Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenule15 budu držet palečky. Já byla minulý měsíc a když se nezadaří do září tak mám přijít a začne se to řešit. I když jsem po prvnim porodu říkala nikdy více že mi stačí Vojta tak mě to rychle opustilo a už po šestinedělí jsem mluvila o druhym. jj člověk míní a PanBůh mění ![]()
@ladynka1 píše:
@Lenule15 budu držet palečky. Já byla minulý měsíc a když se nezadaří do září tak mám přijít a začne se to řešit. I když jsem po prvnim porodu říkala nikdy více že mi stačí Vojta tak mě to rychle opustilo a už po šestinedělí jsem mluvila o druhym. jj člověk míní a PanBůh mění
děkuju za palečky
hele co mám okolo sebe čerstvý maminy, tak každá říkala, že jim porod stačil jen jednou a ted mají už třeba půlroční děti a počítají s tím, že co nejdřív začnou pracovat na druhém, řekla bych, že to má skoro každá mamča takhle ![]()
@Lenule15 Určitě, já si po porodu říkala, že tohle už fakt nikdy. A teď chci taky druhé, ale počkala jsem si 12 let ![]()
@Anonymní píše:
Bebecinko, u prvního těhoenství jsem to měla tak, že jsem vysadila HA a menstruace se nedostavila 3 měsíce. Nakonec jsem začala pít kontryhelový čaj, menstruaci jsem dostala a další měsíc na to jsem byla těhotná. Skuz tento přírodní zázrak, uvidíš že naskočí i tobě
je to vlastně i na pročištění celého spodku.
O kontryhelu:
ontryhel zřejmě určil Pán bůh jako požehnanou bylinu pro ženy, neboť výborně působí na všechny ženské nemoci. Především při oslabené nebo slabě vyvinuté děloze, kterou výrazně posiluje, a tím zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění a udržení plodu v těhotenství. V bylinkářských vzpomínkách babičky je několik kontryhelových dětí, které se po létech neplodnosti narodily zásluhou čaje z kontryhele. Každá maminka která chce spolehlivě donosit a lehce porodit zdravé dítě, by měla od třetího měsíce těhotenství, ale nejpozději tři měsíce před porodem, pít čaj z kontryhele. I v případě, že žena začne v těhotenství slabě krvácet, často pomůže tento čaj, v tom případě ještě s přidáním tuřínu, kokošky pastuší tobolky, přesličky, které pomáhají při zastavení krvácení. Kontryhel je velmi prospěšný i pro děťátko, neboť zlepšuje kvalitu mateřského mléka., podporuje jeho tvorbu a vylučování. Kontryhel není jen rostlinkou budoucích maminek, ale i všech ostatních žen.
Pomáhá při menstruačních poruchách a bolestech, výtoku a těžkostech souvisejících s přechodem.
Kontryhel má dobré hojivé účinky, které mají i další uplatnění - léčba všech zánětlivých onemocnění v podbřišku, například častý zánět vaječníků. K tomuto účelu jej používáme nejenom jako čaj, ale i vně jako součást složky sedací koupele.
Při vnějším používání kontryhele slouží silný odvar k omývání ran, čerstvá šťáva z natě se může použít na zesvětlení pih, ve formě koupele se doporučuje pro neduživé děti, kterým posiluje svalstvo.
Svou dobrotu projevuje tato bylinka tím, že nemá žádné vedlejší účinky a při běžném dávkování ji můžeme užívat dlouhodobě.
Ahoj holky
, tak jak se máte po horkém víkendu? My jsme v sobotu pracovali na baráčku a včera jsme návštěvovali. Už teď je neskutečně horko, to zas bude pařák. Já takové horka nemám moc ráda
Nedá se nic dělat, jen tak válet se někde u vody. Holky nedala mě zvědavost a udělala jsem si dnes testík, jsem dnes 28 DC, no a nebylo tam vidět vůbec nic. I když MS by měla podle posledního cyklu přijít až v sobotu, tak si říkám třeba je ještě brzy. Tak zkusím až budu mít zpoždění. Ách jo, když to čekání je tak nekonečné. ![]()
@alokin89 píše:
Tak zkusím až budu mít zpoždění. Ách jo, když to čekání je tak nekonečné.
to mi povídej, já sice už zpoždění mám, ale čekání do středy na kontrolu k doktorce.. mám smíšený pocity
už bych chtěla být těhu, ale co když nejsem, tak co to je?
je to na palici. Už aby byla středa! ![]()
jinak určo zkus test až budeš mít zpoždění
držim pěstičky!!
Ahoj holky o čekání mi povídejte já očekávám MS až kol 28.června
tak sem taky zvědavá jak to vydržím. ale zatím nemám moc času na to myslet jen večer sem z toho na palici. ![]()
Když to tak čtu, tak jsem ráda, že vím na čem jsem
Ještě počkáme cca 3 dny do konce MS a pak zase začnem a tenhle měsíc to musí vyjít ![]()
Zdravím vás, už dlouho si zde pročítám diskuze o snažení a až teď jsem se odhodlala se k vám přidat…už máme 4letou cácorku(která mimochodem vyšla na 1.pokus)a na podzim jsme se rozhodli, že začneme zadělávat na další dítko. Já opět počítala s jedním pokusem a ejhle, podařilo se až v lednu a v únoru se zakončilo spontánním potratem bez revize. A tak se snažíme dál a je to každý měsíc únavné, myslím po psychické stránce. Tak držím pěsti všem a snad se brzy dočkáme // a následně i bezproblémového těhotenství. Pěkný den!
Ahoj holky, tak jsem si včera udělala fajn volno s kamarádkou(bazén, sauna a pak birell
) a jak se to stává tak jsem to dostala jak jsem přišla domu o 4dny dřív ![]()
Ahoj holky,
tak co jakpak se máme? S přítelem jsme se teď snažily poctivě celý víkend tak snad ta mrška MS příští měsíc nedorazí
Co je u Vás nového? ![]()
Ahoj holky, tak po dnešním válení u bazénu a opalování jsem zalehla do postele a jsem zvědavá, jestli k nám dorazí to krupobití, vypadá to dost smíšeně venku…jinak dle bolesti v podbříšku a bílému hlenu mi dneska začala ovulace, tak se na to s přítelem vrhneme a uvidíme
všem držím pěstičky a hlavně holky, vydržte netestovat, sami víte, že se tím stresujete ještě víc ![]()
@Lenule15 já bych taky ráda už zase ovulovala
Ta MS mě zaskočila. Mrcha jedna. tak za 11 se jede nanovo. ale myslim že jsem poprvé do toho vlítla hned po MS. ta to se budeme muset sakra snažit ![]()
Ahoj holky
Chtěla bych se k Vám přidat
s přítelem se snažíme o první miminko
antikoncepci jsem přestala brát na konci května, bohužel se mi tím trochu rozhodila menstruace, takže jsem to asi po deseti dnech dostala
achjo takže čekáme a uvidíme, zda se mi to srovná a jak to bude dál. Ale i přesto se snažíme a na miminku pracujeme
Začala jsem brát calibrum babyplan, myslíte že bych měla brát ještě něco?