Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@papča Taky když jsem byla na 1.IVF, tak mi zaváděli 1 embryo, ale už od začátku byl problém správně zavést do dělohy, pořád tam něco blokovalo a taky že se embryjko neuchytilo. Hcg 0, takže ani náznak unízdění. Pak mne manžel a lékař z CARu přemluvili hned následující měsíc na KET (bez hormonu) a zavedli jsme 3 mrazáčky, které zbyly z toho 1.IVF a 2 se uchytili, ale jedno už od počátku bylo nějaké „jiné“ a doktor předpokládal, že se vstřebá a taky že jo. Embryjko se pustilo a náš syn bojovníček to dotáhl až do konce
Taky přemýšlím o tom věku. Některé mé spolužačky mají už své děti v maturitním ročníku. Na druhou stranu je okolo mne spousta žen, které si to mateřství posunuli do vyššího věku (nebo se jim nedařilo dřív). Jedna známá má 8 letou dceru s jiným partnerem, teď má nového manžela(50 let bezdětný) a zkoušejí počít dítě. Jí je 42 let. Tak to už je docela odvaha. Chápu, že ten muž je bezdětný a rád by své biologické dítě, ale zase člověk má své pohodlí a energie už méně v těch 50 letech, a jestli se jim zadaří takové náročné, uplakané dítě trpící kolikami, tak to bude fakt náročné. My to zažili s manželem a naštěstí on je klidný a vyrovnaný a pomáhal, ač předtím nikdy nedržel jiné miminko ani v náruči.
Já tedy obdivuji všechny co jdou cíleně do 3 dítěte.. já mám vítr z toho, že budu mít ve 40ti druhé… ale plánovat po 40ce třetí… to bych nedala. já se tedy bojím už toho, že nedám to druhé v tomto věku. si přijdu nějaká už pohodlná, líná.. sice mi každý hádá o cca 5 let méně, ale bojím se, že to budu těžko dávat - noční vstávání, únava atd… ![]()
VELKA GRATULACE k prirozenemu tehu, zazraky se deji, o tom zadna.ja jezdim k jedne pani na karty a ona ma tri deti, dve s jednim a pak treti s jinym a ta mi rika, jeste v to jde, ale ja nevim, prijdu si presne tak, pohodlna, uz je to takovej klidek..ale urcite pak zacvici hormony a zase bychom to videli jinak…
Jinak jak tu pisete…mne je 37 a moje spoluzacka je asi 14 dni-3 tyydny babicka
ja jsu z toho durch, sama ma 4 holky a ta nejmensi je o neco mladsi jak ta nase, tak hadam asi 5-6 let, to je sranda, ja byt ted babickou, by me jeblo ![]()
@ccudlik Gratuluji k těhotenství
Prvního (neplánovaně) syna jsem porodila ve 29 letech a byl super miminko, takové dětičky bych brala i 4. Nevřískal, spinkal, sem tam prdíky,( ale slabý odvar oproti druhému synovi)často spinkal, kojil se, hlídat ho mohl kdokoliv z rodiny, dovedl si sám i 2 hodiny sedět a hrát si, ticho jako pěna
Tak jsem se jen pro sebe usmívala nad všemi vydeptanými matkami, které neměly ani z 10% takového andílka jako já. Pak přišlo vymodlené a dlouho očekávané miminko „na fakturu“ (jak v legraci říkáme s manželem…opravdu mám tu fa ještě doma, kdy jsme posílali bankovním převodem našemu CAR pěknou sumu) No a náš plánovaný syn se mi narodil ve 35 letech, byl to s ním očistec prvních 6.měsíců a fakt jsem pocítila, že i té energie ubylo, spánková deprivace ze mne dělala nasupenou fúrii a jeětě ty rozkolísané hormony, tak se mi chtělo z každé ptákoviny bulit. Tak si říkám, kdyby se zadařilo a měli jsme třeba holčičku- andílka jako byl můj první syn (ted je zlobivec přidrzlý)
Jak jsem psala předtím, 2 děti už máme, takže kluci mají sourozence a kdyby se přitrefilo třetí mimi, bude u nás jen vítané. Nechci se užírat a depkařit, že se nedaří. Ten kdo je v mém věku (37 le) nechtěně bezdětný, tak to je jinačí kafe. to nemůžu ani srovnávat.
No jo holky, děkuji ke gratulacím. ale já to neplánovala a jsem z toho fakt zaskočena… přijdu o práci, protože dělám na dpč, která mi končí na konci roku a představa ve 44 hledat novou práci - kdo mě zaměstná??? ach jo ![]()
jinak dcera byla nespavec. taky jsem si s ní dost užila. měsíc mi trvalo, než se přisála a začala jsem kojit.. šok z té únavy, vstávání atd…
kdyby teď druhé bylo opačně - to by byla pohoda velká…
Ahoj, mě bude letos 38. S novým partnerem se snažíme o miminko od prosince 2015. Z prvního vztahu mám desetiletou holčičku. Nějak to nemám s kým sdílet, taky bych byla ráda za obnovení diskuse. Občas mi připadá, že mi už ujel vlak. Pokukuju po těhotných a všechny mi připadají nějak moc mladý…
Ahoj, tak to jsme asi stejne stary, moje mala bude mit ted v kvetnu 8.Ja uz nejak neverim, ze bych se dalsiho prcka dockala a navic na sobe asi citim, ze fakt starnu..jinak tady je spousta mamin kolem 40 i res, co si mimi jeste poridili…tak nezoufej:-)mlada ses na tolik, na kolik se citis:-)
![]()
Ahoj, já se cítím docela mladá, horší je, když začnu počítat, kolik mi bude, když dítěti bude třeba patnáct. Moje mamka mě měla v 19, takže teď je třeba mezi mou mamkou a „skoro“ tchýni generační rozdíl, jsou od sebe 17 let. Takže je to vlastně asi ve výsledku jedno. Jak říkáš, záleží na každém, jak se cítí.
Hm, tak to jsme na tom uplne stejne, ptz ja taky premyslim a pocitam hodne dopredu…a to je totiz spatne:-(…ale taky pocitam, az by jim bylo tolik a tolik, mne bude tolik..a az by to slo do skoly, mne bude skoro 45… a budou rikat, ze jde s babickou, aaach jo..cas nevratime, co? zase si pak rikam, mam aspon jedno, je mnoho praru, kteři nemaj nic:-(
co s tim??
No, pokusím se to nechat na přírodě. Buď to půjde nebo nepůjde. Hodně těžký je pro mě neupnout se na to, potřebovala bych se vykašlat na počítání plodných dnů a věčný testování a jenom si užívat. Ale nějak mi to zatím nejde. Teď jsem byla nemocná, měla jsme hnusnou angínu a doktorka se mnou jednala jako kdybych už těhotná byla, aby léky případně neublížily miminku. No a teď jsme zjistila, že zase nic. Tak jsem z toho zklamaná.
Zkus se odreagovat, je to hodne tezky, vim, ale ja uz na to prdim, nic si tim clovek nepomuze, spis se jeste psychicky blokne…ja si rikam, jedno mam a uz na to fakt prdim a kolikrat si rikam, ze je nam dobre, tak co, ale taky jsme tyhle stavy mela ![]()