Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi jsem trubka (což stejně jsem…
), ale nějak nevidím rozdíl mezi „byl neklidný“ a „bylo probodnuto“. Mně to přijde jako to stejné.
Jura007 píše:
Asi jsem trubka (což stejně jsem…), ale nějak nevidím rozdíl mezi „byl neklidný“ a „bylo probodnuto“. Mně to přijde jako to stejné.
Byl jaký - neklidný. Bylo jaké - probodnuté. Co dělalo? - Bylo probodnuto.
Míšo, já jsem myslel, že shoda podmětu s přísudkem je fádní záležitost. Teda je fakt, že při zkoušení to někteří spolužáci dokumentovali na příkladu „můj brácha byl debil“, což na shodu moc nevypadá......
![]()
Jura007 píše:
Míšo, já jsem myslel, že shoda podmětu s přísudkem je fádní záležitost. Teda je fakt, že při zkoušení to někteří spolužáci dokumentovali na příkladu „můj brácha byl debil“, což na shodu moc nevypadá......![]()
![]()
po letitých zkušenostech mohu říct, že některým jedincům shoda uniká tak daleko, že ji nukdy nepochytí
Mně to bylo taky jasné skoro hned, ale někomu to do hlavy nenatlučeš ani krumpáčem ![]()
Eliška píše:
Ve 4. třídě jsou vzory podst. jmen a to je taky slušný maso
Ty aspoň umím ![]()
No jako letos proběhly vyjmenovaná slova, slovní druhy a teď pády, ještěže holka ty vyjmenovaná slova celkem zvládla, ale slovní druhy to je občas kokosáček ![]()
neumisa píše:v devítce se nebudou učit nic, buď v klidu, tam na to všichni zvysoka …![]()
![]()
Jo ale ještě je šestka, sedmička a osmička
![]()
neumisa píše:Jura007 píše:po letitých zkušenostech mohu říct, že některým jedincům shoda uniká tak daleko, že ji nukdy nepochytí
Míšo, já jsem myslel, že shoda podmětu s přísudkem je fádní záležitost. Teda je fakt, že při zkoušení to někteří spolužáci dokumentovali na příkladu „můj brácha byl debil“, což na shodu moc nevypadá......![]()
![]()
Mně to bylo taky jasné skoro hned, ale někomu to do hlavy nenatlučeš ani krumpáčem
Neděste mě, já základku prolezla s max.dvojkama, ale teď mám pocit, že mi uniká naprosto všechno krom i/y
Jako na nějakou shodu jsem s přehledem zapomněla, zjišťuju, že budu potřebovat přítele na telefonu
Mám teda bratránka, co bude mít z čj doktorát, ale tomu nemůžu zavolat, protože by mi vyčinil, jak je možný, že jsem odmaturovala, když nevím takhle primitivní věc ![]()
neumisa píše:
kadlinatak se za dva roky ozvi, poradíme, vysvětlíme …![]()
Aby se tu pro mě nemusela otevřít zvláštní kategorie „čeština v kostce pro Kadlu s on-line poradnou“ ![]()
A co by na tom bylo špatného? Souvisí to s dětma? Souvisí. Tak to sem myslím patří.
Juro, on je ten rozdíl v praxi pro většinu lidí naprosto nepodstatný
Z toho fakt chleba neupečeš
Takže buď v klidu.
Kadli, i vzory dokážou zavařit, stačí obyčejné slovo dítě nebo kolísající, těch je docela háfo ![]()
Momentálně mám pocit, že vzory zvládnu naprosto s přehledem, ale otázka, jestli to budu tvrdit i za rok
Aspoň si je teda pamatuju, což je výrazně lepší než jakási shoda, po které je v mozku stopa jen nepatrná=jakože něco takového existuje, když to tu Jura zmínil tečka ![]()
Holky, potřebuju poradit - jaký slovní druh je slovo „všechno“? Je to zájmeno?
@locika píše:
Holky, potřebuju poradit - jaký slovní druh je slovo „všechno“? Je to zájmeno?
Řekla bych. že číslovka..?? jeden, dva, sto, hodně, málo..
@Nikysek90 píše: Řekla bych. že číslovka..?? jeden, dva, sto, hodně, málo..Číslovka mě napadla jen okrajově…nejdřív jsem myslela, že podstatné jméno, ale třeba slovo „všichni“ je zájmeno, tak jsem zapochybovala…
Kurnik, já, takový češtinář a nevím
![]()
Mohl být vyhodnocen, co je to slovo vyhodnocen za druh?
A druhý tvar : Rozhodčí a taky fotografové, je to blbý taky příslovce?