Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zhp knižku to je jasná volba s tou to nejvic uteče.. přesně za týden touto dobou budu už v letadle ![]()
Každopadné holky máte taky parádní dovolené
pořádně uživejte léto, než zase nastoupí ta prokletá zima
@Domča-_-22_-
Snažíme se 5 měsíců :/ Hlídám si ovulaci - měřím BT a dělám ovu testy. Předtím zhruba půl roku jsem pila Inofolic a zkusila i gynex, to jsme se snažili tak trochu náhodně, proto beru jako snažení těch 5 měsíců. Měla jsem dlouho období bez ms, tak až ted od ledna chodí pravidelně a moc chceme miminko. Ach jo, je nám 32, jestli ani tento měsíc nic, tak asi zajdeme na nějaké vyšetření. Držím palečky.
@mi.anetka me je taky 32
a cyklus vc ovu uz mas tedy v poradku ju?
@Domča-_-22_- a co ctes ted dobrého? tip na dobrou knizku se vždy hodi ![]()
@Domča-_-22_-
Dovolená je nejlepší příležitost, kde se to povede - na nic nemyslíš, starosti nemáš, nepereš, neuklízíš, nevaříš
Hlavně si to užijte a třeba… ![]()
@zhp
ale letos to ještě dotáhneme na 33 ![]()
Teď už jo, zhubla jsem 25 kg, to jediný asi pomohlo, žádný léky na úpravu ms. Takže u mě je už dá se říct vše ok, ovulace taky probíhá, tak nevím, kde je chyba
Asi bude muset manžel na spermiogram. Slyšela jsem, že po 30 letech věku lékaři nechávají snažit se půl roku a pak se to dále řeší.
Podstoupil už tu někdo nějaká další vyšetření po roce/půl roce snažení?
@mi.anetka ja az pristi rok 33
no ja po pul roce „snazeni i nesnazeni“ byla na klasicke kontrole - rekla jsem ze se pul roku snažíme, ale ze sem byla i dost nemocna a on mi hned delal kultivace na breberky, zkraceny horm profil, folikumetrii - apc jsme byla zrovna v obdobi ovulace…pak jsem sla este jendou na krev an potervzeni ovu. Mela jsem pry klasicky ovulacni cyklus tak dlasi krok je spermiogram, ten jsme v te době este odmitly, tim jak jsem byla porad nemocna a mame v planu ze na nej pujdeme v rijnu, az se vratime z dovci… preci jen tolik zdravych mesicu jsme se zase nesnazily no ![]()
@zhp Aha, tak když tento měsíc nic, naběhnu za doktorem, ať doporučí nějaká vyšetření, snad to pomůže :/
To máš pravdu, že u vás to asi úplně půl rok nebyl, u nás to teď bude půl rok maximálního snažení řekla bych. Mám hypofunkci štítný žlázy, to jsem byla tento měsíc na krvi i ultrazvuku a vše v pořádku, alespoň, že tak. Takže myslíš, nejdřív bude chtít doktor potvrdit, jestli ovuluju a pak ten spermiogram? Závidím ti tvůj optimismus, který čtu ze psaní ![]()
Jinak tip ode mě na knížku: Co je moje, to je tvoje, S tebou nebo bez tebe, Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala, Není co ztratit, Hned první noc, Já a pan Darcy, Láska z Praříže
@zhp ted jsem docetla Dívku ve vlaku a sebou si chci koupit Do vody. Kazdopadne Dívka ve vlaku me fakt bavila ani se nechci koukat na film aby mi to nezkazilo dojem, prej je to blbost
@mi.anetka ty jo ja bych to takhle dlouho nevydržela a uz bych to řešila s Dr. Držím palce ať se zadaří co nejdříve!
@mi.anetka jj, urcite se objednej, nic tim nezkazis…max te pozve az dyl a nebo rekni ze se snzaite uz dyl…jeslti bude vysetrovat tebe nebo bude muset partner na spermo tekzko rict, kazdej doktor ma asi sve postupy, co tak ctu u ruznych holek…ale tim ze mas stitku, tak by ti mel udelat hormonalni profil - muze to tim byt nejak rozhozene…treba to bude jen nejaka ptakovina…
prijdu ti pozitivni jo…tak to jsi me mela videt min mesic kdyz sem to dostala, neskutecna hysterka a vse jsem totalne vzdavala… a tenhle mesic jsem tak trosku vypustila…byla jsme dosta casto treba na 5dni mimo domov bez Kuby, tak nemelo smysl neco planovat a testovat, i na doplnky jsem se vyprdla… no uvidime jeslit to tenhle mesic neco prinese…mam furt takovy vtiravy pocit, ze by to mohlo byt dobre
achjo, ten kolotoc snazilkovskej je strasnej
jeee dekuju za tip…co to je za zanr?
@Domča-_-22_- divka ve vlaku byla super a do vody jsem cetla u more…byla taky dobra, ale divka vede
moc se mi libilo manzele od vedle - to sem precetla na jeden zatah ![]()
@zhp joo? to teď čte moje mamka. Tak to možná taky pak zkusím.. ![]()
@Domča-_-22_- jj fakt super, musim rict, ze se mi libila vic nez Do vody (ale ta byla taky dobra)
Ahoj ![]()
My už se snažíme dva roky ![]()
Poslední měsíce jsem zkoušela fertipronu, gynex, a teď jeud fertility blend a manželovi jsme dneska objednala fertilan… tak uvidíme ![]()
Jinak gel concieve plus mám doma taky, použila jsme ho minulý cyklus kolem ovulace asi 3× a zatím nic
No šanci mu ještě dám, když už jej mám doma…
A 3 měsíce snažení jsou v klidu
![]()