Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
13.3.20 23:19
@Arianna007 píše:
Já na místě slečny bych vlastně poslala do pr…už úplně všechny a měla bych klid.. :D :D :D
Tady jsou nastávající maminky za zenitem běžně vystresované i z příliš modrého nebe…a mají strach si kýchnout aby nepotratili.
Ale tahle nezapadá do normy průměrně staré prvorodičky, tak si to musí vyžrat. Těhule netěhule.
Dodělat si školu není nakonec povinnost, i když to značně může zjednodušit život.
Její povinnost už není jen dělat radost rodičům, ale především sama sobě.
Ve výsledku, když je cou.., tak je cou…
Naštěstí potraty pro nezletilé ve stylu vraždy dítěte u nás nejsou legální…tak ji budeme aspoň psychicky deptat.
Možná slečna není nejchytřejší, že má dítě v šestnácti…ale rozhodně radši založit vlastní rodinu a zkusit se mít po citové stránce líp, než se nechávat otcem nazývat courou a pak se nechat utěšovat od někoho koho akorát mrzí, že už mě nemůže donutit k potratu.
To fakt chceš.
Snad se mimi narodí v pořádku i přes ten stres a bude mít skvělé rodiče.
Jinak je zajímavá statistika, že se údajně nejméně rozvádí lidé, co se brali velmi mladí a pak lidé, kteří mají tři a více dětí.
Takže pokud se vdá a budou mít spolu alespoň tři děti=celoživotní vztah. :andel: a troufám si říct, že bude mít borec i ukázkový vztah s tchýní. 8) :think:

Já jim dávám maximálně rok. Nebo dva. Ten panďuláček zjistí, že všechno příjemné má za sebou (výroba dítěte) a teď už bude muset jen platit a starat se. Holka si minimálně střední školu dodělat musí. Se základkou bude leda u pásu na tři směny. A to s dítětem jde dost blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.3.20 00:12

@Russet taky si myslim, ze toto neni vyvazeny vztah. Uz ten fakt, ze si pan nehleda partnerku umerne svemu veku, ale v podstate svadi decko o leccem svedci. Vetsinou to delaji muzi, kteri vedi, ze by u zkusene zeny nepochodili. Ze by jim netolerovala urcite vystrelky, charakterove vady a jejich chovani a takove mlade 15 lete telatko se da tak krasne manipulovat.

Jenze, takovy chlap neni ten spravny matros na zakladani rodiny. A ona na to jeste prijde, bohuzel az kdyz bude mit dite na krku. A tohle je osud, pred kterym se ji matka mela alespon pokusit uchranit. Jenze matinka prihlizela a jeste sla obstarat antokoncepci.

Ptala jsem se manzela, jak by reah´goval, kdyby nase Leonka prisla domu s tim, ze si v 15 nekoho nasla a ze chce antiko, aby s nim mhla soulozit. Manzel rekl, ze by mela zaracha, az by zcernala. Absolutne neprichazi v uvahu, aby se tahala s nekym o 12 let starsim a uz vubec ne v 15. Oh jak jsem rada, ze si s manzelem jsme v techto vecech za jedno.

A jeste vic doufam, ze tohle nebudu muset za 12 let resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
14.3.20 00:39
@warita píše:
@Russet taky si myslim, ze toto neni vyvazeny vztah. Uz ten fakt, ze si pan nehleda partnerku umerne svemu veku, ale v podstate svadi decko o leccem svedci. Vetsinou to delaji muzi, kteri vedi, ze by u zkusene zeny nepochodili. Ze by jim netolerovala urcite vystrelky, charakterove vady a jejich chovani a takove mlade 15 lete telatko se da tak krasne manipulovat.

Jenze, takovy chlap neni ten spravny matros na zakladani rodiny. A ona na to jeste prijde, bohuzel az kdyz bude mit dite na krku. A tohle je osud, pred kterym se ji matka mela alespon pokusit uchranit. Jenze matinka prihlizela a jeste sla obstarat antokoncepci.

Ptala jsem se manzela, jak by reah´goval, kdyby nase Leonka prisla domu s tim, ze si v 15 nekoho nasla a ze chce antiko, aby s nim mhla soulozit. Manzel rekl, ze by mela zaracha, az by zcernala. Absolutne neprichazi v uvahu, aby se tahala s nekym o 12 let starsim a uz vubec ne v 15. Oh jak jsem rada, ze si s manzelem jsme v techto vecech za jedno.

A jeste vic doufam, ze tohle nebudu muset za 12 let resit.

Tak souhlasím, že je to hodně divný a ten chlap není normální. Určitě bych ho nezval na nedělní obědy(kdyby měla dcera v 15 kluka v podobném věku, do těch 18 tak ano proč ne a proč ne antiko, nedělala by nic špatného, pokud by si plnila co má a nekašlala na školu, tak klidně), ale ten věkový rozdíl, to bych nezkousnul ani náhodou. Přesto ale, bych s tím asi nic neudělal a musel bych jen doufat, že to brzy skončí. Myslím, že zarach až by zčernala by byl dost kontraproduktivní a mohl by napáchat více škody než užitku. Kouli na nohu jí dáš těžko a když bude chtít, bude s ním stejně akorát bude lhát a podvádět. Snažil bych se po dobrém vysvětlit, že by si najít chlapce podobného věku, že tento vztah nemá moc šancí na úspěch a doufal bych. Nějaké zákazy v tomto nemají smysl v tomto věku. Oběd bych mu ale nevyvařoval, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
14.3.20 01:33

A jeste vic doufam, ze tohle nebudu muset za 12 let resit.

Leonka se v 15ti letech zamiluje a chce sex, svěří se mamince a ta jí vysvětlí, že vše špatně a zakáže antiko… důsledek - Leonka si uvědomí, že má se sexem počkat nebo pravděpodobněji Leonka bude sexovat bez antiko…
Sakra nebylo by lepší vzít v potaz názory dítka a říkat si, že je fajn, že to chce se mnou řešit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
14.3.20 06:39

@Maartina7 pak co na to říct. Ja kdybych matce řekla, že chci antikoncepci v 15,vymlátí že mé duši. O 12 let starší chlap, to by ji že mě vymlátili taky. Souložili jsem od 16 zcela sporadicky, nebylo kde, ze ;) rodiče nám být neuvolnili na hezký večer. A na ochranu byly a jsou KONDOMY, které chrání a jsou dostupné. Chytrá holka by je používala. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.20 07:03

@warita to je fakt pro tebe tak nepochopitelné, že lhala? Tak zjistila, že je těhotná, po přemýšlela že dítě chce a co. Svěřit se tak hodné matice, která by ji dotáhla násilím na potrat a její názor ji ani trošičku nezajímá? A klid? Vždyť to ví min 3 měsíce, kdyby se i po takové době hroutila tak by to bylo lepší? A to vše jen pro to, že holka nechce potrat.

• Citovat
  • Upravit
2778
14.3.20 07:51
@Monchichik píše:
@safina Tak pokud se dcera rozhodla, tak snad má sama otci oznámit, že je těhotná, ne? Proč by ho měla manželka připravovat…jí taky nikdo nepřipravil a ať se dcera postaví ke svému rozhodnutí čelem.

měla ho připravit proto, aby na toho chudáka holku tak neřval a nezpůsobil jí psychickou labilitu. 16 letá je labilní už je tím dospíváním a když je ještě těhotná, tak klidně pod tlakem rozčílených rodičů udělá ještě navíc nějakou blbost. Fakt to nevidíš? Mám holky 15 a 14 let a chodím okolo nich po špičkách, protože reagují přecitlivěle na zcela běžné věci.
Hlavní je situaci vyřešit, chránit svoje 16 leté dítě a pomoci mu v těžké situaci a ne hysterčit a nechávat vyžrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.20 08:13
@warita píše:

A jeste vic doufam, ze tohle nebudu muset za 12 let resit.

Chlap by určitě taky zuřil, přijde mi to jako přirozená reakce táty nedospělé dcery. I nechuť tolerovat staršího partnera dcery, pokud ještě nemá vychozenou ani střední školu.

Uvidím, co mi syn přivede domů. Chci být mladá hlídací babička, ale byla bych ráda, kdyby mu bylo aspoň 22, spíš tak 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.20 08:15
@safina píše:
měla ho připravit proto, aby na toho chudáka holku tak neřval a nezpůsobil jí psychickou labilitu. 16 letá je labilní už je tím dospíváním a když je ještě těhotná, tak klidně pod tlakem rozčílených rodičů udělá ještě navíc nějakou blbost. Fakt to nevidíš? Mám holky 15 a 14 let a chodím okolo nich po špičkách, protože reagují přecitlivěle na zcela běžné věci.
Hlavní je situaci vyřešit, chránit svoje 16 leté dítě a pomoci mu v těžké situaci a ne hysterčit a nechávat vyžrat.

Máma přede mnou rozhodně po špičkách nechodila. Nevidím důvod, proč nevynadat holce, že těhotní ani ne v polovině střední školy. Kdyby dokončila školu, pár let by už s chlapem byla, věděla bych, že je na něj spolehnutí, už bych byla mnohem nadšenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
14.3.20 08:16
@safina píše:

Počkej pokud je schopna a ochotna je být,,dospělou,, matkou, tak proč by někdo měl brát ohledy na její křehkou pubertální duši ;) Bud dělá rozhodnutí jako dospělá i s následky, nebo je to pubertální fakan a chová se jako fakan. Když dospělý člověk udělá rozhodnutí, musí nést i nepříjemné následky

• Citovat
  • Upravit
53518
14.3.20 08:20
@jahuhudka píše:
@Maartina7 pak co na to říct. Ja kdybych matce řekla, že chci antikoncepci v 15,vymlátí že mé duši. O 12 let starší chlap, to by ji že mě vymlátili taky. Souložili jsem od 16 zcela sporadicky, nebylo kde, ze ;) rodiče nám být neuvolnili na hezký večer. A na ochranu byly a jsou KONDOMY, které chrání a jsou dostupné. Chytrá holka by je používala. :roll:

Mně by asi máma nezmlátila. Ale já jsem v patnácti teprv začínala kluky líbat. Kdyby na mě vystrčil tentononc, zdrhnu. A osmadvacetiletý by mi přišel strášně starý. Máma otěhotněla brzo, takže měla logicky strach, že se pomamíme. Jezdívala na víkend pryč, příležitost a místo bych měla, ale fakt jsem si asi chtěla hrát ještě s panenkama. Nic mi neuteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 08:20
@Anonymní píše:
@warita to je fakt pro tebe tak nepochopitelné, že lhala? Tak zjistila, že je těhotná, po přemýšlela že dítě chce a co. Svěřit se tak hodné matice, která by ji dotáhla násilím na potrat a její názor ji ani trošičku nezajímá? A klid? Vždyť to ví min 3 měsíce, kdyby se i po takové době hroutila tak by to bylo lepší? A to vše jen pro to, že holka nechce potrat.

Jak víš, kam by jí matinka táhla? Nic takového zakladatelka nepsala…a i podle její reakce si myslím, že pokud by přišli oba dva s pokorou a s tím, co se stalo a jak se to bude řešit, tak by jí nikam nehnala…to, že je to první reakce je pochopitelné, protože nechceš, aby si tvoje dítě pokazilo život…a tohle u mě pokažený život prostě je…ať už spolu zůstanou nebo ne…v tomhle věku má mít jiné starosti než domácnost a dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.20 08:23

@Tomáš916
V šestnácti jsem taky neměla potřebu zvát svého kluka domů na oběd. Chtěla jsem mu mačkat ruku v kině a být s ním sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 08:25

@safina Chodíš kolem svých dětí po špičkách? No tak to se nedivím, že se zastáváš 16leté, že je labilní,…a ne, já bych jí opravdu nepomáhala v 16 letech aby mohla v klidu rodit a nevím co…chce být dospělá, tak ale se vším všudy…že madam způsobila psychickou labilitu svému otci a matce je v pořádku? Nevím proč by měla být nějak hájená…bude se muset poprat s jinými problémy než to oznámit rodičům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.20 08:30
@Monchichik píše:
@safina Chodíš kolem svých dětí po špičkách? No tak to se nedivím, že se zastáváš 16leté, že je labilní,…a ne, já bych jí opravdu nepomáhala v 16 letech aby mohla v klidu rodit a nevím co…chce být dospělá, tak ale se vším všudy…že madam způsobila psychickou labilitu svému otci a matce je v pořádku? Nevím proč by měla být nějak hájená…bude se muset poprat s jinými problémy než to oznámit rodičům…

Jo, v životě přijdou mnohem nepříjemnější situace než oznámit mámě, že bude babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí