Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mar89 jo, promiň, ja to pročítala jen letmo
tak to máme podobně, mně je 26, snažení přišlo u nás po svatbě a jak rychle to vyšlo, tak rychle ta radost byla pryč, revize v 10 týdnu (měla jsem být 12 tt) na konci září. Já ovulaci naštěstí poznám, ale kdo ví, kdy se zadaří ![]()
@Anyys držím ti moc pěsti, stejně jako sobě, aby se nám to oběma podařilo co nejdříve. Zasloužíme si to ![]()
@Lavendeeer moc děkuji ![]()
@Mar89 @Anyys holky, moc mě mrzí, čím jste si prošli. Muselo to být hodně těžké. Držím palce na krásné a zdravé miminko. Já mám před sebou celý cyklus, takže to bude zase nudné čekání. Dnes začínám pít magneisum + tablety hořčíku beru od včera, listovku už od října. Ještě uvažuji, že si koupím ten inofolic. Přítel včera začal brát Macu.. doufám, že se tělu začne dařit více, a konečně mi „dovolí“ otěhotnět. Moc si přeji zářijový termín..
K tomu jménu Sofinka - je už opravdu hodně holčiček s tímto jménem, ale za mě je pořád krásné a zajímavé, neváhala bych. My máme španělšké příjmení, takže vybíráme z cizokrajných jmen
.
@dendishek Bylo to sice v začátku těhu, ale i tak to nebylo lehké a i teď jsou chvíle, kdy se mi chce při určitých situacích plakat nebo je mi smutno. Můj muž to tak nevnímá, je to přece jen chlap a tak jsem ráda, že tady můžu své pocity popsat a dostat to ze sebe. Přesně 5.12.to bude rok co jsem potratila a 6.12.jsem byla na revizi. Já jím GS Mamavit a piju kontryhelový čaj vždy od ms do ovu. Taky bych chtěla s mimčem jezdit na procházky v krásném babím létě
. Odkud z Ovy jsi?
@Mar89 nikdy to není lehké, ať už je to na počátku těhu, nebo později. Teď už to dopadne dobře
. Tak si na 6.12. otevři vínko a zapal svíčku, určitě se ti uleví. Já jsem bydlela v Ostravě na dr. Malého, jak jsou ty věžáky naproti kauflandu. Teď už ale dva roky bydlíme v domečku na vesnici. Do Ostravy ale jezdím stále, a manžel tam pracuje. Klidně někdy můžem skočit pak na kafčo s mimčama. Věřím, že na babí léto budem vozit
. A ty bydlíš kde?
@dendishek Tak to jsme měly kousek od sebe
. My bydlíme naproti u ÚMOb Jih
. Věřím, že se nám to podaří a na babí léto budeme vozit. Určitě se na kafčo pak můžeme domluvit. Můžu vědět, kolik ti je? ![]()
@Mar89 tak to je supr! Škoda, že už tam nebydlím - ačkoliv v domečku jsem samozřejmě spokojenější
..tam je to celkem pěkné prostředí, byla jsem tam opravdu spokojená! Tbě se tam líbí? Máte byt v pronájmu nebo svůj?
Já jsem právě skoro stejně stará jako ty - v prosinci 28 ![]()
@Anyys já taky ovu poznám, aspon myslím teda, vždy mě píchá v levém vaječníku. Jen mě trochu trápí, že holkám se to střídá - jednou levá a pak pravá strana. Já ale každý měsíc cítím bolesti jen na levém vaječníku. Tak doufám, že to nic neznamená.. ![]()
@dendishek Dříve jsem říkala, že se do Ostravy nikdy nepřestěhuju a nebudu tady žít, ale pak jsem si našla přítele (teď už manžela) Ostraváka a jsem tady
. Jako lokalita Hrabůvky se mi moc nelíbí. Navíc za Helbichem je ubytovna a začínají se tady čím dál více objevovat individua v podobě bezdomovců a feťáků a začíná mi to tady připadat dost nebezpečně. Byt je náš. Máme možnost přestěhovat se ke strejdovi na baráček do Palkovic, ale kolem baráku je spousta práce a navíc je to starý barák, takže i hodně investic. Zase na druhou stranu mě láká, že člověk je venku na zahradě a má svůj klid a nemusí se tak o děti bát. Mě bude v lednu 29
. Takže věkově jsme si moc blízko a bylo by fajn se pak někdy s mimčama potkat
.
@Mar89 no vidíš, většinou máme to, co nechceme
. Ale hlavně, že jsi šťastná
..Tak to mě mrzí, že se to tak kazí, člověk, aby se fakt bál pak jen někam vyjít. Já vždy šílím z přívozu a o muglinově ani nemluvím.. S barákem jsou fakt starosti, to je jediná věc, která mi vadí, samé dodělávky, opravy apod, ale za ten klid to někdy stojí. Tak doufám, že září to jistí a potkáme se
..a jak často se snažíte? Dodržujete co cca 3 dny sex apod.?
@dendishek Pravidelný sex nedodržujeme, tento měsíc jsem si poprvé nějak pořádně hlídala ovu, abychom jí neprošvihli. Manžel nemusí sex moc často a já už si na to zvykla i když jsem s tím ze začátku vztahu trošku zápasila. Teď ví, že pokud chce taky mimčo, tak se v období ovu musí snažit více
. Snad to přinese brzy ovoce. Vy dodržujete pravidelný sex?
@Mar89 tak manžel si myslí, že nejlepší je snad každý den, ale pokaždé mu vysvětluji, že ne, protože spermie nedozrají. Tak min. cyklus cca obden, a teď už to nechám co tři dny. Hlavně, ať se trefíme do ovulace. Nejhorší je pro mě pár dnů před MS, nevím, jak se zabavit, abych na to nemyslela. Tento měsíc to vypadalo nadějně, protože mě od ovu stále pobolíval podbříšek a prsa, tak jsem myslela, že se tam něco děje a pak zase nic. Tak doufám, že už mi to psychika nestopla… nikdy jsem nechtěla být ta extrémní ženská, co se z toho každý měsíc chce zbláznit, ale proměnila jsem se v ní, ani nevím jak ![]()
@dendishek Já to mám s tím čekáním před ms stejně. Minulý měsíc jsem měla dokonce duchy na testu a pak nakonec ms přišla se zpožděním dvou dnů. Myslím si, že pokud už se ženská snaží o miminko, tak jen málo která na to nemyslí. Já mám 4.DPO a už taky začínám bláznit a hledat jakýkoliv příznak a přitom vím, že je ještě brzy, že se vajíčko začíná případně uhnizďovat 5.-7.DPO. No co ti budu povídat
. Manžel má v polovině prosince narozeniny, tak bych si moc přála dát mu jako dárek pozitivní test s miminkovskýma papučkama nebo ponožkama
.
@Mar89 já měla vždy test sněhobílý. Kdybych už měla ducha, tak bych bláznila a MS bych snad nepřežila
..to by byl krásný dárek. Já bych to před svým chlapem neumlčela, protože někdy mě on nutí do TT, takže bych mu musela jedině lhát a to by se mi nelíbilo. Ale na druhou stranu je to fajn prožívat to takhle vše společně. Každý to má prostě jinak. A jak dlouhý míváš cyklus?