Snazeni 08 - mimi 09

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6199
10.1.08 20:34

Ahoj holky,
seznámek je super!

Ještě zpětně moooc děkuji za přivítání! :D

A Verveve, Míšenko, Jitulo, babuldo a Zuzoo - to je úžasné, jak máte všechny skoro stejně staré děti a všechny chcete se snažením začít v létě. To bude opravdu krásné, až budete mít doma takovou dvojku.

Je tu mezi vámi super!
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
10.1.08 20:43

Taky jsem si říkala, že se tady holky dobře sešly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
10.1.08 20:45

Jeste aby nam to taky stejne tak dobre vyslo :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6199
10.1.08 20:52

Pokojíček

Veverve, k Tvému tématu se samostatným pokojíčkem -

• souhlasím s Míšenkou, že je to težký, být najdnou v pokoji bez miminka.

Já si myslím, že tím, že bude v ložnici min. do 2 let, se žádné dítě nerozmazlí.

Ale taky záleží podlě mě na tom, jak máš uspořádaný dům či byt. Já jsem dala první mimi samotné do pokojíčku asi ve dvou letech, ale pokojíček byl vedle, společné dveře byly v noci otevřené, tak mohl za námi kdykoli přijít. Ale kdybyste třeba měli pokoje dál od sebe a přístupné přes chodbu, na které jsou třeba ještě schody, tak to bych se bála. Ale myslím, že až se pro to pevně rozhodneš, tak to poznáš sama, jestli je to dobrý nápad. Když z toho nebudeš mít dobrý pocit, tak to prostě odložíš.

A ještě jeden vlastní pocit přidám. Jak jsme psala, už mám velké děti, mají pokoj vedle našeho a téď budou mít nové pokojíčky o patro výš. A já už teď vím, jak se mi v noci bude stýskat. Protože takhle třeba vím, že když na ně něco leze a slyším je v noci kašlat, smrkat, tak hned na:,–(ím vyšší dávky vitamínů a tak … Nebo když jdu v noci na záchod, tak je zakryju a pohladím, prostě je tak nějak pořád cítím … :-) no jo, to už možná přeháním, ale nebojte, já to rozchodím … :wink:
 L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ifm
126
10.1.08 21:11

Ahoj holky.
Jitulo, moc děkuju za přidání do seznámku - můžu poprosit o dopsání upřesnění? Viděla bych to na únor, březen 08 - takže jaro. Všechny máte až léto a podzim, no uvidím, že? :wink:
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
11.1.08 07:30

Ahojky,

Zuzaa jo jo jsme, stěhovali jsme se 20.12 bylo to maso, ale dobré. Docela jsme to zvládli
Co vy? Jste v Táboře? Ha čtu že taky stěhování?
Metřík… no nevím zkusím předělat, ono to občas umí zlobit

verveve: my v novém udělali pro Káju pokojík a on tam hned chtěl být, jak se ho zeptáš kde má postýlku tak utíká do pokojíku..... dokonce spinká celou noc bez buzení, takže si myslím, že jsme ho v ložnici budili my :-(
smutno mi bylo šíleně asi 2 noci, to jsme je komplet probrečela, ale holt zvykla jsem si. A musím říct že je to fakt lepší.

ifm: upraveno, doplněno :-)

Jméno - snaženíčko

Verveve - léto 08
Misenka - léto 08 ( možná dřív)
Novire - léto 08
Evculinda - zima 08
Zuzaa - léto 08
Lucajdice79 - září 08
luca001 - listopad 08
Macík74
Jitula - léto 08
Lenick - prosinec 08
babulda - léto 08
ifm - jaro 08
wapik - podzim 08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
11.1.08 08:28

ahojda, koukám, že se řeší pokojíček, no by se přestěhovali 23.12. (dost běs) a pokojíček pro toníka plánuju na léto a nemůžu se dočkat, fakt, já bych nejraději měla i samostanou ložnici, ale to je pouze sen ( to není z nedostatku lásky, ale z lehkýho spaní, mě vzbudí skoro všechno a když jsou v ložnici 2 navíc, z toho jeden vyžaduje za noc xkrát mlíko a dudák, druhej chrápe a trpí na měsíc, tak z toho spaní moc není)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
11.1.08 09:48

Ahoj holky, no my právě budeme stěhovat Tobíka do vlastního (vlastně naopak, my se budeme stěhovat, on zůstane tam kde je) příští víkend. Docela se těším, myslím, že ho v noci budíme - hlavně manžel, on asi neumí spát potichu :roll: Ne že by vyloženě chrápal, ale vydává nějaké divné zvuky. Občas ho kvůli tomu budím, protože po kojení nemůžu usnout… Ale my máme fakt malý byt a dětský a ložnice jsou hned vedle, takže na vzdálenost k postýlce to výjde asi stejně. Teď totiž obcházím naši postel… Jediné co budu muset nějak vyřešit je, že Tobík někdy po kojení neusne hned, je v postýlce a kouká na kolotoč, který mu já z postele zapínám dálkovám ovládáním. Což teď nepůjde :? Budu muset v křesle počkat, až zas usne a pak odejít vedle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
11.1.08 11:48

Jitulo jj,jsme v Tabore :( Jsem tady uz rok, a jsem z toho na prasky cim dal vic,zdravi mam totalne odepsane. Tak jsme se dohodli, ze to jeste rok zkusim,se adaptovat, a kdyz to nepujde, tak se vratime zpet na moravu. Manzel si me nechce odepsat uplne :)
Stehovani-jj,do vetsiho bytu, stavajici nam byl fakt maly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
11.1.08 12:19

Ahoj holky,
diky moc za to spani.
No Tomik bude mit pokoj hned vedle nasi loznice a navic bych mu tam (alespon zpocatku) nechala i chuvicku, abych mela jistotu, ze je v vse v porakdu. Sice hned vedle pokoje je schodiste, ale tam jsme jiz dali zabranu a navic bych ho chtela nejdrvie prestehovat i s postylkou, takze v tom neni problem. Postylku mu zatim chci nechat jednak je nan i zvykly a tak mu nechci delat moc zmen najednou (znemy vetisnou dost tezko nese) a jednak se v postylce v noci hrozne prevaluje takze by z klasicke urcite brzy spadl. Takze jsem si rikala, ze bych mu tam ted dala tu detskou a pak na podzim nebo koncem roku bysme koupili normalni postylku.
Tomik nam spatne spal jako male mimi - to se budil klidne co hodinu - no proste hruza - byla jsem z toho uplne hotova. Navic ho pak budilo kde jake vrznuti apod takze jsem se v noci bala i pohnout, ale zase jsem ho do jineho pokoje dat nemohla, nebot bych tam stejne porad za nim musela behat. No a pak najednou v 10 mesici zacal spat celou noc takze to bylo super, ale zase jsem se ho bala v roce presunout do vlastniho pokoje, abych mu tim ten spanek nejak nenarusila.
No a ted spi opravdu tvrde - musim rici, ze ho kolikrat ani nevzbudi manzeluv budik, no a nedavno nam padaly ze strechy kusy ledu - to tedy byly rany - ja jsem vubec nemohla spat a on si klidne v postylce chrupal :-) Takze ted bych rekla, ze spis on budi me nez my jeho :-)
Ale stejne bych ho do vlastiho pokoje chtela dat - preci jen chci aby si tam v klidu zvykl a aby pak necict, ze ho mimi od nas „vyhnalo“.
Tak to na jare zkusime a uvidime :-)
No ale mam jeste jedne problem. On se vetsinou budi tak kolem 7.00, ale ja jsme zavedla pravidlo, ze pred 7.30 me nikdo z postele nedostane - coz takto neni problem on vidi, ze tam lezim tkaze si v postylce hraje obcas mi neco povida, obcas me trefi nejakou hrackou, ale neni v tom problem, ale kdyz bude ve svem pokoji, tak kdyz se vzbudi, tak tam urcite nebude chtit byt sam, ale kdyz si ho vezmu do postele, tak to mam po lezeni to bude vsude utikat takze stejne budu muset vstavat brzy rano (coz ja fakt nerada - jsem nocni ptak). Jak tohle resite. A take bych nerada aby tam plakal, jak poznate, ze jiz je vzhuru.
Diky
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
11.1.08 12:53

ahoj, děkuju za přivítání a zařazení do seznámku. Klidně když budeš mít chuť mi tam napiš to září.....zní to líp než podzim… :D :D Já zatím ještě žádné mimi nemám, bude to naše první, tak jsem zatím bez zkušeností. Tak se tady ještě něco přiučím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
11.1.08 13:07

Ahoj holky,zdravím a moc ráda se vidím v seznámku,konečně jsem se někam zařadila :) Nemám net doma,ale u mamky,takže tady nebudu zas tak často.K babičce ale Lucinka chodí hrozně ráda a i já jsem ráda,že si vždycky trochu odpočinu(je to dračice ta naše Luca),takže jsme tu stejně skoro obden.Samostatný pokojíček zatím neřešíme,máme totiž 1+1 a tím pádem jsme rádi,že se nějak vejdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
11.1.08 13:17

Jéé Lucajdice,
tu hlidaci babicku Ti moc zavidim - my bohuzel sice babicky mame, ale zadnou nemuzeme pouzit na hlidani - jedna je daleko a druha pracuje. Takze vlastne musime Tomika hlidat sami - a musim rici, ze bych si nekdy docela rada oddychla, ale proste to nejde. No nebo bych rada s manzelem nekam vyrazila, ale zatim to take neslo. Jednou jsme byli v kine a Tomika hlidala babicka, ale jak neni zvykly, ze ho hlida nekdo jiny tak ji tam plakal a to fakt nemam nervy.
No a na druhou stranu jsem jiz na Tomika tak zvykla, ze i kdyz jsem jendou sla do divadla a manzel hlidal, tak jsme z toho divadla stjne nic nemela, nebot jsme porad myslela, jak se ais maji a jeslti nemaji nejaky problem - no proste z toho jiz blbnu :-)
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ifm
126
11.1.08 13:33

Všechny zdravím.
Přidávám se k Lenick, já taky vždycky poznala, že se mě dítko někde nachladilo a že je třeba dát kapičky (Echinaceové) a případně i nosní… Je pravda, že takhle brzo jsem to nemusela řešit, malej spí v pokoji sám od pěti let. Předtím prostě nebylo kam ho přemístit, případně kam se přestěhovat my. A teď taky nevím, jak to bude jestli bude mimi, protože momentálně spíme s přítelem v obýváku a ložnici jsme nechali synovi.
Jitulo, děkuji za upravení :)
A přesně jak tu psala Lucajdice79, mám pocit, že po zapsání do seznámku někam patřím… :wink:
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
11.1.08 14:18

ahojky,
teda holky já mám dneska den… malý je od rána protiva. Styk jako mamko já nemůžu lézt po obývací stěně? Ne?! Tak já budu ječet ( a půl hodiny ječí)..... mamko já nemůžu píchat do psa vidličkou? Ne?! tak já budu ječet..... takto je to celý den, teď chvilku spinká
V pokojíku má zatím postýlku, v poho se tam se svými 9 kilama vejde :-) velká postel je zatím fantas, protože se v noci děsně mrví a hází sebou
Jinak chůvičky máme zapnuté a když je v noci zle nebo strašidlo :wink: tak mamka doběhne, je to kousek :-)

Zuzaa: docela ti věřím, já si neumím představit jít tak daleko od rodiny, přátel, kamarádů..... pro mě je to opravdu nepředstavitelné. Naši si ted dokonce udělalli krytý podchod aby mohli po koberečku a v teplíčku k nám a Kája k nim..... sice já mám zavřený tak musí zvonit ale oni mají dveře furt v pohotovosti :-)

seznam upraven :wink:

Lucajdice79 s dítětem v 1+1 8O tak to máš můj obdiv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová