Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
A proč si prosím tě pořizuješ hned druhé?to opravdu nemohlo počkat? Chudák ta malá.
Tohle fakt zakladatelka potřebovala slyšet. Opravdu máš ve všech diskusích hodně hloupé reakce.
@terien V pohodě…já jen, že nikdy nevíš, co tě čeká…já kdybych se třeba mohla znovu rozhodnout, děti bych nechtěla žádné…dopředu jsem to též nevěděla…
@Bídžej píše:
Ty jsi fakt poklad, tohle jí teď psát
To ona vždycky a všude šíří pozitivní energii. Protože sama má vše do puntíku naplánované a žádné věci mimo plán se jí nedeji a když už, tak se s nimi v klidu vypořádá.. Taky nechápu tu potřebu..
@MartinaIrena píše:
Tohle fakt zakladatelka potřebovala slyšet. Opravdu máš ve všech diskusích hodně hloupé reakce.
Ještě, že to zachránis ty ![]()
@divine woman píše:@terien Já to umím, ale ty bys občas fakt měla držet ústa. Jsi velice negativní a to nejen v této diskusi.Ano, přesně. Ona v každé diskusi jen ostatní napadá. Musí to být ve skutečnosti hodně nešťastný člověk.
@Anonymní píše:
@terien od malička se ji věnuji, krize prisla az ted. a druhé chtel tedy hlavne manžel. nechteli jsme je mit daleko od sebe
Tak at se manzel poradne zapoji.Po porodu se mu zkusenosti budou hodit ![]()
Zakladatelko, únava, vedoucí až k depresi v těhotenství může být z nedostatku železa, hořčíku, nedostatek jódu, nevyspání, nedostatek slunce - nedostatek vitamínu D. Bylo by fajn si nechat u gyndařky napsat žádanku na odběry a nevyhýbat se pobytu na čerstvém vzduchu. Když vysvitne slunko, třeba jen chvilku. A užívat třeba těhotenské vitamíny. Vím, že je to hodně těžké, taky jsem to zažila. Ale nepodceňuj to, děláš to i pro své nenarozené dítě.
Příspěvek upraven 24.11.19 v 17:06
@terien jen dodatek. mam rizikové. a to clovek nikdy neví jake bude to dalsi tehotenstvi.. bohuzel ![]()
@Monchichik píše:
@terien V pohodě…já jen, že nikdy nevíš, co tě čeká…já kdybych se třeba mohla znovu rozhodnout, děti bych nechtěla žádné…dopředu jsem to též nevěděla…
to musíš mít vrahy a fetaky z kluků ne? Nebo to fakt tak cítíš? Ty jo, zajímavý příspěvek ![]()
Klid, mám 11,5 měsíce od sebe a zvládnout se to dá, synovi jsou teď 4 měsíce a holčičce 15,5 měsíců, v noci mi usnadňuje práci kojení. Spím se synkem v posteli, vedle mám postýlku s malou. Malá spí o dost hůř než malej, většinou se děti budí tak, že nejsou vzhůru najednou, takže se to dá, když se vzbudí malej, tak ho nakojim a když se vzbudí malá, tak strčím dudáka, pohladím a většinou spí dál. Nicméně dnešní noc byla teda kritická, to se po hodně dlouhé době vzbudili oba dva najednou a to už je pak logisticky náročnější
moc jsem toho nenaspala, ale jsem pořád čilejší než když byly dceři čtyři měsíce.
Příspěvek upraven 24.11.19 v 17:21
@Bubla Bůčková ne, kluci jsou fajn, studovaní a v životě celkem úspěšní, dělají, co je baví… poslední je úplná princezna a moc chytrej, mám ho fakt za odměnu
ale kdybych si mohla vybrat, prostě bych už děti nechtěla…nevím, proč to tak mám, třeba bych litovala, nebyla se svým mužem, ten by děti pravděpodobně chtěl…čím jsem starší, tím víc nějak nemám ráda děti, žádné…takže ani vnoučata ke štěstí nepotřebuju a na jejich pořízení nijak nespěchám
…chtěla jsem vždycky jen jedno dítě, dceru…no a vidíš…
@Monchichik možná tou dcerou to bude
jinak z dětma to teď mám podobně, najednou mi jakoby ty cizí v rodině nic neříkají.
Já to vidím spíš tak na dva směry. na jednu stranu tě chápu. Dítě akční, do toho těhotenství i to těhotenství každý nějak prožívá, někdo ani neví, že je těhotný, někdo ho má horší, tak je jeasné, že si unavená. A jak to tady holky psaly, máš nárok být unavená, a taky se dá pochopit, ale na druhou stranu.. a ted asi možná někdo napíše, že jsem taky nějaká urýpaná, ale můj názor prostě..
tak jako ležet na gaučí a nechat bloumat po pokoji, už taková pohodlnost a výmluva na těhoteství..
Co takto ležet na gauči, a třeba vzít si kostky, knížku.. Klidně můžeše ležet a listovat si v knize a nebo vzít kostky a postavit něco nevím jaké hračky máte doma..
Jedno dítě je ještě pohoda. to mi přijde, že se opravdu dá nějak to vymyslet.. Klidně se můžete válet celý den, ale nějak i vymyslet něco, aby to dítě opravdu celý den nebloumalo po bytě a ty se mu věnovala..
@Anonymní píše: Čekám velkou vlnu kritiky, ale posledních x měsíců se citim vyčerpána, manžel mě štve, na sex nemam ani pomyšlení.
T mám 17 měsíční dceru a jsem v 7 měsíci. Ráno vstanu obstarám malou, placnu sebou na gauč a nejraději bych cely den jenom ležela. Celý den běží pohádky, protože si nemám naládu s malou ani hrát.
Občas si akorat hazime s balonkem nebo si něco přečteme. ven se mi chodit taky nechce, takže jdeme jen do kramu nebo na návštěvu. Malá si celý den hraje sama nebo se jen kouká na tv a tak si blouma po byte, když prijde manžel tak si s ni hraje jen chvili. Je mi to tak hrozne lito, totálně selhavam a rikam si aby se mala nejak nezabrzdila, ale ta únava a spatna nálada je silnější…
To zni jako unava kombinovana s depresi v tehotenstvi. Prober to s doktorem, kocko.
@Janasas mam rizikové tehotenstvi takze to neni jen o me únavě.. nechtela jsem se na to nejak vymlouvat nebo neco takového
to ja s ni delam, ale ona je pometlo a dlouho nevydrzi, proto pak chodi po byte a vymysli coby