Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sedla bych k netu a objednala hračky, nečekala bych na Vánoce. Vkladacky, krajeci ovoce, navlékání velkých dřevěných korálek, kostky na komíny, základní duplo - domek se skluzavkou, nějaký další domečeky se zvířátky - vždyť to všechno se dá dělat i v leže, třeba dvacet minut hraní, dvacet minut čtení a pak - pro tebe odpočinek a pro ni dvacet minut TV, nebo ji nechat být… Jako promiň, prostě trochu disciplíny, nemusís chodit/běhat, ale takto v leže nějaký základ hraní snad zvládneš, nanos to do postele nebo na gauč a stridejte činnost, hned ráno nachystej i svačinku, pití, to ji dej k tomu k dispozici, obědy si objednej třeba z místní MŠ, pokud to jde.
@terien píše:
No to sorry jako, ale tohle mi hlava nebere
Mlčeti zlato.
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková představím si to a nejradsi bych otevrela okno a vyskočila. mela bych se těšit ale je mi z toho vseho úzko. na jedno dite ted uplne kašlu a privedu na svět druhy. asi mam nejakou zimni depku
Neee, neboj. Psychicka unava nejspis bude dal, ale po porodu aspon naberes fyzickou silu a bude lip! Znam to.
S klukem jsem poslední mesic jen lezela na gauci, oblozena autickama a tv pustena casto.
Ale po porodu jsem se fyzicky vzpamatovala rychleji nez po prvnim a hned se jede lip ![]()
@Bídžej píše:
Tak já ti to vysvětlím - kolem roku je prostě dítě poklad, najednou ti zas začnou tikat hodiny a přijde ti super nápad, mít prcky brzy u sebe, protože si budou hrát a ty nebudeš doma tolik let. A tak otehotnis. A jak jsi čím dál tehotnejsi, tak ti teprve dochází, jaký průser to budeAnebo otěhotněla omylem a to už prostě nic nenaděláš
Kolem roku poklad jo? Každého věc, ale když ženská nepřemýšlí, tak ať nefňuká.
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková představím si to a nejradsi bych otevrela okno a vyskočila. mela bych se těšit ale je mi z toho vseho úzko. na jedno dite ted uplne kašlu a privedu na svět druhy. asi mam nejakou zimni depku
Neboj, to přejde. Já bych se taky nejraději celý den válela v posteli a těhotná nejsem. Dej si nějaký malý cíl, třeba aspoň jít na chvíli na procházku. To udělá dobře tobě i dceři.
@terien Já to umím, ale ty bys občas fakt měla držet ústa. Jsi velice negativní a to nejen v této diskusi.
@terien píše:
Beru to podle sebe, taky mi bziklo, a když měl syn 10 měsíců, otěhotněla jsem. A taky mi to přišlo jako boží věc, když se povedlo
kolem šestého měsíce už to tak skvělý nebylo a v devátém jsem hrůzou začala sedivet
teď už jen počítám týdny, než druhorozené bude rok a bude to zase dobrý. Zbývá 45 týdnů
![]()
@divine woman píše:@terien Já to umím, ale ty bys občas fakt měla držet ústa. Jsi velice negativní a to nejen v této diskusi.Negativní? To určitě ne. Akorát neumím mazat med kolem pusy.
@terien Nejde o mazání medu kolem huby, ale o takt. A ten je ti opravdu cizí.
@terien píše:
No napsaný je to hnusně… Ale člověk se musí umět odhadnout, nacenit ne
druhé dítě s chlapem, co mě štve, ale dítě si prosadí a jediný co dokáže je s prvorozenou si chvíli pohrát a večer loudit sex po těhotné
Hele já si prostě představím sebe, když se mi hrozně nechce ve tři hodiny ráno lovit a podávat dudlík, aby byl klid, jak se za další hodinu zvedám a jdu obstarat mimino. Představím si ty smutný oči a volání mami mami, když nemůžu, protože mimino a přesně se vidím vystavena na tom gauči s puštěnou TV, rezignovana, dva dny nemyta a je jasno, žádný druhý rozhodně nebude. Někdo to zvládá levou zadní nebo nezvládá, ale umí se se vším poprat a má k dispozici maminku, kamarádky a nebo má dostatek financí a dopřává si relax jinak. Tohle ale přece vím ne? ![]()
Tak máš být z čeho unavená, ne
? Batole a těhotenství je přece vyčerpávající kombinace. A selháváš v čem? Píšeš, že ji obstaráš, takže je čistá, najedená a i si s ní i hraješ, čteš, chodíš ven, na návštěvy…Televize asi není ideální, ale pokud musíš nějak přežít…A jestli ta velká únava trvá dlouho, může být i zdravotní problém např. nedostatek železa. Spí ti po obědě a spíš s ní? A na manžela jsi naštvaná proč? Jestli máš důvod ( třeba, že doma nic nedělá, práci, kterou s malou máš neocení…), tak si o tom promluvte. Nějakou pomoc (babičky, tetičky) máš?
Mám první dvě děti 18 měsíců od sebe a bylo to někdy fakt náročné, ale ve výsledku bych neměnila. Pomáhající příbuzné jsem sice neměla, ale psychicky mi hodně pomáhaly návštěvy kamarádek.
Přeju hodně sil
.
@divine woman píše:
@terien Nejde o mazání medu kolem huby, ale o takt. A ten je ti opravdu cizí.
Je no. Mám zase jiné silné stránky ![]()
@Bubla Bůčková píše:
No napsaný je to hnusně… Ale člověk se musí umět odhadnout, nacenit nedruhé dítě s chlapem, co mě štve, ale dítě si prosadí a jediný co dokáže je s prvorozenou si chvíli pohrát a večer loudit sex po těhotné
Hele já si prostě představím sebe, když se mi hrozně nechce ve tři hodiny ráno lovit a podávat dudlík, aby byl klid, jak se za další hodinu zvedám a jdu obstarat mimino. Představím si ty smutný oči a volání mami mami, když nemůžu, protože mimino a přesně se vidím vystavena na tom gauči s puštěnou TV, rezignovana, dva dny nemyta a je jasno, žádný druhý rozhodně nebude. Někdo to zvládá levou zadní nebo nezvládá, ale umí se se vším poprat a má k dispozici maminku, kamarádky a nebo má dostatek financí a dopřává si relax jinak. Tohle ale přece vím ne?
Bubli ty to vždycky umíš podat tak hezky
asi takhle to mělo vyznít ![]()
@Bídžej píše:
Beru to podle sebe, taky mi bziklo, a když měl syn 10 měsíců, otěhotněla jsem. A taky mi to přišlo jako boží věc, když se povedlokolem šestého měsíce už to tak skvělý nebylo a v devátém jsem hrůzou začala sedivet
![]()
teď už jen počítám týdny, než druhorozené bude rok a bude to zase dobrý. Zbývá 45 týdnů
![]()
Jak říkám, každého věc. Já bych takhle mateřství prožívat nechtěla.