Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
již dlouho, leč stále marně sháním pro svá milovaná dítka Dvd Šmoulové. Nemám zrovna moc v lásce „moderní, dětské pohádky“ ve kterých se běžně objevuje násilí. Takže si myslím, že šmoulí pohádkou ze svých dětských let nemůžu nic zkazit. Navíc spousta písniček a tak podobně - no prostě jsem od malička zblázněná do Šmoulů a chtěla bych touto chorobou nakazit i své děti
.
Prosím vás, poraďte mi. Dá se tato pohádka ještě někde sehnat, nebo šmoulové zcela vymizela ze světa. Našla jsem šmoulí omalovánky, povlečení, míče,… ale dvd žádné ![]()
Zkus si zadat inzerát na Mimibazaru, občas se tam dají sehnat i nesehnatelné divka.
Ale že by to bylo bez násilí
, dyť je Gargamel chtěl sníst
. A vůbec mám pocit že násilí je snad všude. Vem si třeba taková stará dobrá Červená Karkulka, Perníková chaloupka (a podobné „klasiky“) taky pěkný horory
.
Jéé, šmoulíky jsem měla vždycky ráda…Přítelův malý bratránek je má, tak jsme si je nedávno půjčily na kazetě a koukaly. I písničky máme na desce, to u nás hrávalo pořád když jsem byla malá.
Co si takhle nejprve zjistit, jestli to co sháníte, u nás vůbec na DVD vyšlo? Šmoulové nikdy v ČR na DVD nevyšli a nejspíš ani nikdy nevyjdou. V 90. letech vyšlo pouze několik originálek VHS se Šmouly. Z 50ti starých dílů z ČT (vysílaných v l. 1988-93) jich vyšlo celem 30 na šesti VHS kazetách. Poté, co Nova v letech 1997-98 odvysílala přes 100 dalších dílů, jich několik z nich rovněž vyšlo na VHSkách.
A protože v TV od roku 1998 Šmoulové neběželi, jediná možnost, jak je dostat na DVD je zdigitalizovat ze starých VHSek (ať už z originálek nebo nahrávek z televize) a DVD si vyrobit podomácku. Čekat, že se nějaké vydavatelství rozhodne po tolika letech vydat Šmouly na DVD, je nesmyslné. Jednak kvůli velkému počtu dílů (v češtině bylo odvysíláno více než 160 dílů) a druhak proto, že ČT ani Nova nebudou chtít jen tak uvolnit CZ dabing (pokud ho vůbec ještě v archivu mají).
Ahoj, taky scháním šmouly a našla jsem že dvd má vycházet asi v červenci 2010 za 119,–
ale fuj, takovej negativismus.. proc by DVD u nas nemela vyjit? Nesmysl to neni, jen jednani s drzitelem licencem je slozite a zdlouhave. Nicmene zajem o vydani DVD urcite je!
Ahoj,
taky sháním a sehnala jsem, ale má vyjít v září 2010. Tak ještě chvilku počkáme ![]()
Jinak na TV Barrandov od 19h běží každý den.
Ahoj,prosím tě nevíš kde a kdy vyšly šmoulové na DVD?Díky
Dobrý den, je to na těchto stránkách, ale mají posunutý termín vydání na listopad 2010.
http://www.arara.cz/product/297447
Přeji pěkný den a snad se dočkáme
Anděla
Dobrý den ( nebo ahoj ),
narazila jsem na Váš ( Tvůj ) příspěvek ohledně marného shánění DVD Šmoulové jedné maminky. Vaše ( Tvoje ) rada byla, že jste ( jsi ) někde našla, že by v červenci 2010 měli vyjít na DVD. Můžu se zeptat, kde tento odkaz byl a zda nevíte ( nevíš ) zda opravdu vyšlo?
Moc děkuju.
![]()
holky naše malá taky miluje šmouly, stahuju je na uložto http://www.ulozto.cz/hledej/?… ![]()