Šílená faktura, jak to řešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
4.10.18 21:17
@MeloryNox píše:
Mám doma řemeslníka. VŽDYCKY dá cenu předem. Buď se práce uskuteční nebo ne. Člověk, kterej po opakované žádosti o cenu nabídku nepředloží, není podle mě solidní. A přesně to smrdí přemrštěnou fakturou.

A právě proto mu zakladatelka neměla tu zakázku dávat a měla by po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.10.18 21:19
@P4ja píše:
A právě proto mu zakladatelka neměla tu zakázku dávat a měla by po problému.

Zakladatelka má práci hotovou, ten problém má spíše řemeslník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.10.18 21:32
@hanka.br. píše:
Zakladatelka má práci hotovou, ten problém má spíše řemeslník.

A nebo se u soudu ukáže, že to bylo jinak a nebo je cena v pořádku.
Vidím to jinak, je její problém, že netrvala na cenové kalkulaci před zahájení, a mohla v pohodě odmítnout. Kdyby jí natáhl po tom, co by jí řekl cenu, práci udělal a fakturu o dost zvýšil bez zeptani, pak ano. Takhle fakt nechápu, že někoho nechám něco dělat bez toho, aniž bych věděla, kolik to cca bude stát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.10.18 21:39
@P4ja píše:
Vidím to jinak, je její problém, že netrvala na cenové kalkulaci před zahájení, a mohla v pohodě odmítnout. Kdyby jí natáhl po tom, co by jí řekl cenu, práci udělal a fakturu o dost zvýšil bez zeptani, pak ano. Takhle fakt nechápu, že někoho nechám něco dělat bez toho, aniž bych věděla, kolik to cca bude stát. :nevim:

To je bez debaty, že se měli domluvit předem, ale když to vezmu selským rozumem - objednám si třeba mytí oken. Vím jak se asi cena pohybuje, vím, kolik oken mám, takže + - si cenu spočítat umím. Známí mi dohodí někoho šikovného, ptám se na cenu - zamluví to, okna umýt potřebuju (moje chyba), situaci podcením. Přijde mi faktura na 30 000 místo na 5, které jsem počítala. A je to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.10.18 21:53

@hanka.br. Říct díky, seženu si někoho jiného je taky hned. Zrovna dneska mně jeden řemeslník volal, jestli se mnou má počítat na podlahu a hrozně se divil, když jsem mu řekla, že ne, když mně ani neposlal kalkulaci. Možná by byl nejlevnější, ale ostatní se obtěžovali a nabídku poslali. Holt za rychlý a neuvážený kup se platí :( a všichni víme, jak to chodí. A že nás může natáhnout i člověk s kalkulací předem.

Do supermarketu taky nepůjdu s tím, že se výslednou cenu dozvím až u kasy. To je zase můj selský rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.10.18 22:16
@P4ja píše:
@hanka.br. Říct díky, seženu si někoho jiného je taky hned. Zrovna dneska mně jeden řemeslník volal, jestli se mnou má počítat na podlahu a hrozně se divil, když jsem mu řekla, že ne, když mně ani neposlal kalkulaci. Možná by byl nejlevnější, ale ostatní se obtěžovali a nabídku poslali. Holt za rychlý a neuvážený kup se platí :( a všichni víme, jak to chodí. A že nás může natáhnout i člověk s kalkulací předem.Do supermarketu taky nepůjdu s tím, že se výslednou cenu dozvím až u kasy. To je zase můj selský rozum.

A proto tvrdím, že když má někdo problém tu cenu na požádání sdělit, slyšet to nechce. Chybovaly obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
5.10.18 05:57
@P4ja píše:
Kdyby mně někdo tajil cenu a nebyl schopný udělat kalkulaci předem, tak bych si u něj nic nezadala.Spíš mně přijde, že zadali práci a až potom se začali ptát na cenu.

Zakladatelka psala, že mají důkaz (SMS, maily), že od ho od začátku 9 x průběžně pusemne žádali o vypracování cenové nabídky. Pokaždé řekl, že zapomněl.

Zakladatelka udělala chybu v tom, že jí to kvůli znamym bylo blbé a hned na začátku, když se začal vykrucovat se sdělením ceny ho nevyvedla za fligr ven a neřekla, že dokud jasně nestanoví, kolik za to bude chtít, tak v práci nebude pokračovat. To myslím už sama ví, je poučena a pro příště si dá na podobné vykuky pozor.

• Citovat
  • Upravit
1774
5.10.18 07:39
@hanka.br. píše:
To je bez debaty, že se měli domluvit předem, ale když to vezmu selským rozumem - objednám si třeba mytí oken. Vím jak se asi cena pohybuje, vím, kolik oken mám, takže + - si cenu spočítat umím. Známí mi dohodí někoho šikovného, ptám se na cenu - zamluví to, okna umýt potřebuju (moje chyba), situaci podcením. Přijde mi faktura na 30 000 místo na 5, které jsem počítala. A je to hned.

Ty si hlavně nemáš +- co počítat cenu, protože na tvém názoru vůbec nezáleží. Záleží jen a pouze na nabídce od realizátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
5.10.18 07:52
@TrueIsFalse píše:
Ty si hlavně nemáš +- co počítat cenu, protože na tvém názoru vůbec nezáleží. Záleží jen a pouze na nabídce od realizátora.
Oba si smějí počítat cenu. Na názoru zákazníka samozřejmě záleží, jsou to jeho peníze. Když je to předem, tak je to bezkonfliktní: Realizátor to nacení, zákazník nabídku realizátora porovná s tím, co považuje za přijatelné a buď smlouvu uzavře, nebo neuzavře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.18 17:31

@hanka.br. Tak jsem konečně mluvila s těmi známými, co ho dohodili a navíc dělají v oboru. Když viděli fakturu, tak si museli sednout. Prý to z něj dělá nejdražšího chlapa v zemi a že ta cena je úplně neskutečná. Známý řekl, že mu nemáme dát ani tu polovinu, že i to je těžce přeplacené, a že si na něj došlápne. Říkal, že nechápe, proč to udělal. Což teda ani já. Ale aspoň mám vyřešeno. Takže díky, že jsi jako jedna z mála neřešila, že určitě chci okrást já jeho :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30419
5.10.18 17:49
@Anonymní píše:
@hanka.br. Tak jsem konečně mluvila s těmi známými, co ho dohodili a navíc dělají v oboru. Když viděli fakturu, tak si museli sednout. Prý to z něj dělá nejdražšího chlapa v zemi a že ta cena je úplně neskutečná. Známý řekl, že mu nemáme dát ani tu polovinu, že i to je těžce přeplacené, a že si na něj došlápne. Říkal, že nechápe, proč to udělal. Což teda ani já. Ale aspoň mám vyřešeno. Takže díky, že jsi jako jedna z mála neřešila, že určitě chci okrást já jeho :kytka:

Děkuju. Dej vědět, jak to dopadlo, to je fakt zajímavé. Hodně štěstí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
5.10.18 20:05

Opakuji- já bych v takové situaci „vyčkával“. Měl bych připraveno třeba těch cca. 50%, řemeslníkovi sdělil, že prostě tu jeho cenu neakceptuji a ať on navrhne možné řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hodinarka
6.10.18 09:57
@P4ja píše:
Vidím to jinak, je její problém, že netrvala na cenové kalkulaci před zahájení, a mohla v pohodě odmítnout. Kdyby jí natáhl po tom, co by jí řekl cenu, práci udělal a fakturu o dost zvýšil bez zeptani, pak ano. Takhle fakt nechápu, že někoho nechám něco dělat bez toho, aniž bych věděla, kolik to cca bude stát. :nevim:

Jak to vidíš ty není rozhodující, rozhodující je, jak to postavené právně. Byl tady odkaz na ustanovení OZ a z toho jasně vyplývá, že problém má řemeslník.

• Citovat
  • Upravit
21091
6.10.18 11:14
@hodinarka píše:
Jak to vidíš ty není rozhodující, rozhodující je, jak to postavené právně. Byl tady odkaz na ustanovení OZ a z toho jasně vyplývá, že problém má řemeslník.

Jj, tak uvidíme až to dotáhnou právně k soudu. a co z toho vyleze. Doufám, že zakladatelka pak napíše, jak to soud přebral a nebo jestlis e nějak dohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65456
6.10.18 16:52
@P4ja píše:
Jj, tak uvidíme až to dotáhnou právně k soudu. a co z toho vyleze. Doufám, že zakladatelka pak napíše, jak to soud přebral a nebo jestlis e nějak dohodli.

myslíš, že za těch tak zhruba deset let, než soud milostivě rozhodne, bude ještě epipi fungovat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová