Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Být za bonzáka - a být označen ještě hůř - je hrozně blbý pocit. Nejhorší je, že ti nikdo nic neřekne do očí, všechno koluje za tvými zády. No a ty se pak divíš, proč se i v práci dozvídáš některé důležité informace jako poslední a kvůli tomu ti třeba hrozí vyhazov - a to jenom chceš, aby určité osoby ctily zákony..... jojo, vím o čem to je…
Kamčo, taky jsme měli v baráku zvláštní rodinu, ale udat bych je nešla. A proč? Protože jsem srab a sama mám dvě děti a bojím se. Bojím se člověka, co sám udává, člověka, co dokáže uhodit vlastní dítě, bojím se hajzla nad hajzly. Je mi samozřejmě líto těch jejich dětí, ale moje děti a náš život jsou mi milejší.
Celkově jsem se od doby, co mám děti změnila a BOHUŽEL do ničeho nezasahuju a když vidím, teda jednou jsem viděla, jak cikáni obtěžovali stařenku, tak jsem bohužel nezasáhla - měla jsem kočár s miminem a starší dítě za ruku. Snažila jsem se najít strážníky městský, ale bohužel… ale to by bylo na jinou diskuzi.
Kvůli těm sousedům anonymně ![]()
Je to hrozné:(já takový lidi nechápu.Jak můžou ublížit dětem?At je radši k adopci nebo tak ale tohle?Já byhc to nikdy nedokázala,jakýmkoliv způsobem ublížit svýmu dítěti.To snad normální člověk neudělá ne?
Chudák holčička:(ale pochybuju že jí najdou živou a kdo ví co jí vlastně udělali…
Jura007 píše:
Být za bonzáka - a být označen ještě hůř - je hrozně blbý pocit. Nejhorší je, že ti nikdo nic neřekne do očí, všechno koluje za tvými zády. No a ty se pak divíš, proč se i v práci dozvídáš některé důležité informace jako poslední a kvůli tomu ti třeba hrozí vyhazov - a to jenom chceš, aby určité osoby ctily zákony..... jojo, vím o čem to je…
v případě dětí jsem vždy za bonzáka..... vždyť to můžete udělat anonymně a pokud vidím, že rodič s kočárem je ještě v noci s kočárem u hospody a koukám na to denně tak přece zasáhnu. Nebo když bych slyšela v paneláku ,že někdo ubližuje stále dítěti,taky zasáhnu.....
Když jsem néměla dítě,nějak by mě nenapadlo koukat se,kdo co a jak…
dnes bych neváhala a někam…i anonymně to nahlásila.
Nebo soc.pracovnici naší školy,kde pracuju,aspon něco bych se snažila udělat,aby se toto nedělo.
Vše se dá ohlásit bez udání jména.Já bych takovou situaci určitě ohlásila a nepřipadala bych si jako bonzák když jde o život dítěte
tak už jí našli
http://krimi.cas.sk/…hu-vahu.html
myslím, že anonymně ohlásit podezření na zanedbání péče o dítě nikoho nic nestojí a je to naprosto bez rizika. Kdyby lidi nebyli lhostejní, mohla tahle krásná holčička žít.
Je to strašný
.Juro at si dospělej klidně sám skáče po hlavě ale tady jde o dítě!To si samo nepomuže,nemuže se samo rozhodnout atd..
achjo, kočička malá. Tak tímhle diskuze asi končí. To je strašný ![]()
hele kdovi jak to je
Muzeme si z toho vzit ponauceni pro sebe (budu bedliveji hlidat, budu bonzovat pripady zjevneho zanedbavani pece), urcite bychom meli litovat simonku ale myslim si, ze bychom se tady nemely verejne pohorsovat. To je strasne lacine.
Pudlo když už jí jedno dítě vzali(má 5letého syna) a dali ho bejvalému muži tak asi na tom něco bude.
Já teda malého hlídám nonstop.nikdy ho neztratím z dohledu.Kdyby mi spadl do řeky což se muže stát určitě bych nešla domu ale skočila pro něj i kdybych neplavala.Pohoršování si tato osoba zaslouží!
nevím jak to přesně napsat. Ale mě na tom nezarazilo nejvíc to, že ji teda ztratila. Ale to, že řekla že se ztratila uplne jinde (to řekla na kameru ).
Možná byla v nějakém šoku..? Nebo si to nepamatovala?
Je laciné se veřejně pohoršovat nad případem, kdy matka nechala dítě spadnout to řeky, přičemž ačkoli to viděla, tak 1) pro dítě neskočila 2) nezavolala ani jinou pomoc 3) snažila se to zatlouct? Toto jsou prosím objektivní informace, nic co bych si domýšlela.
Já nevím, jakou morálku máš ty, ale mně by moje morálka podobné chování nedovolila, a to ani u cizího dítěte, natož u vlastního. A určitě bych se teda nesnažila to zatlouct a nechat stát ať investuje statisíce do pátracích akcí. Pevně doufám, že tvůj názor nereprezentuje názor většiny.
Lauralaura píše:
tak už jí našlihttp://krimi.cas.sk/…hu-vahu.html
Chudinka holčička malá
úplně mě mrazilo, když jsem to četla…Nikdy jsem nechápala rodiče, co můžou dětem ublížit, a od té doby, co mám malého, je to ještě horší…