Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
14.3.20 08:35
@Monchichik píše:
Jak víš, kam by jí matinka táhla? Nic takového zakladatelka nepsala…a i podle její reakce si myslím, že pokud by přišli oba dva s pokorou a s tím, co se stalo a jak se to bude řešit, tak by jí nikam nehnala…to, že je to první reakce je pochopitelné, protože nechceš, aby si tvoje dítě pokazilo život…a tohle u mě pokažený život prostě je…ať už spolu zůstanou nebo ne…v tomhle věku má mít jiné starosti než domácnost a dítě…

MOJE SLOVA, souhlasim na 110%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 08:37
@Monchichik píše:
Jak víš, kam by jí matinka táhla? Nic takového zakladatelka nepsala…a i podle její reakce si myslím, že pokud by přišli oba dva s pokorou a s tím, co se stalo a jak se to bude řešit, tak by jí nikam nehnala…to, že je to první reakce je pochopitelné, protože nechceš, aby si tvoje dítě pokazilo život…a tohle u mě pokažený život prostě je…ať už spolu zůstanou nebo ne…v tomhle věku má mít jiné starosti než domácnost a dítě…

No já nevím tak pokud i po několika dnech zjišťuje na netu jak udělat potrat v 16 tt a nechá holku odjet na intr jen proto, že na potrat je pozdě, tak nevěřím, že by ji tam netahla… Ano je těhotná, ale vulgarne jí nadávat je proe přes čáru. Rozcileni chápu, ale tohle ne. A tvrdit, že to nezvládne? Moje teta se psychicky sesypala, sestrenka měla 16 a bratranec 1,5 roku a starala se o něj ona, zvládla vše a babička hlídala jen když potřebovala poresit školu. Zkrátka malý se na ni upnul a k babičce nechtěl tak se starala ona. Vše zvládla, tak tady rozumovat jak to žádná holka v 17 nezvládne je fakt blbost. Navíc budou žít z jednoho platu a to většina rodin taky žije a zvládají. Nevím to, moc se tady z toho bere jako životní tragédie.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.20 08:40

@warita jo pokud po několika dnech na netu hledá potrat v 16 tt, ta by určitě nikam nehnala :roll:

• Citovat
  • Upravit
32325
14.3.20 08:40

@warita V těchto situacích děkuji pánubohu, že mi tu dceru nedal ;), ale táta by asi všechny nápadníky postřílel nebo by chodil na rande s ní :mrgreen: Moji chlapečci věděli, že pokud nebudou používat kondomy a budou tak blbí, že se např. spolehnou na to, že dívka antikoncepci má a ta nedej bože otěhotní, staví se k tomu jako chlapi a žení jsou a jdou místo studií do pracovního procesu zabezpečovat svojí rodinku. Já že to za ně opravdu dělat nebudu. Takže je to na nich. A věděli, že by to tak opravdu bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 08:42
@Anonymní píše:
@warita jo pokud po několika dnech na netu hledá potrat v 16 tt, ta by určitě nikam nehnala :roll:

hele to ti v první chvíli prostě nedojde…vidíš to sama, že přestože jí mladá postavila před hotovou věc, tak to zpracovala a pomoc jí nabízí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.3.20 08:46
@Maartina7 píše:
Ptala jsem se manzela, jak by reah´goval, kdyby nase Leonka prisla domu s tim, ze si v 15 nekoho nasla a ze chce antiko, aby s nim mhla soulozit. Manzel rekl, ze by mela zaracha, az by zcernala. Absolutne neprichazi v uvahu, aby se tahala s nekym o 12 let starsim a uz vubec ne v 15. Oh jak jsem rada, ze si s manzelem jsme v techto vecech za jedno.

A jeste vic doufam, ze tohle nebudu muset za 12 let resit.

Leonka se v 15ti letech zamiluje a chce sex, svěří se mamince a ta jí vysvětlí, že vše špatně a zakáže antiko… důsledek - Leonka si uvědomí, že má se sexem počkat nebo pravděpodobněji Leonka bude sexovat bez antiko…
Sakra nebylo by lepší vzít v potaz názory dítka a říkat si, že je fajn, že to chce se mnou řešit??

Kdyz decku rodic v 15 neco zakaze, tak decko v 15 poslechne. Az ji bude 18, muze si co chce. Kdybych ja v 15 prisla za matkou, ze chci soulozit, zrejme bych se doslechla neco o coure jeste pred otehotnenim a par facek k tomu.

V 15 decko nema co soulozit. A docela by me zajimalo, kde se seznami 15 leta holka s 27letym chlapem. Ja zadne v tomto veku nepotkavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.20 08:47
@Anonymní píše:
No já nevím tak pokud i po několika dnech zjišťuje na netu jak udělat potrat v 16 tt a nechá holku odjet na intr jen proto, že na potrat je pozdě, tak nevěřím, že by ji tam netahla… Ano je těhotná, ale vulgarne jí nadávat je proe přes čáru. Rozcileni chápu, ale tohle ne. A tvrdit, že to nezvládne? Moje teta se psychicky sesypala, sestrenka měla 16 a bratranec 1,5 roku a starala se o něj ona, zvládla vše a babička hlídala jen když potřebovala poresit školu. Zkrátka malý se na ni upnul a k babičce nechtěl tak se starala ona. Vše zvládla, tak tady rozumovat jak to žádná holka v 17 nezvládne je fakt blbost. Navíc budou žít z jednoho platu a to většina rodin taky žije a zvládají. Nevím to, moc se tady z toho bere jako životní tragédie.
Říct mi táta, že jsem coura, asi se urazím. Ale na druhou stranu - on byl postaven před hotovou věc. Takže chápu to rozčilení a ne zrovna příjemnou reakci. V životě si dívka vyslechne i jiné nepříjemnosti. Však si to sama zavařila. Kdyby studovala a netěhotněla, táta by nejspíš neměl důvod jí sprostě nadávat. Bude se s tím muset smířit. Časem třeba uzná, že s courou to přehnal. Ale to nic nemění na tom, že je to průšvih a bude na těch dvou, jak se s tím poperou. Když jim nebylo blbé obejít rodiče a udělat si to po svém.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.20 08:51
@warita píše:
Kdyz decku rodic v 15 neco zakaze, tak decko v 15 poslechne. Az ji bude 18, muze si co chce. Kdybych ja v 15 prisla za matkou, ze chci soulozit, zrejme bych se doslechla neco o coure jeste pred otehotnenim a par facek k tomu.V 15 decko nema co soulozit. A docela by me zajimalo, kde se seznami 15 leta holka s 27letym chlapem. Ja zadne v tomto veku nepotkavala.

Já bych taky neměla šanci tak starého chlapa poznat. Všechny moje lásky se točily kolem spolužáků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 08:53
@Anonymní píše:

Ale nikdo neříká, že to holka v 17 letech nezvládne, jak vidíš podle svojí sestřenice, když musíš, nedá se nic dělat. A o tom to je…proč by 16 letá tohle musela? K čemu je to jako dobré? Proč teda nepočkala aspoň až dodělá školu…U mě je prostě v 16 letech dítě…Ano budou žít z jednoho platu…možná, jestli si to ten otec časem nerozmyslí…a pak by určitě švistila zpět k rodičům…takže sice její rozhodnutí, jak si může dělat co chce, ale následně tím změní život y dalším lidem, kteří o to nestojí…hele, tohle prostě každá vidíme jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
14.3.20 08:55

@warita zurit bys s muzem mohla jak bys chtela. Zaracha davat to same. Cim vice byste zakazovali tim vice by se vam dcera stavela na zadni a vzdalovala. Normalni reakce kdyz ji rodice v lasce nerozumi. Ba naopak by to vedlo k tomu ze by se vam nevracela domu utikala od vas ke sve zakazane lasce. A bohuzel toto vse udela mnohdy vice skody nez kdyz rodic mnohe skousne zejmena pak neee zrovna podle nej idealniho partnera vedle sveho decka. Clovek mini nase deti meni. Muzu byt jakkoliv nastvana rici svuj nazor ale pokud nechci o sve temer uz dospele dite prijit aby ve me ztratilo duveru mohu poradit pomoci byt tu pro nej ale zakazy prikazy vedou akorat k odestupu rodic - dite.
A Tva myslenka ze dite v 15ti poslechne. Idea krasna ale mnohdy skutecne velmi vzdalena od reality.

Příspěvek upraven 14.03.20 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.3.20 08:58
@Anonymní píše:
@warita jo pokud po několika dnech na netu hledá potrat v 16 tt, ta by určitě nikam nehnala :roll:

v 16tt je na to pozde. Jinak mi to prijde jako normalni reakce, ty se zakladatelce divis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 08:58
@Monchichik píše:
hele to ti v první chvíli prostě nedojde…vidíš to sama, že přestože jí mladá postavila před hotovou věc, tak to zpracovala a pomoc jí nabízí…

V první chvíli to pochopím, po několika dnech když si zjišťuje jak zařídit potrat i přes dcery nesouhlas to už je mimo moje chápání. Celkově mi ale ta rodina nepřijde tak v poho jak zakladatelka prezentuje. Problém v komunikaci s dětmi tam prostě je, ty ji nevěří a proto asi i ten problem. Já sama teda ani nechápu to nechat ji to za každou cenu vyzrat a udělat stejný podraz i pro otce. To zase chápu, že musel být naštvaný, když je opravdu ten nejppslednejsi.

• Citovat
  • Upravit
21593
14.3.20 08:59
@Jedna babička píše:
@warita zurit bys s muzem mohla jak bys chtela. Zaracha davat to same. Cim vice byste zakazovali tim vice by se vam dcera stavela na zadni a vzdalovala. Normalni reakce kdyz ji rodice v lasce nerozumi. Ba naopak by to vedlo k tomu ze by se vam nevracela domu utikala od vas ke sve zakazane lasce. A bohuzel toto vse udela mnohdy vice skody nez kdyz rodic mnohe skousne zejmena pak neee zrovna podle nej idealniho partnera vedle sveho decka. Clovek mini nase deti meni. Muzu byt jakkoliv nastvana rici svuj nazor ale pokud nechci o sve temer uz dospele dite prijit aby ve me ztratilo duveru mohu poradit pomoci byt tu pro nej ale zakazy prikazy vedou akorat k odestupu rodic - dite.

a to vis jak? Normalne decka v 15 poslouchaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 08:59
@Anonymní píše:
V první chvíli to pochopím, po několika dnech když si zjišťuje jak zařídit potrat i přes dcery nesouhlas to už je mimo moje chápání. Celkově mi ale ta rodina nepřijde tak v poho jak zakladatelka prezentuje. Problém v komunikaci s dětmi tam prostě je, ty ji nevěří a proto asi i ten problem. Já sama teda ani nechápu to nechat ji to za každou cenu vyzrat a udělat stejný podraz i pro otce. To zase chápu, že musel být naštvaný, když je opravdu ten nejppslednejsi.

není nejposlednější, nebyl doma…po návratu mu to dcera oznámila…já bych mu to taky dopředu neříkala, je to věc dcery, ať si to oznámí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.20 09:00
@Jedna babička píše:

No já nevím, ale jako šestnáctka jsem prostě mámu poslouchala. Věděla jsem, že i když nadává a něco mi nechce dovolit, že se o mě postará. Nějaký chcápek, který se mnou chodil a náhodou otěhotněl, by to asi nezvládl. V šestnácti jsem prostě byla nesamostatné děcko, nechtěla jsem si komplikovat život a předčasně dospívat. Průšvihy typu špatné známky a jistá revolta proti předpotopním názorům rodiče je v tomhle věku celkem běžný problém, ne těhotnět na truc. Aspoň ten chlap měl mít rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí