Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Mohl být vyhodnocen, co je to slovo vyhodnocen za druh?
A druhý tvar : Rozhodčí a taky fotografové, je to blbý taky příslovce?
vyhodnocen řekla bych, že patří ohl být byhodnocen jako sloveso
taky-příslovce
Být vyhodnocen je dle mého sloveso, nějaký slovesný rod činný
@BABIES no…to je právě ten omyl..je to přísudek slovesný…on totiž příudek jmenný se sponou musí sestávat ze slovesa (to BÝT je) a z jmenné části. ale v tomhle případě je vyhodnocen právě sloveso, proto není jmenný se sponou…on tak jen vypadá…
@BABIES a to je nějakej úkol do školy? já už se do toho zase pomalu dostávám, začal nám školní rok..tak se omlouvám, že dělám chytrou…
@Hadí ocásek ja nevim
to jsem se neptala ja
ja uz do skoly nechodim
to je v pohode, jsem ostuda
v rodine skoro vsechny zensky ucitelky - cestinarky a ja tady placam
jsem rada, ze me nekdo opravil ![]()
No, mě to ve škole taky nikdo neřekl… ještě před pár lety bych tvrdila to samý, ale zkušenější kolegyně mě vyvedla z omylu
Naštěstí se to ty děti (teda u nás) takhle do podrobna neučí, tak jsem je neučila blafy
jim stačí, když ví, že je to trpný rod. (a oni si to stejně nepamatujou…to jenom my je pořád prudíme s nějakym učenim… ) Hlavně že to baví nás…
![]()
Holky, děkuju
jo, je to úkol z češtiny pro sedmou třídu, já mám prvňáka a jsem vyplesklá, volala zoufalá kamarádka, že neví, něco jsem věděla, ale u t´ěhle dvou jsem si nebyla jistá. Zlatá školka ![]()
Je to sloveso - trpný rod, čas minuly. Pokud by to mělo být přídavné jméno, muselo by být ve tvaru, aby ses zeptala „jaký“ - probodnutý…
A koukám že jdu těžce s křížkem po funusu…nekoukám na datumy, omlouvám se… ![]()
Ahoj, mám prosbu, jaký slovní druh je u slova aspoň a ovšem- jsou to příslovce?
Díky