Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak na film rozhodně nekoukej
já četla knížku a byla z ní nadšená a pak se šla kouknout na film… no…pro toho kdo to nečetl asi dobrý, ale kdo zná knížku je to propadák ![]()
@Elesméra Ahoj, tyjo dva roky, to uz je taky pekna delka
a to takovou dobu este bez doktoru-nejakych zakl, vystreni? u me sice rok co jsem vysadila, ale realisticky jen 4mesice, tak uvidíme zda mrcha do pristiho tydne dorazi a pojede se nanovo nebo se budu konecne radovat ![]()
souhlasim s tim ohledne filmu - ale mam i pocit, ze kdo knizku necetl, zase nemohl spoustu věci pochopit ![]()
Loni jsem si nechala nějaká vyšetření udělat, na gyndě ok ale zjistili mi sníženou funkci štítky..takže hormony na srovnání funkce…teď na jaře jsme konečně měla podle doktorky krásné výsledky. Jinak podle slov na endokry. a gyndě…po nasazení léčby štítné žlázy se může zadařit během prvních měsíců nebo tak po roce či dvou, ale ž eto nebrání v otěhotnění pokud se to hlídá.
S manželem jsme domluvení, že pokud se nepodaří do října, kdy mám jít na preventivku na gyndu, tak se necháme poslat na vyšetření ![]()
Jo s tím filmem a knížkou…říkala jsem si přesně to samé…jak divák může chápat spoustu věcí, které prostě v tom filmu nejsou a hodně tam toho chybí…já bych třeba ten film (kdybych nečetla knížku) zhodnotila jako propadák, protože pokud mi film, nějak prostě nedá najevo o co tam vlastně jde, a ani to nejde přečíst mezi řádky…prostě mi ten film přišel takovej moc chaotickej..jediné plus pro mě měl hlavní herec ![]()
@Elesméra tak třebas se zadaří v srpnu
s panem gelem.
Ona máš štítná žláza nějaký zásadní vliv na otěhotnění? Pamatuju si, že jako dítě mi jí hlídali kvůli zvýšeným hodnotám ![]()
Já kvůli nedostatku hormonů štítné žlázy neměla ovulaci
(nemohla jsem ji vysledoval rok, tak mi to bylo divné, a doktorka mi právě řekla, že špatné výsledky štítky způsobují že ovulace není, nebo je jen někdy
)
Třeba se zadaří no
už by bylo na čase ![]()
@Elesméra souhlas uplne ze vsim, herci super ale zbytek
![]()
@Alounik tak si zajdi za praktickou, stitku ti muze nabrat i ona ![]()
@zhp mrcha
taky ty pocity, když přijde nesnáším, u mě v sobotu..takže nanovo.
@Alounik ja jsem zatím kupodivu ok…ale asi je to tim, ze me zastim nekrecuje bricho jako to mivam 1DC a tim ze to bylo o5dni dřív jak mozna trosku este doufam, ze se to nerozjede a je to hnizdeni… pouzivam menstr. kalisek, tak vim az vždycky odpo jak na tom jsem ![]()
@zhp Jasné, to chápu, tak třebas to bude ještě optimistické
držím palec ![]()
@Domča-_-22_-
Brali jsme to celkem sportovně, řešili jsme stavbu domu a tak, takže ani jsme to nevnímali, problém taky byl, že jsem si nechala nabulíkovat u bývalé gyn, že to neva, že nemám delší dobu ms, že i tak se to může povést, noc nic, to období skončilo s přestěhováním a novým doktorem, ten řekl jasně, ať zhubnu, shodila jsem a ms je jak hodinky. Akorát teď jsem tak trochu zmatená, dneska jsem 17 DC a včera podle BT asi proběhla ovulace, měsíce předtím jsem ji mívala 22 DC, tak uvidíme, teplota dneska hodně poskočila, ovu testy jsem blbá podcenila a včera byl téměř pozitivní, tak jsem ji buď nezachytila a už slábla, nevím
Ach jo, tento měsíc jsem to asi zase na nic
ale manžel je smířen, že ihned jak to dostanu se objednávám a začneme to řešit.
@Alounik
Já mám už 14 let hypofunkci, problémy s ní nejsou žádná sranda, určitě doporučuju zajít do endokrinologické poradny, aby zhodnotili, jestli jsou potřeba léky a byla si sledovaná. Obzvlášť na začátku těhotenství jsou kontroly časté a většinou je třeba užívat i další léky (jodid například), aby bylo vše jak má. Bohužel jak hypo, tak hyper funkce není léčitelná jinak než léky.
Příspěvek upraven 20.07.17 v 15:04
@zhp
Nezoufej, když jsem byla poprvé těhotná, tak jsem si myslela, že ms dorazila, vzala si hyg. potřeby a ejhle druhý třetí den nic a tak jsem to neřešila, až manžel mi řekl, ať si udělám test a byla to dálnice.
@mi.anetka a měli jste okolo třeba i před tim sex? pokud jo nic není ztraceno ![]()
nu me uz zacali i klasicke křečíky v brise, tak myslim ze je vymalovano
no co holt nebude vysneny beranek ale byk jako brno ![]()