsem pochopila, že vyptávat se je zbytečné :lol: :lol:
Někdy poznám jen na očích že je prostě spokojený ;)

Nevím, jak dlouho jste spolu. Mě partner má dost dobře přečtenou a zmapovanou, troufám si říct. Proto ptát se úplně nepotřebuje, jednoduše mě zná.
Nevím, co od toho přesně čekáš, fakt to nech plynout ;) nebo jsi chtěla partnera, který si s tebou bude od rána do večera povídat o svých pocitech?

• Citovat
  • Upravit
12501
25.1.21 10:03
@Mango_Lassi píše:
Nevím, jak dlouho jste spolu. Mě partner má dost dobře přečtenou a zmapovanou, troufám si říct. Proto ptát se úplně nepotřebuje, jednoduše mě zná.
Nevím, co od toho přesně čekáš, fakt to nech plynout ;) nebo jsi chtěla partnera, který si s tebou bude od rána do večera povídat o svých pocitech?

Hlavně každý není na to stavěný rozebírat neustále své pocity. Tato vlastnost je navíc bližší ženám. Někteří muži na to jsou, ale myslím, že většina z nich to nemá ráda. Takové to neustálé rozebírání vztahu a co kdo kdy a jak cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.1.21 10:08
@Mango_Lassi píše:

Nene, to ani náhodou :D, to bych nezvládla
Bydlíme každý sám, jsme spolu 7 let.
Já jsem taky dost uzavřená, společnost nijak nevyhledávám a nemám potřebu se družit..s lidma třeba v práci vycházím dobře, ale nezajímám se o ně, neřeším soukromí a všeobecně o sobě nemluvím..
S přítelem to nechám plynout, to máš pravdu :palec:
Mě to vyhovuje tak jak to je, nesnesla bych partnera, co neustále vyžaduje pozornost, z teatrálních projevů lásky bych se osypala :lol: :lol:
Kdysi jsem se trápila tím, že nemá potřebu se mnou trávit více času, že je takový ‚nedostupny‘, jiný..
Pak postupem času, jsem poznávala jeho potřeby, nálady atd..a dnes už vím, že to je vše ok a oběma nám to takhle sedí :palec:
Neočekávám nic a ani budoucnost si nijak neplánuji, beru věci tak jak přicházejí.
Jsem ráda za tuto diskuzi, pomáhá mi vyjasnit si věci, ve kterých tak trochu ‚tápu‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
25.1.21 10:12
@Betule25 píše:
Nene, to ani náhodou :D, to bych nezvládla
Bydlíme každý sám, jsme spolu 7 let.
Já jsem taky dost uzavřená, společnost nijak nevyhledávám a nemám potřebu se družit..s lidma třeba v práci vycházím dobře, ale nezajímám se o ně, neřeším soukromí a všeobecně o sobě nemluvím..
S přítelem to nechám plynout, to máš pravdu :palec:
Mě to vyhovuje tak jak to je, nesnesla bych partnera, co neustále vyžaduje pozornost, z teatrálních projevů lásky bych se osypala :lol: :lol:
Kdysi jsem se trápila tím, že nemá potřebu se mnou trávit více času, že je takový ‚nedostupny‘, jiný..
Pak postupem času, jsem poznávala jeho potřeby, nálady atd..a dnes už vím, že to je vše ok a oběma nám to takhle sedí :palec:
Neočekávám nic a ani budoucnost si nijak neplánuji, beru věci tak jak přicházejí.
Jsem ráda za tuto diskuzi, pomáhá mi vyjasnit si věci, ve kterých tak trochu ‚tápu‘

Takže jste spolu 7 let a bydlíte každý sám? Od určitého věku je to teda dost divné, pokud nejste moc mladí nebo naopak už starší s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
25.1.21 10:12
@Nikdyvíce píše: Řekla bych, že pro schizoidního člověka jsou tyto emoce cizí. Mám zkušenost se žárlením z mé strany… Pokud on se dozvěděl, že žárlím, tak i když jsem pro žárlení měla pádný důvod, tak jsem byla označena za nemocnou. Podotýkám, že jsem žádnou scénu nedělala. Jen jsem mu řekla, co se mi nelíbilo. Takže když si on bude flirtovat s jinými, tak je to v pořádku a pokud se ti to nelíbí, jsi nemocná. :lol:
Na druhou stranu si nejspíš já mohu flirtovat taky s kýmkoliv… ještě jsem to nezkoušela, ale asi to zkusím a případně dám vědět. :mrgreen:

Emoce máme úplně normální, zas z nás nedělejte roboty 8o, máme jen strach vyjadřovat emoce toť vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
25.1.21 10:14

Tak ale kdo normalne vyjadruje emoce, ten pak nemusi zdlouhave hovorit o svych pocitech, o to jde. Kdyz na deti zajecim spat!, vsechno je jasne. Kdyz se partner neusmeje, nezvysi hlas, neda najevo radost ani podrazdenost, tak pak uz pomuze jen odhadovat na zaklade zkusenosti, jak rika Mango. Ale je to necitelne a jak mam vedet, co se mu libi a co ho stve, hlavne pokud ho zatim dokonale neznam.
To neni o tom, jestli se budeme pul dne emocne analyzovat, ale o tom, ze schizoid komunikuje na urovni textovych zprav (kde jsou emoce z velke casti skryte), i kdyz jsme spolu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
25.1.21 10:16
@Josefuna píše:
Takže jste spolu 7 let a bydlíte každý sám? Od určitého věku je to teda dost divné, pokud nejste moc mladí nebo naopak už starší s dětmi.

Jsou starší, myslím 40+.
Ale aby mi partner stouchal v krku vatovou tyčinkou a hledal tam štěstíčko, to bych taky nesnesla :lol:

• Citovat
  • Upravit
35
25.1.21 10:22
@Josefuna píše:

Jsme starší a s dětmi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.1.21 10:23
@Mango_Lassi píše:
Jsou starší, myslím 40+.
Ale aby mi partner stouchal v krku vatovou tyčinkou a hledal tam štěstíčko, to bych taky nesnesla :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
25.1.21 10:27
@Betule25 píše:
Jsme starší a s dětmi :srdce:

Tak to pak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
25.1.21 10:28
@Mango_Lassi píše:
Jsou starší, myslím 40+.
Ale aby mi partner stouchal v krku vatovou tyčinkou a hledal tam štěstíčko, to bych taky nesnesla :lol:

To moc nechápu, jakou tyčinkou a jaké štěstíčko by měl hledat v krku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria