Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucii92 tak se dívám, že jsme na tom úplně stejně
taky mám dneska bílej test a mám dva dny do MS
budeš testovat i tak dál než mrcha přijde?
@Naominka: ono na tom něco pravdy s tím nestresováním se fakt je, ale ono se to lehce řekne, viď?… u nás se zadařilo asi jen díky tomu, že jsem si řekla, že na to kašlu, že teď plánujem svatbu, máme se fajn, jsme spokojení a jednou to prostě příjde. Pravodu je, že jsem odmítala sledovat se díky ovulačním testům. Věděla jsem podle „výtoku“ kdy mám ovulaci a to bylo vše
nechávali jsme tomu volný průběh a řekli jsme, že to zatím necháme na přírodě. Jasný, všichni nám furt vykládali, jak už bychom měli jít do toho a blaa blaa blaa - jsme spolu totiž skoro 13let a přítel je o 10let starší, ikdyž na to vůbec nevypadá…
A najednou plánujem svatbu a já zjistila, že jsem těhu ![]()
Doporučuju určitě spíš zkusit fakt klídek - vím, že nejde se od toho úplně oprostit, ale ten klídek a pohoda doma je určitě moc důležitá
![]()
@Clau.Zuzu
no doma klídek a pohodu máme, tam je vše ok jen už nás to oba trápí, že stále nic. Raději se o tom moc nebavíme, ale hlodá nás to každýho aspoň trochu. Já jsem vždycky celý měsíc v klidu, taky podle hlenu a citlivosti bradavek poznám ovu a řekla sem, že už nic testovat nebudu ani měřit bazální teplotu protože mě to akorát znervózňuje a taky sem si řekla, že to nechám být a až to bude mít přijít tak to přijde, ale stejně vždycky na konci měsíce na to musím myslet jestli ta mrcha dorazí nebo ne… ![]()
Holky, to máte dobré, že vám okolí říká aspoň, že jste mladé a máte ještě čas, mě už všichni říkají, že mám nejvyšší čas ![]()
Mě se zase moje Mamka pořád ptá zda jsem to dostala, zda mi je špatně nebo jestli mě bolí prsa
začíná to být otravne ![]()
@Naominka: díky za gratulaci
Je to čerstvé, takže jen doufáme, že bude všechno v pohodě. Samozřejmě si řeknu, že není důvod, aby nebylo, ale víme všichni, jak to je ![]()
jj, chápu, že to znervozňuje - proto já jsem to odmítala dělat úplně. Říkala jsem si, že prostě vše necháme tak… a proto Ti vlastně ani nedokážu odpovědět na to, jak dlouho se snažíme… vlastně jsme se pořádně nesnažili. 5let jsem bez antikoncepce, ale to bylo z jiného důvodu než kvůli mimču. Dlouho jsme si dávali pozor (ale kondom jsme nepoužívali nikdy) a cca min rok v létě jsme si řekli, že to necháme na přírodě, ale zároveň jsme se fakt moc nesnažili… a teď to nějak samo vyplynulo - byly jsme fakt strašně vyklidnění, pohodové bylo úplně vše po Vánocích… ![]()
@Ale85: taky jsem furt od prarodičů slyšela, že už je na čase, a že proč jsme si před rokem pořídili psa a ne mimčo… dokonce to udělalo i trochu zle v rodině, že máme štěndo a ne mimíse… no a vidíš, rok na to čekáme i toho prďolku… já říkám, že vše má svůj čas ![]()
@Clau.Zuzu píše:
@Ale85: taky jsem furt od prarodičů slyšela, že už je na čase, a že proč jsme si před rokem pořídili psa a ne mimčo… dokonce to udělalo i trochu zle v rodině, že máme štěndo a ne mimíse… no a vidíš, rok na to čekáme i toho prďolku… já říkám, že vše má svůj čas
Jasně, každý to vnímá jinak. Mě bude letos 30 a nemyslím, že jsem stará ![]()
@Ale85 stara urcite nejsi
u nas nekteri vedeli, ze se dlouho snazime a nejde nam to a stejne rypali kvuli veku
ted mi zase rikaji, ze dalsi nezvladnu, proc do toho vubec chci jit. Ale pak jsou zase lidi, kteri jsou super a vynahradi to
![]()
Ahojte holky, můžu se k vám přidat? Ikdyž jsme s přítelem dost mladí tak se snažíme zatím od ledna. Antikoncepci jsem nikdy nebrala, tak uvidíme za jak dlouho se zadaří ![]()