Snažení o miminko - měření bazální teploty (graf)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2726
5.7.26 18:01

@Liskulaska tak u syna mi bylo nonstop blbě - nejdříve jsem objímala mísu a pak zase bojovala s nízkým tlakem… Syn byl v bříšku lenoch, tak jsem pro změnu nikdy nezažila kopance, spíše jen takové polechtání, ale to pouze v noci a krátce.. I na veškerých ultrazvukových vyšetřeních vždy spal, ignoroval i když se ho snažila doktorka,, vzbudit" :mrgreen:
Měla jsem uloženou placentu vpředu, tak to bylo vše tlumené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
5.7.26 18:12

@Verule.Berule Covid, po kterém naroste bříško 😄
Ale myslím si, že je to normální. V prvním trimestru jsem to měla dost podobně - uplně mi hnusily lety zajeté recepty na naše oblíbená jídla, přičemž dle muže chutnaly naprosto stejně jako vždy. A vůbec jsem nemohla snést kávu v žádné podobě - normálně jsem milovnice. Navíc jsem vůbec nemohla používat parfémy, všechno mi děsně smrdělo 😂 A to jsem taky fanoušek s velkou sbírkou.
Naštěstí kolem 13.tydne se tělo vzpamatovalo a od té doby už jim normálně, a káva mi znova moc chutná (ale dopřávám si teda jen jednu za den). Tak třeba se i Tvoje chuťové buňky za chvíli vzpamatují 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
6.7.26 10:59

Jsem si tak včera už začala plánovat a myslet pozitivně - TP bych měla v polovině února, tak bych měla takový předčasný dárek ke svým narozeninám (na konci února) a další věci…

A večer jsem po utření začala špinit světlou krví, tak jsem se vyděsila..
Takže nasazen Ascorutin, píchla jsem si Prolutex a modlím se, ať to bylo jen jednorázové a nic to nebude znamenat… Celou noc jsem se budila a doufala, že to nebude sílit 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.7.26 11:04

@Verule.Berule A jak je dneska? Moc držím palce, ať je krátkodobá jednorázová záležitost. Ono to může být i kvůli většímu prokrvení, nemusí to znamenat nic špatného. Ale samozřejmě naprosto chápu, že nervy šílené! Každopádně věřím a přeji, ať to nic neznamená a je bublinka v pořádku 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
6.7.26 11:27

@deepbluesea dnes zatím vše v pořádku 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.7.26 12:13

@Verule.Berule Tak to je hlavní, ať to tak zůstane 🙏 🫂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15118
6.7.26 20:01

@Verule.Berule držím palce :hug: a mela jsi klidový režim? Neměli jste sex nebo neco? Ono jak se to prokrvuje nějaké špinění se objevovat může. Me se po sexu objevilo i v druhém trimestru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
6.7.26 20:37

@chivavinka právě že vše mám zakázané… Takže žádný sex ani nějaká namáhavá činnost ( sekání trávy, tahání břemen).. Tak kdo ví, co to bylo, ale snad bude vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15118
6.7.26 21:55

@Verule.Berule držím palce ať je to v pořádku a je to jen prokrvovani :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.7.26 22:14

Jinak holky, můžu se vás zeptat, těch, co jste teď nebo byly dříve těhotné? Jak jste to měly nebo máte s vahou?
Já jsem dnes přesně v půlce, mám ukončených 20 týdnů, a zatím jsem nepřibrala vůbec nic. Respektive takto, v prvním trimestru mi zmizelo 2,5 kilo, a od té nejnižší váhy jsem přibrala 0,5 kilo, toť vše. Upřímně mám z toho trochu obavy. Kdyžtak podotknu, že se nejedná o vysokou váhu, tam bych to právě pochopila. Momentálně mám 56,6. Moje endokrinoložka z toho není úplně nadšená, ale prý hlavně že už aspoň nehubnu. Krev mám v pořádku, léky mi pravidelně upravuje dle hodnot. Tak nevím, myslíte, že je to důvod k obávám? Kdyžtak už jím všechno, i víc, než potřebuji, snažím se mít dostatek bílkovin, beru vitaminy. A už ani nejsem tak unavená, jemně cvičím, cítím se fajn. Tak nevím, řeším to zbytečně? Nebo jsou ty váhové přírůstky podstatné a mám se snažit jist ještě víc, i když to už bude vysloveně na sílu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15118
6.7.26 22:29

@deepbluesea pokud se cítíš dobře neřešila bych to. Je to podle mě hodne individuální, pokud je miminko na kontrolách v pořádku a ty se cítíš dobře, pokud jíš zdrave a nejak se neomezuješ neni nutny se přecpávat. Moje holky byly obě maličké narodily se s 2,8 kg. Při prvním jsem začínala na 70, nejdriv jsem dost hubnula protoze mi bylo špatně a v 9 tt jsem byla na 65 kg, a na 70 jsem se dostala až v 23tt. Končila jsem na 80 kg v 39 tt. Nutno podotknout ze pro me je ideální váha tak 57 kg.

U druhého jsem začínala na 59 kg a 70 kg jsem mela v 26 tt a končila jsem na 77 kg.

Nekde jsem cetla ze ženy přibírají v těhotenství nejen kvůli těhotenství ale proto ze se pak méně krotíme. Ze neni nutné reálně jíst za dva. Jen samozřejmě to těhotenství si z toho něco vezme ale kdyz se necítíš špatně a nejsi unavena a uz nehubneš podle me ok. Myslim ze gro přibírání ti teprve teď začne.

A ke konci se pak miminko odhaduje co se týče váhy tam kdyby pak nepřibíralo tak by to lékaři řešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.7.26 23:05

@chivavinka Uff, moc děkuji za uklidnění 🤍 Já jsem to brala s nadhledem a říkala si, že to teprve přijde, akorát rodina partnera se na to vyptává u každého telefonátu a dost to řeší, tak mě to začalo hlodat. Nejím vysloveně za dva, ale třeba před těhotenstvím jsem byla zvyklá na 2 jídla denně (ráno jen káva) - ale plnohodnotná a výživná. Potom jak mi v prvním trimestru nebylo nic úplně dobře, tak jsem jedla po troškách ovoce, proteinové mléčné výrobky a toasty se sýrem. Teď už jím zase 2 větší jídla a k tomu většinou 2 svačinky (každá typu ovoce+jogurt, nebo sušené ovoce+oříšky, nebo kousek sladkého pečiva+kefírové mléko, nebo kousek žitného chleba+cottage). Nijak se neomezuji, je to víc, než jsem byla zvyklá, ale ne přehnaně moc, a většinou to jsou i celkem zdravé věci. Občas dostanu chuť i na mekáč, to si taky dopřeju. Omezuju vlastně jen rizikové potraviny typu tepelně neopracovaného masa/ryby, sýry s plísní, nepasterované mléčné výrobky apod - to nejím. Přijde mi, že všeobecně jím dost, ale samozřejmě nechci nic podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
7.7.26 06:07

@deepbluesea ja jsem pribrala za celý těhotenství nějakých 7kg. A to prvni půlku jsem spis mela furt stejnou váhu, az spis ke konci pak to šlo nahoru…
Z porodnice jsem jela na svých váze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
7.7.26 09:16

@bejuna29 Díky moc, nebudu teda plašit 😄 U mem v okolí všechny ženy měly v tomto stadiu už citelné přírůstky, a celkem velká bříška. Já v oblečení furt těhotně ani nevypadám, spíše vypadám jako kdybych se velmi dobře najedla 😂 A jelikož poslední kontrola byla přesně před měsícem, tak v hlavě mám samé pochybnosti, zda je to ok. Ale pohyby cítím pravidelně, to mě uklidňuje.
A jak se máš Ty, jak probíhá rekonvalescence? I jak se vám žije s maličkou? 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
7.7.26 09:22

Já jsem zase opačný případ, kdy jsem při synovi přibrala extrémně, což je horší než nepřibírát..
Ale jedna žena z rodiny čeká 4 dítě (termín má teď v červenci) a krom břicha nepřibírá vůbec, i to břicho ji naroste vždy až kolem 7 měsíce, váha ji roste minimálně a vždy bylo vše v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí