Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Testovací proužek sežral většinu barviva a na kontrolní už nezbylo. ![]()
Ahojky, je možné, že jsme cítila první pohyb už 15+2?
předevčírem jsem při lezení na boku cítila takové bublinky. Říkala jsem si, že asi střeva.
A včera večer, když jsem si lehla do klidu na záda, jsem ucítila asi 10 cm pod pupíkem takové ťuknutí, jako by se mi otočila gumička u kalhotek
vzpomněla jsme si na chivavinku, jak to popisovala a bylo to úplně totožný
jen jsem na sobě ty kalhotky neměla
možná to nebylo ono, je brzo. Navíc pri screeningu byla prý placenta na přední straně, tak jsem očekávala pohyby až tak po 20tt ![]()
@bacova.mi urcite to mozne je 🙂 s prvnim jsem citila nejak 16+1 prvni vetsi stouchanec s ted s druhym uz 14+3 🙂 je to individualni
@bacova.mi Ahooooj ❤️ Za mě taky klidně možné, já jsem začala cítit jemně kolem 15+3/15+4. Tak tě maličká pozdravuje ☺️
Jinak hlásím se po druhém screeningu, všechno je v pořádku 🤍 Malý má 392 gramů a je teda dost aktivní. Pěknou fotku proto nemám, jenom takovou velkou hlavu 😂
A čekám na zprávu od @Liskulaska 🤗
Tak holky u nas to nemuze byt jednoduche 🙈 screening dopadl v poradku, miminko je mensi, ale v norme (odpovida 20+0 a jsem 20+5). Nasli na obou ledvinach dilataci 4.5 a 5mm, pry je to hranicni a mame za 14 dni dojit na kontrolu.
Uz jsem stihla googlit a jsem klidna ![]()
Ale pry je to holka a zadny pindik tam nebyl… ![]()
Tak nevim na co jsme to minuly tyden koukali na utz
![]()
A zlomila jsem si vcera vretenni kost v lokti
takze sadra na 3 tydny.
@Liskulaska Ježíši! Máte to s tím pohlavím napínavé 😅
Co se týče nálezu - AI tvrdí, že to není závazné a s největší pravděpodobností se samo časem upraví. Moc držím palce, ať tomu tak je! 🤍
A s tou rukou se ti to jak povedlo? 🫣 Bolí to?
@deepbluesea no zase ted nevime na cem jsme
asi budeme verit spis screeningu, dr. koukala dukladne a pindik fakt nikde
nejak uz jsem byla naladena na kluka ![]()
Jj, taky jsem se docetla ze se to srovna samo, akorat musime proste casteji na kontroly. Ja jsem hlavne rada, ze srdicko vypada normalne, mame tam od manzela nejaka rizika. ![]()
Ale zakopla jsem vcera o psa a spadla na vsechny 4
bolelo, ale ted mam vysokou sadru a fixace pomohla. Akorat se pry mam pripravit, ze se ted v baraku budou 3 tydny uklizet jen zachody 🙈
@Liskulaska S tím naladěním se Ti vůbec nedivím, člověk si už vytváří nějaké očekávání. Asi dává smysl kupovat neutrální výbavičku 😄
Se srdíčkem - určitě, to je nejdůležitější! Taky jsem měla obavy. Nedávno akorát známé na druhém screeningu našli srdeční vadu a malý bude muset na operaci hned po narození, tak jsem byla z toho dost nesvá. Většina ostatních věcí je jednoduše řešitelná. U nás doktor dlouho lovil levou ruku, aby spočítal prstíky, ale já jsem měla v hlavě, že i kdyby jich byl jiný počet, než 5, no tak co.
Věřím, že ledviny budou na příští kontrole v pořádku, nebo se budou postupně zlepšovat! Musíš na ty kontroly chodit na pracoviště, kde dělají screening, nebo normálně k OG?
Ach jo, ale aspoň žádné vnitřní zranění, ruka se zahojí 🤍 🫂 A tři týdny jen se záchody se dá zvládnout 😄
Sranda, u nás by to bylo přesně naopak - na mně jsou obě koupelny, na manželovi zbytek 😅 Ale já jsem na ty koupelny nejcitlivější, zbytek mě až tak nebere. Takže tam to prostě musí být po mém!
@deepbluesea za 14 dni jdem na kontrolu na ledviny do nemocnice, tak se dr. zeptam jeste jednou co tam teda vidi
a pripadne se nechame prekvapit pri porodu no ![]()
Tyjo chudak znama, toho jsem se nejvic bala a nastesti uff ![]()
Presne, rikala jsem si to same 😂 kdyz nenajde 5 prstiku tak bude mit 4 no, hlavne at ma mozek a srdicko a organy ![]()
Navic je teda i tak spousta vad, co se proste neodhali v tehu ![]()
Kontroly budu mit v nemocnici, mame to ve stejnem meste jako moje gynda, tak je to jedno, akorat me ted muz musi vsude vozit
![]()
@Liskulaska Snad se to nebude střídat furt dokola a už zůstane u nějaké jedné verze 😄 Měli jste btw nějakou preferenci od začátku?
Známá to má teď dost náročný, no. Věřím, že všechno zvládnou a bude všechno v pořádku, naštěstí teď je medicína hodně pokročilá, ale to nejsou starosti, které člověk chce mít. I když přesně jak říkáš, ne všechno se dá odhalit, a rizika jsou bohužel vždycky. Můžeme se snažit je minimalizovat, ale něco jednoduše není v naši moci.
Hele, jen se nech hýčkat! Občas se full service hodí 😄
@Liskulaska Ahojky já tohle měla u syna.. jen jedna strana, chodila jsem často na utz, pak po porodu a do 1,5 roku a vše v pořádku. Syn bude mít 9 a žádné problémy nemá.