Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co řešíš, když je to tolik let zpět?.. šmajra.. každý má nějakou minulost ![]()
@Anonymní píše:
S přítelem spolu zatím nejsme dlouhou dobu, ale vnímáme oba, že zdaleka nekončíme. Vztah máme zatím idylický. Plánujeme budoucnost a děti. Mě trápí ovšem jedna skutečnost, na kterou bych chtěla znát více názorů.
Ještě než jsme se poznali, přesněji o 3-4 roky dříve, jsem měla sex s jedním z jeho kamarádů. Jednalo se o pouhý sex, neměla jsem k němu žádné city a nic víc jsem od toho nechtěla. Od té doby nejsme nijak v kontaktu. Nyní se děsím dne až třeba onen zmiňovaný kamarád dorazí například na naší svatbu a nastane pro nás všechny nejspíš velmi trapná situace.
Přítel o tom ví, narazil na to pouze jednou, dozvěděl se to nejspíš od něj nebo jiného kamaráda, mě by byl takový rozhovor krajně nepříjemný. Přítel zněl, že je s tím v pohodě, ale bůhví co se mužům děje v hlavě. Smál se ale nijak se k tomu nevyjádřil. Pouze řekl, že o tom ví a poté změnil téma.
Kdyby mi na mém příteli tolik nezáleželo, nejspíš bych se kvůli tomu s ním rozešla. Nechtěla bych abych byla pro něj a mezi jeho kamarády lehká holka, co měla v posteli už dva chlapy z party. A tak bych raději utekla. Jenže já ho z celého srdce miluji, nechci o něj přijít, nikdy bych ho nepodvedla a vyčítám si každý den, že jsem to tehdy udělala. Ano bylo to dávno a nebylo to nic vážného, ale stejně se ve mě drží pocit, jakobych ho zklamala, že by byl radši s dívkou, kterou měl jen on sám a nikdo jiný z jeho kamarádů. Myslíte, že má vztah za takových okolností budoucnost? Popřípadě má někdo z vás podobnou zkušenost?
Děkuji za každý názor co tu padne. Prosím buďte 100% upřímní.
Boze, proc to tak hrotis, sex si mela daleko drive nez jste spolu chodili no a co? Tak se uvidite mozna, nekdy. Mne by to bylo jedno.
Znám případ, kdy si holku prohodili dva bratři
První vztah byl jen krátký románek, ze druhého už jsou dneska dvě děti. Neřeš to prosím tě, chlapi tohle většinou berou o dost sportovněji, než ženský ![]()
To bych vůbec neřešila
Pokud o tom přítel ví a evidentně se tím nijak neužírá, tak proč se trápit?
Řešíš kraviny, opravdu. Hoď to za hlavu, chlapi tohle určitě neřeší…
Myslela jsem, že podstata problému bude, že přítel o tom neví, nechce se ti mu o tom říkat a bojíš se, jak bude reagovat, když to náhodně zjistí po letech. Takhle vůbec nechápu, v čem je problém a proč to řešíš, když on je s tim v pohodě ![]()
Nejak vubec nechapu smysl, o cem to pises. Pises, ze v te dobe jste se s pritelem vubec neznali, tak proc by to mel byt pro neho problem? ![]()
Řešíš voloviny, vytváříš si problémy tam kde nejsou a sama sebe vystíhováváš.
Nauč se sama se sebou lépe vycházet, přijmi se taková jaká jsi.
jednat se pak sama přestaneš sabotovat takovýmihle úvahami a především s tebou bude daleko jednodušší žít.
Mrkni třeba sem
@Michelle_M píše:
Znám případ, kdy si holku prohodili dva bratřiPrvní vztah byl jen krátký románek, ze druhého už jsou dneska dvě děti. Neřeš to prosím tě, chlapi tohle většinou berou o dost sportovněji, než ženský
Kraus s Rodenem si prohodili manzelky a jsou s tim oba viditelne v pohode. ![]()
To je dost běžné, že v partě kamarádů dojde k prostridani partnerů
a když to není souběžně a navic po několika letech, tak o to víc o nic nejde. Dokud se nevytvoří páry pro život ![]()
Přítel měl před tebou taky nějaké jiné sexpartnerky, ví i tom co se stalo a neřeší, tak o nic nejde ne?
Neres kraviny. O nevěru se nejedná, tak proč by to melo vadit. Přítel taky pravděpodobně nebyl panic, když jste se dali dohromady. Každý má nějakou minulost.
Tyjo to by asi všechny party brzy zanikly, kdyby tohle byl problém
Navíc po 4 letech! Tvůj partner to zjevně ví a nevnímá to jako důvod k rozchodu, tak proč to řešíš Ty?
S přítelem spolu zatím nejsme dlouhou dobu, ale vnímáme oba, že zdaleka nekončíme. Vztah máme zatím idylický. Plánujeme budoucnost a děti. Mě trápí ovšem jedna skutečnost, na kterou bych chtěla znát více názorů.
Ještě než jsme se poznali, přesněji o 3-4 roky dříve, jsem měla sex s jedním z jeho kamarádů. Jednalo se o pouhý sex, neměla jsem k němu žádné city a nic víc jsem od toho nechtěla. Od té doby nejsme nijak v kontaktu. Nyní se děsím dne až třeba onen zmiňovaný kamarád dorazí například na naší svatbu a nastane pro nás všechny nejspíš velmi trapná situace.
Přítel o tom ví, narazil na to pouze jednou, dozvěděl se to nejspíš od něj nebo jiného kamaráda, mě by byl takový rozhovor krajně nepříjemný. Přítel zněl, že je s tím v pohodě, ale bůhví co se mužům děje v hlavě. Smál se ale nijak se k tomu nevyjádřil. Pouze řekl, že o tom ví a poté změnil téma.
Kdyby mi na mém příteli tolik nezáleželo, nejspíš bych se kvůli tomu s ním rozešla. Nechtěla bych abych byla pro něj a mezi jeho kamarády lehká holka, co měla v posteli už dva chlapy z party. A tak bych raději utekla. Jenže já ho z celého srdce miluji, nechci o něj přijít, nikdy bych ho nepodvedla a vyčítám si každý den, že jsem to tehdy udělala. Ano bylo to dávno a nebylo to nic vážného, ale stejně se ve mě drží pocit, jakobych ho zklamala, že by byl radši s dívkou, kterou měl jen on sám a nikdo jiný z jeho kamarádů. Myslíte, že má vztah za takových okolností budoucnost? Popřípadě má někdo z vás podobnou zkušenost?
Děkuji za každý názor co tu padne. Prosím buďte 100% upřímní.