Školka - Praha 12, reference

Napsat příspěvek
Velikost písma:
896
12.3.15 10:01

Jako ten pocit, kdy jsem nahlásila dcery datum narození, a to zhrození těch ostatních rodičů.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 11:05

Jakože je malá? nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 11:09

Já absolutně chápu maminky tříleťáků, které budou muset do práce. Taky mě to čeká a budu muset mladšího dát za rok do soukromé, protože mi ho v květnu nikde nevezmou. Ale nechápu maminky tříleťáků, které mají mladší dítě doma a staršího odloží do školky, aby měly doma pohodičku na kafíčo. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.3.15 11:14

Stará :mrgreen:

Já jsem si tenhle rok docela zkusila, teď užje to v pohodě, ale bylo to krušný.. takže nikomu nepřeju..

Je fakt, že když jsem u zápisu viděla ty „miminka“ 2r a kousek jako bylo loni moje(ta aspoň neměla pleny :mrgreen: )..Tak ten skok je šílenej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 11:17

No já jsem ráda našemu 3leťákovi narozenému v září dopřála luxus být doma s maminkou a sourozencem. A jsem nešťastná z toho, že mladší bude muset jít ve 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.3.15 11:20
@vodolejka píše:
Já absolutně chápu maminky tříleťáků, které budou muset do práce. Taky mě to čeká a budu muset mladšího dát za rok do soukromé, protože mi ho v květnu nikde nevezmou. Ale nechápu maminky tříleťáků, které mají mladší dítě doma a staršího odloží do školky, aby měly doma pohodičku na kafíčo. :jazyk:

Jenže si vem, to máš 12 nájem, 10 soukr. školka, něco školka pro staršího, a kde máš jídlo a běžnej provoz?

Pro mě bylo lepší zůstat s ní doma, pracovní doba stejně s dítětem neslučitelná, takže výpověď..V podstatě mě živěj rodiče.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.3.15 11:27
@vodolejka píše:
No já jsem ráda našemu 3leťákovi narozenému v září dopřála luxus být doma s maminkou a sourozencem. A jsem nešťastná z toho, že mladší bude muset jít ve 3.

O tom žádná, co se týče tohohle, když člověk neřeší přežití a prachy, tak jsem ráda..jako pracovat budu až do smrti:)
Já myslím, že i pro ní je to lepší..my si užíváme, že můžeme na výlety, povídat si..jak mám jenom jí, tak mám pohodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 12:09

No já do práce musím, protože bych přišla o místo a se dvěma dětma 2 a 3 roky mi žádnou nikde jen tak nedají. Takže bohužel u nás bude muset být soukromá na ty 4 měsíce. V září mi ho snad vezmou, to už mu bude přes 3 roky. A jestli ne, tak budu protestovat, protože jako abych měla 2 děti a musela dát mladšího do soukromé, že není místo ve školce :roll: Škoda, že nemůžu být doma do jeho 4 let, bohužel, rodičovskou v práci mi schválili na 3 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.3.15 12:31

No znám lidi, kteří platí mladšímu soukromou..
Tak uvidíš..já taky uvažovala o soukromé..ale když jsem to pak viděla? Onimají zápisy někdy potom, co se ze státní dozvíš výsledky.. zapíšeš dítě a složíš měsíční školkovné, které propadne, pokud dítěv září nenastoupí..mimochodem..nátřesk je i v soukromých..jo a ještě něco..dokudnejsou dítěti 3 tak chodí do jeslí, a tam je to tak o 2-3 tis. měsíčně víc :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 13:04

No já budu muset dát dítě do školky v květnu. To snad v soukromých nátřesk nebude, budeme přistupovat prostě mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 13:04

Mladšího mi prostě v květnu do státní nevezmou, řekli mi to teď rovnou u zápisu, kdy on sám už by na zápis měl nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 13:31

@kolik věřím, že to tak u vás je, ale co vidím v okolí, tak je to výjimka…prostě matky si chtějí ulevit…naši kluci jsou od sebe o 19 měsíců a jsou jak se říká jeden za 18 a druhý bez 2 za dvacet. :) Od malička parťáci a díky neodložení staršího se u nás nekonalo žádné žárlení. Jsou také oba společenští. Staršímu budou v září akorát 4, takže si myslím, že stran kolektivu o nic nepřišel. Oba mají nás rodiče také na 100 procent. Být na mně, mám 3tí dítě :) Děti jsou opravdové štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.3.15 13:56

@kolik jsi táta jak má být :potlesk: :potlesk: to je výhoda, že si malou můžete brát po obědě :palec: Manžel bohužel chodí denně kolem 17:45, tak až budu v práci, nepůjde to. Ale teď od září si budu staršího taky brát alespoň někdy po obědě, klidně každý den, ale zatím jsme to do přihlášky dali jako celodenní. Proto mě mrzí, že mladší syn bude muset pak přesně ve 3 letech, hned na celý den a ještě do jiné (soukromé) školky, než brácha. Oni jsou fakt parťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.3.15 15:58

Angelka je špatnej vtip.. mají tam sice ty aj třídy.. Arogantní paní mi řekla, že má pouze 15 míst, demonstrativně mi ukázala lejstra..Nicméně přihlášku mi dala včetně přihlášky na stravu, tak nevim co si mám myslet :mrgreen:
Ale teda těch maminek mladších dětí je mi líto.. prej nedávaj ani přihlášky, když má někdo 3 roky až po 31.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.3.15 16:18

OT, strašně vám závidim dvě děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin