Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MyselfAndMe píše: Více
Podle poslední menstruace 14.9., tedy téměř stejně jako @AnneM ![]()
@tgg91 píše: Více
Imunita je dlouhodobá a odvíjí se od toho, jak u tebe onemocnění proběhlo. Čím horší průběh, tím lepší imunita. Naopak pokud to někdo prodělá jen lehce, tak to vyvolá nižší imunitní odpověď.
@bonsaj493 píše: Více
Ano, virus neštovic v těle zůstává a při nějakém silném oslabeni organismu může “způsobit” pásový opar.
@tgg91 Je to velmi nepravděpodobné, že bys je měla taky. A jak píšeš, vytváří se imunita, i když ani to není 100%.
Syn zase měl 5. nemoc a dcera (v té době v břiše) tu teď pěkně řádí. Když se narodila, tak měl syn zase 7.nemoc a jeho bratranec neštovice.
Nervíčky to trochu tedy byly, tak tě chápu.
Jinak jsem teda chytala v 2.těhotenství snad všechno od okolí (kašel, rýmu, zánět spojivek), ale ne dětské nemoci škodlivé pro plod, ty se mi všechny obloukem vyhly. ![]()
A když bys je náhodou chytila, bývá zase jenom asi 20-30% a méně, že to nějak poškodí plod, co jsem se tehdy koukala. Na neštovice a spol.
P. S. Pokud by to vůbec k plodu došlo. Můžeš to mít taky jenom ty a „nic“ se neděje.
Příspěvek upraven 09.01.25 v 14:43
@bonsaj493 píše: Více
Já jsem měla chronický, ne akutní. Vzal mi vzorek sliznice z dělohy při testu na průchodnost vaječníků.
Nechápu, jestli ti při takových bolestech nevzali aspoň krev kvůli CRP?
@MyselfAndMe jo tak… CRP mi kupodivu doktorka (obvodní) vzala, nízké, 5… Jako říkala, že to může být proto, že je to začátek…
Dekuji moc, holky.
Uvidím. Neštovice jsem měla v 1. třídě a vím, že mě dost potrápily, škrábala jsem se jak zběsilá… a měla jsem je všude možně. Syn ani neví, že je má. Neškrábe se, ve skvělé náladě. Jako všech nemoci světa se budu bát do porodu.
Tedy, pokud je tohle prosperující těhotenství. A to nemám jistotu, ani kdybych byla teď pořád zdravá. Ale náladě jakákoliv nemoc nepřidá, že. Děkuji moc za informace.
@Lajanca 13. září jsme měli svatbu
. Moc jsem si přála, aby nám to minulý cyklus taky vyšlo, protože to by byl termín +- podobný :/. No tak snad budeme mít říjňátko
ikdyž tento cyklus tomu moc nedávám
. Zatím se na to vůbec necítím, navíc jsem si v práci nechala maliník a minimálně do pondělí tam nebudu
. Naději nyní vidím v té mateří kašičce akorát…
@bonsaj493 já na ni vsadila a vyšlo to. A hlavně od 19. Jsme měli dovču, takže to si myslím, že taky pomohlo. 20. Byla ovulace…
Budu ti držet všechny palce co mam 🤞
@Lajanca, @bonsaj493 Holky, mateří kašičku jste braly od 1 DC nebo až v průběhu cyklu?? Mi dorazila dnes ( jsem 8 DC), tak nevím zda zítra začít nebo počkat na další cyklus
@Verule.Berule taky jsem dnes 8 DC
. A začala jsem ji brát 3 DC, protože jsem ji ten den vyzvedla
. Myslím, že je to jedno v které fázi jsi, ale uvidíme co napíšou ostatní
.
@Verule.Berule @bonsaj493 ja jsem 7DC 😀 tak to je dobry ze mame zas nekoho kolem sebe. Ale v materi kasicce s vama holky nejedu, to nedam
![]()
@Verule.Berule mě došla zrovna když mi skoncil menzes tak jsem ji hned začala brát. Nikde jsme se nedocetla kdy by se měla brát. Ale pozor 🤣 u mě způsobila neskutečnou chuť na sex 🤣 🤣 🤣