Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
zkoušeli jsme 3 měsíce s clostíkem „na přírodno“ z toho jsem jednou měla anovulák ale to jsme zkoušeli na gyndě a teď v CARu mě čeká první IUI. Tento víkend bych měla dostat ms a opět po 2měsíční pauze začnu zobat clostik.
jj clostik znam ja brala 3 denne a moc na mr nezabral, ted beru tamoxifen a je to lepsi
já brala jen jednou denně ale tentokrát budu brát 2× denně tak jsem zvědavá, jak budu reagovat
ja vzdycky kdyz me zvedli davku, tak tro bylo lepsi, ale dalsimesic pri stejny davce vubec telo nezareadovalo
budu drzet palce, ja jen nechapu, proc kdyz kazdy mesic mame folikuly, presne naplanovany styk, tak se stejne nezadari vid? proste tomuhle nerozumim ![]()
Přesně to si říkám. Všechno je jak má být a stejně nic
Proto IUI nedávám ani moc šanci a věřím, že IVF pomůže, ale kdo ví, třeba budeme překvapeny ![]()
na tom ivf je dobry, ze oni poznaj ty sparvny folikuly, ketry maj sanci
žto je myslim ten hlavni problem
jj presne tak a jak se manzel kouka na ivf'?muj manzel nejdriv nechtel slyset o spermiogramu, potom o inseminace, pak o ivf a ted uz je smirenej se vsim, jen tu adopci zatim nee
jj ja taky do statniho
je to na financich opravdu znat co tady tak slysim na diskuzich
i kdyz v soukromym sme byli na spermiogramu a tam je to teda prepych, a kraasa ![]()
Tak co se týče IVF, nejdřív chtěl s tím ještě počkat, moc se mu do toho nechtělo, ale teď už to nějak bere, že nás to prostě asi nemine a počítá s tím. Prostě jdem do toho na 100%. Pokud jde o spermiogram, tak on sám začal o tom mluvit, že půjde jako první, že se v něm nemusí „dlabat“ jak ve mně, takže to jsem byla ráda, že ho k tomu nemusím přemlouvat
ppaja píše:
jj presne tak a jak se manzel kouka na ivf'?muj manzel nejdriv nechtel slyset o spermiogramu, potom o inseminace, pak o ivf a ted uz je smirenej se vsim, jen tu adopci zatim nee
tomu memu se tam teda nechtelo, bal se ze proste nebude moct mit deti, preci jen u ty zensky vzdycky maji nejaky leky ale u toho chlapa kdyz nema spermie tak se neda moc nic delat
No to jo, taky mi celkem spadl kámen ze srdce, když jsme zjistili, že má dobré výsledky. My chodíme do soukromého CARu, funguje tady pouze rok, takže se ještě rozjíždí. Doktor a sestřičky tam jsou supr a i ty ceny nejsou tak strašné jak v jiných centrech. Příjde mi to tam jak takové rodinné prostředí ![]()