Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, vydržet to netestovat, to snad fakt nejde
Já si testování zakázala, mám to dostat zítra, ale dneska od rána mi je na zvracení, snídala jsem piškoty, spala bych, až bych brečela, což ale naše cácora nechápe a zkoušela to na mě už o půl sedmý
křeče v břichu zase silnější, od včera cítím snad líp jak pes, až se mi muž smál, sakra to prostě MUSÍ být ono
@ninaj, to máš skvělého muže, je vidět, že mu na mimískovi opravdu záleží, leckterej chlap se zajímá jen oto, kdy už bude moci zase „řádit“ ![]()
Holky dělala jsem si dnes ovulační test nejdřív nic a později jsem tam objevila velmi slabou druhou čárku, jak se říká ducha
..Mám to brát jako negativní?
@Mishell píše:
Holky dělala jsem si dnes ovulační test nejdřív nic a později jsem tam objevila velmi slabou druhou čárku, jak se říká ducha..Mám to brát jako negativní?
Ahojky
No brala bych to jako negativní výsledek, sice jsem si ještě nikdy ovu test nedělala (mám to teprve v plánu tento cyklus) ale všude se píše, že by čárka měla být stejně silná jako kontrolní ne-li ještě silnější
každopádně snaženíčkem
nic nepokazíte ![]()
@bebecinka píše:
Holky je možné mít ovulku již 8den po MS??
Ahojda, dle mého názoru
záleží na délce cyklu… co jsem tak pochopila, cyklus se vlastne dělí na několik fází 4-5
1. fáze proliferační = růstová - začíná po skončení krvácení (5-12.den cyklu) v této fázi roste folikul a nová sliznice a není možné uhnízdění vajíčka
2.fáze klidová - dochází k ovulaci 12.-15.den na jejímž koci je možné uhnízdění vajíčka
3.fáze sekreční sliznice dál roste, produkuje hlen, je prokrvená a je to vrchol ovulace - nejlépe připravená sliznice (15.-27.den)
4. fáze menstruační - odumírání a rozpad sliznice (24-27.den) dochází ke krvácení
5. ischemická fáze - 27.-28.den prudce klesne hladina progesteronu, stažení cév a odumření endometria
@bebecinka píše:
Holky je možné mít ovulku již 8den po MS??
Ahoj, myslíš jako 8. den cyklu nebo 8. den po skončení menstruace?
@alokin89 píše:četla jsem že není nemožné otěhotnět těsně po menstruaci
AhojkyNo brala bych to jako negativní výsledek, sice jsem si ještě nikdy ovu test nedělala (mám to teprve v plánu tento cyklus) ale všude se píše, že by čárka měla být stejně silná jako kontrolní ne-li ještě silnější
každopádně snaženíčkem
nic nepokazíte
@Mishell píše: četla jsem že není nemožné otěhotnět těsně po menstruaci
To máš pravdu, všechno je možné. Každá z nás je originál ![]()
Teoreticky je to nejmenší šance, otěhotnět těsně po a před měsíčkama, ale není to pravidlo. Všechno to jsou jen průměry ty dny, co se uvádí v učebnicích… OVulka je zhruba vpůlce cyklu, ale pravidlo to není.
K tomu ovu testu-druhá čárka by měla být silně vidět, aby se dal test brát jako pozitivní, ale jak už bylo řečeno, klidně bych zkoušela
Já třeba v tomhle cyklu měla už čárku ovu testu hezky vidět, ale ne extra výraznýho, no ale vlítli jsme na to a pak asi ještě dvakrát dny potom… Kdo bude testovat prvně, opravdu doporučuju koupit jich víc, protože jich to pár „sežere“
Já třeba už teď poznám ovulku tak nějak sama, podle příznaků a že při nich mi test vyšel pozitivní ![]()
8den ciklu
@alokin89 píše:
To máš pravdu, všechno je možné. Každá z nás je originál
To jo když je průměrný cyklus ale já měla cyklus tedka jen 12 dní takže fakt netuším jak to je s ovulací v mým případě ![]()
@Mishell píše:
Holky dělala jsem si dnes ovulační test nejdřív nic a později jsem tam objevila velmi slabou druhou čárku, jak se říká ducha..Mám to brát jako negativní?
Mishell, já taky měla jen jak se říká ducha, zkusili jsme to, MS čekám zítra, už pár dní na sobě pozoruju všechno možný a nemožný, tak jsem zvědavá
Každopádně mi ovulační testík ukazoval mini dušíka, pak malinko silnějšího dušíka a pak vůbec nic, takže jestli to měla bejt ovulka, tak asi byla. A jestli se nezadařilo, příští měsíc zkouším měřit teplotu asi. Držím pěstičky, ať se mimí povede!!!
@bebecinka píše:
8den ciklu
Tak šup do toho a uvidíte
nebo jestli máš ovulační testík tak testni ![]()
My jsme si řekli prostě na to vlítnem a budem to zkoušet furt obden dokud se bud měsíčky dostavěj nebo spíš doufám že nedostavěj ![]()
@Mishell píše:
My jsme si řekli prostě na to vlítnem a budem to zkoušet furt obden dokud se bud měsíčky dostavěj nebo spíš doufám že nedostavěj
Jo! Nás plán je stejný
Tak snad se nedostaví ![]()