Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lenncaa Musíme se hodit do klidu, věřit, vydržet a pak to zvládneme ![]()
Kdy jdeš na IVF?
@Ivačice píše:
@lenncaa Musíme se hodit do klidu, věřit, vydržet a pak to zvládneme
Kdy jdeš na IVF?
13.2.2015 pokud příjde MS tak jak má, budu už stimulovat…
Ahoj holky, také bych letos ráda otěhotněla, snažíme se již od května 2013 a nic ![]()
@lenncaa preju hodne stesti
![]()
@anitram999 ahoj
to uz je dlouho. My jsme se snazili doma skoro dva roky nez jsme sli do CARu a stejne nakonec na zadnou pricinu neprisli. uz jste nekde byli?
@Lucake přítel byl v prosinci na spermiogramu, nedopadl uplně nejlíp, 7 mil, a snížená pohyblivost, šance tak třeba za 10 let…a já jsem zatím „prý“ v pořádku, dělal se mi hormonální profil, jen lehce zvýšený lutz. hormon, malinký náběh na PCO říkal doktor…ale že to tím není…ale nabízel mi clostík, ale to říkal, že neřeší těch 7 mil, ale možná to zkusím…jinak v březnu jde přítel na další spermiogram, bere fertilan, zakázaný vany, pije čaj z kotvičníku, tak uvidíme, ale je to kuřák
no a pokud to nebude lepší, tak jdeme asi na IUI a nebo pokud ani to nebude možný tak asi IVF, ale třeba bych tak 3× zkusila IUI a uvidíme, třeba by se to s malou stimulací podařilo
co ty? zatím nic? nebo?
@anitram999 teda pokud muzu radit, jestli mas slaby nabeh na PCO, tak clostil rozhodne nebrat. Je to pekne svinstvo a jeste ti zvysi riziko mnohocetneho tehotenstvi. Na PCO je vyborny Nosifol nebo Inofolic, zvysuje kvalitu vajicek. Jeden spermiogram nic nerika, manzel mel jeden super, druhy horsi, pak zase super. Uplne staci, aby mel predtim virozu. Je fajn, ze spolupracuje, muj muz nechtel dlouho o nicem slyset. Pokud ale spermie zustanou nic moc, tak je IUI docela zbytecne, i kdyz proc ne
nam se povedlo, mam sedmimesicniho chlapecka a chystam se letos na dalsi, pokud se zazrakem nezdari prirozene
Nic neberu, ale manzel ma novou praci, ja na krku mimino, psa a barak, tak moc sil na sex nezbyva
![]()
@Lucake taky jsem o nosifolu slyšela, asi zkusíme
možná i oba…ale zase ta cena, všechno je tak drahý, ještě toho prcka nemáme, a už nás stál v těhle všech serepetičkách několik tisíc…děkuju za radu, právě nevím, zda ten clostík si nechat dát nebo ne no
taky si říkám, že když tam je ten lehký náběh, navíc asi dva roky trpím na cysty žlutýho tělíska, který vždy samy s MS zmizí, takže to je asi o důvod víc proč clostík ne co?
Doporučila bych nějakou alternativní metodu. Třeba kraniosakrální terapii. Ideálně pro oba
. Pak doplnit nějakými přírodními preparáty. A hlavně vyčistit si nejdřív hlavu a srdíčko
.
@anitram999 to urcite, clostil ma tendenci delat cysty. Pokud, tak az pred IUI, at se zvysi sance na uspesnost. Ja jsem si Nosifol poridila pred IVF, ale ja jsem stara baba, takze u me uz vajicka urcite nejsou nic moc
Je to vsechno hodne penez, to je pravda. Ale ja uz byla tak nestastna, ze by mi asi nepomohla ani ziva voda. Vycistit hlavu jako pise @KajinaZ pokud to jde, je super napad.
@Lucake a syn je z IUI nebo z IVF? a myslíš, že ten nosifol pomohl? ach jo…uvidíme tenhle měsíc
jak to dopadne…a hlavně se upínám k tomu březnu, jak dopadne ten spermiogram…:)
@anitram999 IUI skoncila biochemickym, ja ziju v zahranici, tady se vsechno plne hradi, tak jsem nechtela platit dalsi IUI, ktere ma malou uspesnost. V CR je to ale jinak, tam bych klidne sla i vic nez jednou. Malej je z IVF, meli jsme stesti, byl to prvni pokus. Ja to pila 1/4 roku pred a doufam, ze pomohl. Vajicek jsem nemela moc, jen 5, ale vsechna se oplodnila, a 3 byly vyborne kvality az do transferu. U PCO je to ale jiny problem, je jich moc a nestaci dozrat, Nosifol jim pomaha dozrat, doporucuje se to v CARech obecne holkam s PCO. Jinak starsim snazilkam jako jsem ja
Ja teda ale nepila dva denne, to by se strasne prodrazilo. Prestala jsem skoro uplne pit, snazila jsem se zdraveji zit, hodne vitaminu, ale hlava byla velky problem. Nemohla jsem na to prestat myslet
prrvni rok jsem byla uplne v klidu, ale postupne nervozita rostla
Ale muj doktor v CARu vzdy rikal, dokud je jedno vajicko a jedna spermie, muze byt miminko
a ten tvuj jich ma 7 milionu
![]()
@Lucake moc děkuju za podporu
vážím si toho…hezky řečeno, ta poslední věta
tak zkusím si ho po výplatě hned koupit a uvidím
![]()
@anitram999 neni zač, pokud se vám nezadaří samo, tak v tom letos pojedeme spolu
je strašně důležité věřit, že to vyjde ![]()