Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Výbojka jezis. To me strasne mrzi
myslim na tebe, at se s tim telo vyrovna samo a je to pro tebe co nejhladsi. Kdybys potrebovala podporu, jsme tady. ![]()
Díky moc, holky. Čekám, kdy to na mě dolehne naplno, i když jsem dost pragmatický člověk. A mrzí mě, že nejsme s mužem teď spolu, on je na víkend pryč.
Když se seberu, dala bych tomu ještě pokus v srpnu, ale fakt poslední (což je, jak tu všechny víme, dost stresující faktor, který většinou stačí, aby se potřebné věci zablokovaly). Bude to, jak to má být.
Edit: gratuluji nové tetičce, to je skvělá role, až si zpětně říkám, že mi vůbec tu neteř půjčovali.
![]()
@Výbojka A proc bys zkousela jenom do srpna? To miminko urcite prijde, nedavala bych si zadnej termin, pokud by me neco netlacilo např. nastup do prace atd.
@Anonymní píše: Více
Tak zrovna nastup do práce by byl jednodušší s tím lednovým termínem.
(ve zkratce: máme u nás státní školku od 2 let, ale reálně statisticky se tam dostanou do kapacity lednové děti a ostatní čekají až na další září)
Plus věk manžela je pro nás limitující. On si na mě počkal.
V době narozeni děti mu bylo: 48 a 51 let. Takže mu letos bude už 52.
Nemluvě o tom, ze i kdybych šla do práce za dva a půl roku, budu doma osm let celkem. I kdybych to tlačila drive, tak moje tělo prostě dříve než po dvou letech a pěti měsících (zjevně) rodit nemůže. V dobrém závidím těm, co mohou počít i dříve, já kvůli tomu nechci vypínat kojení (jak před dvěma lety navrhovala gyndr).
Na druhou stranu, práce mi nikam neuteče a neflákám se doma, za rok státnicuji.
pak možná pokračování na doktorátu, podle situace.
Takže abych Ti odpověděla krátce,
věk manžela nás limituje. Plus rozestup mezi dětmi, dva roky a pět měsíců (jako už doma mám) jsou za mě ideál. Přesto jsem si přála zažít i menší rozestup, ale nebylo nám to dáno.
(Zatím se SP nerozjel, počkám, hodilo by se to o víkendu, kdy jsem u našich a mám se vším pomoc)
@Výbojka moc mě to mrzí:( držte se ❤️ oni ti chlapi, dřív něco placnou, než jim dojde co. Ale nemyslí to určitě špatně.
Jinak ti úplně rozumím. A jsem i ráda, že nejsem sama kdo řeší věk. Takový věk. Mužskýmu bude za měsíc 48. Mě je 34. A taky je to pro mě téma. Ani sem tady jeho věk nechtěla říkat, abych nemusela číst nějaký řeči 😏
Ten vek chlapu je uplne relevantni duvod nad tim premyslet. I kdyz si myslim, ze jeden dva roky nic extra nemeni, ale chapu. Moc na tebe myslim @Výbojka, treba to bude takovy to babsky „pohnojeno“ a bude to ![]()
Ja 12dc a na lh testech nic. Jako moje telo si ze me dela dobry den asi. No. 8.7.jdu na vstupni prohlidku k novy gynekolozce, tak pokud nic nenastane do konce pristiho tydne, budu si vydupavat nejaky reseni, at vim, zda vubev ovuluju. Pritom jiny veci se nejak dejou (zmeny nalad, chuti na jidlo i na sex, energie, nejaky i kdyz ne vyrazny zmeny v hlenu) tak nevim. Asi zacnu merit BT ![]()
@Výbojka Ale i kdyby ses flakala, tak je do toho kazdymu uplny prd. To jen tahle doba porad vyzaduje vykon a kdesi cosi. Ale pokud jste si dali nejaky limit na vek, tak to chapu. Kdy bude mit muz dalsi narozky? Dala bych limit do jeho nejbližších narozenin
Mně je 40 a bylo by to naše posledni. Muj muz je o rok a pul mladsi, nez ja.
@Anonymní píše: Více
Díky za reakci. Jo když to vezmu pragmaticky, tak rodit v srpnu bylo rozhodně příjemnější než rodit v lednu.
nehroutím se, jen nevím, jak moc pokoušet osud. Muž se jistě bude pokoušet to pokoušet co nejdýl, ale já myslím, že dýl jak do konce tohoto roku to neukecá.
nechci rodit starší než ve 33. ![]()
Jo flákat bych se mohla, měla jsem rok studijní pauzu, když jsem rodila druhého, a taky jsem to zvládla se nezbláznit jen z kojení a přebalování.
pořád mám doma látek a projektů na šití, že bych mohla hned do důchodu a stejně bych to nestihla.
@sestra-eve Řeším oba věky, víc ten jeho, ale všechny víme, jak stoupá riziko po 35. roku věku matky.
@Výbojka dik
jako jasne, ale taky se vic hlida a statisticky je i spousta matek se zdravyma detma ve 40 ![]()
Dneska už těch 35 není nic hrozného. Já se ve 34 cítím pořád na 25 🤣 lidí žijou jinak, víc o sebe dbají. O zdraví atd. Takže pohoda. 😄
Stejně, jestli si miminko ještě přeješ, věř, že to prehodnotis 😄 já sem byla rázně do 30. A prd. Teď bych chtěla ještě jedno a limit už žádnej nemám 😄 @Výbojka
Však víte, jak to myslím, já v únoru původně řekla muži, že již stačí, a co jsem si mohla ušetřit? Biochemické v 5tt a ZT v 8tt. Není to sranda a péče o dva malé je na mně (bez ohledu na zdravotní stav, jsem sice u našich, ale o těhotenství jsme jim neřekli - nestihli říct). Takže ano, je hezké si přát miminko, ale taky chci respektovat svoje tělo a vidím, že další ztrátu by už asi nezvládlo, tak jsem to myslela.
S věkem mate pravdu, kamarádka se pokouší o čtvrté a je jí 42. Na první si museli počkat dlouho a pak to šlo rychle… ale taky to bere va-bank a každá ztráta tolik bolí.
@Výbojka Ahojky, to je mi moc lito, verila jsem, ze to bude v poradku
Na chlapa se nezlob. Vetsinou, kdyz jsou smutny, tak melou blbosti. Dalsi miminko urcite prijde, jen musis sebrat sily. Ja přestala kvuli tomu kojit, ale to je tim, ze vim, ze mi to bralo hodne energie, takze to muzes mit jinak. Posilam sílu na dálku, ať to přebolí co nejrychleji a budete se moct zase snazit