Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikdyvíce píše:
Ano, takto může odpovědět právě schizoid.
Raději mi povězte @Mango_Lassi proč vůbec mají schizoidi potřebu se na začátku vztahu chovat hezky, když to je ve skutečnosti je jen faleš? Nebylo by lepší se hned od začátku chovat tak, jak jste zvyklí? Vám by se sice snížil (o dost) výběr, ale ušetřilo by se mnoho trápení. Ale člověk, který by s vámi vydržel, by s vámi zaručeně i zůstal
Ja mam na tohle jinou teorii. Myslim, ze hlavne muzi ze zacatku jedou extremne pudove - z pozice lovce, mnohem driv nez zenam jim naskoci pritazlivost, v podstate hned. A v te zamilovanosti se prirozene vybicuji k vykonu, protoze pozitivni chemie prehlusi vsechny dalsi rysy. Jenomze za cas to opadne…a schizoid se opet stava schizoidem, vrely muz zustava vrely…
@aquarian píše:
Jak to myslíš, jako že ne-schizoidi se nepřetvařují, když někoho balí?Spíš se vsadím, že schizoidi jsou v porovnání s „normály“ naopak čitelnější, co jsou zač.
Ne nejsou. Zapoji na maximum sexualni touhu, ktera - podle meho pozorovani - jim jedina umozni prekonat schizoidni povahu.
Uz jsem zminovala, ze v posteli umi byt velmi vreli a citovi. Mimo ni ne.
@Nikdyvíce píše:
Ano, takto může odpovědět právě schizoid.
Raději mi povězte @Mango_Lassi proč vůbec mají schizoidi potřebu se na začátku vztahu chovat hezky, když to je ve skutečnosti je jen faleš? Nebylo by lepší se hned od začátku chovat tak, jak jste zvyklí? Vám by se sice snížil (o dost) výběr, ale ušetřilo by se mnoho trápení. Ale člověk, který by s vámi vydržel, by s vámi zaručeně i zůstal
Já teda nevím, ale přítel se ke mně chová pořád stejně
![]()
Jak na začátku, kdy jsme se poznali, tak i nyní..
Nikdy nic nesliboval co by nemohl splnit, nebalamutil, nesnažil ze sebe dělat něco co není, nepřekypoval něhou a láskou
![]()
Jasně a stručně ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Ne nejsou. Zapoji na maximum sexualni touhu, ktera - podle meho pozorovani - jim jedina umozni prekonat schizoidni povahu.
Uz jsem zminovala, ze v posteli umi byt velmi vreli a citovi. Mimo ni ne.
Jo. Takže sis sbalila borce, který chce sex, ale nechce vztah. Aha
@Mango_Lassi píše:
Jo. Takže sis sbalila borce, který chce sex, ale nechce vztah. Aha
Take mam z toho podobny pocit. Proste ma zajem o nezavazny vztah/sex a zeny se ho pak snazi nacpat do nejake diagnozy, protoze je to k jejich egu/citum takove ohleduplnejsi. Asi to neni prijemne cist, ale ne kazdy muz, ktery nedela to, co my chceme ci ocekavame, je manipulator. A ne kazdy, ktery se citove neangazuje mimo postel, je schizoid.
Znovu, diky za nazor, ktery je mmch uplne mimo tema. To znam, ze nekdo ma zajem o sex, ale ne o vztah, ale se zakladni povahou to nesouvisi. Respektive zrovna schizoid by byl ten, kteremu by tenhle rezim sedl, nicmene to ani v nejmensim nesouvisi s tim, co tady pisu.
@aquarian píše:
Jak to myslíš, jako že ne-schizoidi se nepřetvařují, když někoho balí?Spíš se vsadím, že schizoidi jsou v porovnání s „normály“ naopak čitelnější, co jsou zač.
Dobrá otázka ![]()
Schizoid, když mu tzv. “dojde dech” je pak tak nějak už stále jen svůj, což se o jiných lidech bez diagnózy říci moc nedá. ![]()
Velká pravda!
Ale je to člověk od člověka. Ne všichni se na začátku vztahu přetvařují. Ale schizoidi všichni!
Protože prevíti moc dobře vědí, že jsou prevíti ![]()
Každý tu má nějakou diagnózu, nejvíc je asi na emiminu hysterek
, to zas ale neberte, že utocim na nějakou z vás. A prostě když některá netrefí na. ebila, je lepší se na to vyprdnout..ebil je také diagnóza a jeejej těch je ![]()
@Mayaa007 píše:
Každý tu má nějakou diagnózu, nejvíc je asi na emiminu hysterek, to zas ale neberte, že utocim na nějakou z vás. A prostě když některá netrefí na. ebila, je lepší se na to vyprdnout..ebil je také diagnóza a jeejej těch je
Než s de**ilem tak to raději být 100× sama a pod to se klidně podepíšu
![]()
Netuším kde tato diskuze začala, ale hledat radu tady je naprostá hloupost.
Nemocný člověk se nijak nepřetvařuje, nemoc se nemusí mnoho let vůbec projevit, může její projev něco spustit a zase může odeznít.
Život s takovým člověkem není jednoduchý. U nového vztahu se spíš přikláním k tomu ho ukončit.
Pokud pokračovat, tak být v kontaktu s lékařem a ideálně využít služeb některé z neziskovek, které poskytují podporu například Fokus.
Hledat radu u přátel, či na podobných fórech u lidí, kteří ani netuší není dobrý nápad.
Ahoj, děkuji za příspěvek a tvůj názor..
Diskuzi jsem obnovila já, protože mě zajímá názor a zkušenosti v soužití/partnerství s člověkem se schizoidní osobností..
Přispívat tu může kdokoliv, kdo má k tématu co říct, ať už samotný schizoid nebo člověk žijící s ním v manželství/partnerství ![]()
Já osobně bych schizoida jako nemocného rozhodně nenazývala.
Taky bych si dovolila říct, že do tohoto fóra přispívají právě lidé, kteří přesně ví o čem je řeč.
Přesto děkuji za tvůj osobní pohled na věc
Já jsem si opravdu dal práci a přečetl celou diskuzi až sem… a většina ne teda opravdu síla.