Selhávám jako matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2236
24.11.19 16:25

No jestli jsi z toho vyřízená teď, tak moc nevím, co budeš dělat následující rok :lol: Mluvím jako matka 14 mesicniho téměř 3 leté dcery :) Prostě se musí zatnout zuby a vydržet, co jiného taky zbývá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
24.11.19 16:31
@Anonymní píše: Čekám velkou vlnu kritiky, ale posledních x měsíců se citim vyčerpána, manžel mě štve, na sex nemam ani pomyšlení.
T mám 17 měsíční dceru a jsem v 7 měsíci. Ráno vstanu obstarám malou, placnu sebou na gauč a nejraději bych cely den jenom ležela. Celý den běží pohádky, protože si nemám naládu s malou ani hrát.
Občas si akorat hazime s balonkem nebo si něco přečteme. ven se mi chodit taky nechce, takže jdeme jen do kramu nebo na návštěvu. Malá si celý den hraje sama nebo se jen kouká na tv a tak si blouma po byte, když prijde manžel tak si s ni hraje jen chvili. Je mi to tak hrozne lito, totálně selhavam a rikam si aby se mala nejak nezabrzdila, ale ta únava a spatna nálada je silnější…

Ja bych na tvem miste se asi radeji poradila s odbornikem, jestli je ta unava jeste normalni, nebo uz pres caru a treba mas nabeh na depresi… Nevim, jestli ti pomuze probirat to tady a vim, ze ne, pokud nabeh na depresi doopravdy mas. Tam by jsi po druhem jeste riskovala poporodni depresi/psychozu a to uz jsou vazne stavy. No a zacit muzes treba zjistenim, co muzes delat, aby si zlepsit naladu a mit vice energie, treba donutit se na prochazku na cerstvy vzduch (i kdyz je to tezke), domluvit si obcasne hlidani a uzit si cas pro sebe, muze byt pro zacatek dobry napad. Drzim pesti, at jsi na tom brzy lepe. :hug:
Mam pocit ze ta kombinace chci/nemuzu/vycitam si, trochu nabehem na depresi bohuzel zavani (odbornik nejsem, ale depresi jsem si prodelala) :hug: A pak se tez bojim, ze pokud tomu tak je, mozna te rozbehla diskuse rani, protoze v te situaci tezko budes delat to, co by delala zdrava a silna zenska…

Příspěvek upraven 24.11.19 v 16:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.19 16:31

@řeřicha ja varim ;) urcite ji nezanedbavam v takovych věcech ;)

• Citovat
  • Upravit
1704
24.11.19 16:35
@Anonymní píše:
@řeřicha ja varim ;) urcite ji nezanedbavam v takovych věcech ;)

Vidíš a já bych radši nevarila a dala tu energii dceři. Mám děti 26 měsíců od sebe, takže o dost větší rozdíl a i tak jsem brala obědy a nevarila, přišlo mi fajn mít prostor na dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.19 16:37

@řeřicha ja varim kdyz jde spat 🤷‍♀️ nechutna mi z jídelen, manžel by to asi taky nejedl

• Citovat
  • Upravit
40437
24.11.19 16:37
@Anonymní píše: Čekám velkou vlnu kritiky, ale posledních x měsíců se citim vyčerpána, manžel mě štve, na sex nemam ani pomyšlení.
T mám 17 měsíční dceru a jsem v 7 měsíci. Ráno vstanu obstarám malou, placnu sebou na gauč a nejraději bych cely den jenom ležela. Celý den běží pohádky, protože si nemám naládu s malou ani hrát.
Občas si akorat hazime s balonkem nebo si něco přečteme. ven se mi chodit taky nechce, takže jdeme jen do kramu nebo na návštěvu. Malá si celý den hraje sama nebo se jen kouká na tv a tak si blouma po byte, když prijde manžel tak si s ni hraje jen chvili. Je mi to tak hrozne lito, totálně selhavam a rikam si aby se mala nejak nezabrzdila, ale ta únava a spatna nálada je silnější…

Já bych si nechala vyš. krev, jestli nemáš anémii, v těhotenství nic neobvyklého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.11.19 16:38

To je proto ze jsi tak moc unavena. Telo se jeste poradne nevzpamatovalo a zase nanovo. No holt musis vic zapojit okoli ono to stejne jinak nepujde az budes v porodnici a pak v šestinedeli…

• Citovat
  • Upravit
1704
24.11.19 16:40
@Anonymní píše:
@řeřicha ja varim kdyz jde spat 🤷‍♀️ nechutna mi z jídelen, manžel by to asi taky nejedl

OK, já brala obědy že školky. Když dítě spalo po obede, spala jsem taky nebo si četla. Ale samozřejmě dělej jak myslíš, jak ti to vyhovuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
24.11.19 16:42
@terien píše:
Negativní? To určitě ne. Akorát neumím mazat med kolem pusy.

To neni o mazani medu kolem ust, ale hledani konstruknivnich rad pro nekoho v tezke situaci, ktere ty mozna ze sveho uhlu pohledu nikdy uplne neporozumis… Ty nekonstruknivni a negativni komentare si zakladatelka jiste doda sama v nadbytecne mire, jako ostatne kazdy clovek, ktery ma pocit ze selhava :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
24.11.19 16:43

Neselháváš, já byla v těhotenství s druhým to samé. Ležela jsem na gauči a moje interakce se starší byla o povídání, zpívání, prohlížení knížek, pouštění pohádek a tak, u čeho jsem se nemusela zvedat. Nestresuj, bude hůř. :D a pak zas líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.11.19 16:44

Ninak abych te uklidnila ja mam jedno dite 13.5 mesice a obca mam taky pocit ze selhavam.

• Citovat
  • Upravit
32215
24.11.19 16:44

@terien A jak měla vědět, že třeba bude takhle vyřízená? Při prvním těhotenství byla třeba v pohodě, každé je přeci jiné. No tak je unavená, malá se zabaví, nemusí se jí snad věnovat nonstop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
24.11.19 16:45
@ludmilaadamkova píše:
To je proto ze jsi tak moc unavena. Telo se jeste poradne nevzpamatovalo a zase nanovo. No holt musis vic zapojit okoli ono to stejne jinak nepujde az budes v porodnici a pak v šestinedeli…

Tak, tak, pokud stihas spoustu veci, kdyz dite spi, bude treba utnout nektere z nich a prerozdelit na ostatni…nebat se poprostit o pomoc atp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
24.11.19 16:47

Nemyslím, že selháváš, jsi prostě strašně Unavená…
chce to nabrat krev u praktika na všechny rozbory, třeba ti fakt chybí jen horčík nebo něco podobného… zkus chodit po obědě spát.. nemůže ti někdo s dítkem občas pomoct? pohlídat.. drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.11.19 16:48
@Monchichik píše:
@terien A jak měla vědět, že třeba bude takhle vyřízená? Při prvním těhotenství byla třeba v pohodě, každé je přeci jiné. No tak je unavená, malá se zabaví, nemusí se jí snad věnovat nonstop.

Hele o tomhle jsme se tu už pobavily, nebudu dělat kolovrátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí