Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kaťulilinka píše:
Ahojda holky
Nejprve mooooc gratuluju Andílkovi k těhuSupééér novina
Holky jak psala Šema,že se bojí porodu,tak já mám pravý opak…já se na něj hrozně těšímAsi to bude tím,že se už moc těším na mimíska a že jseště nevím co porod obnáší.Vím,že je to strašná bolest,ale já se stejně těším.
Moooc ti děkuju ![]()
Jinak já se na porod taky hrooozně těšim,vím už co to obnáší,ale ta bolest se dá vydržet,navíc je za to ta nejkrásnější odměna
![]()
xlin píše:
Andilek - tak to je pekna dalnicegratulace velika! To mi to tak rychle nesililo
Tak pokud si dobře pamatuju,ty jsi si dělala testík ještě před ms vid? Já až 2dny po ms,ale celkem pěkně to sílí,tak snad tam bude jen jedno miminko
![]()
Ivušáček píše: Tak jsem tam volala, výsledky jsou v naprostém pořádku a čekáme 100% holčičku…![]()
![]()
Ivušáčku,moc a moc ti gratuluju,to je nááádhera
![]()
Andílku děkuji moc…pořád tomu nějako nemůžu uvěřit, že ta hrůza je za mámi…sice ten strach ještě malinko je, ale věřím, že druhá půlka těhotenství snad bude lepší…a konečně si ho budu moc užívat… Juknu na věci po Karolínce, abych vytřídila ty, co nebudeme moc nosit… Karolínka se narodila v létě, tak máme samá tílka a bodýčka s krátkým rukávkem, tak abych to mohla prodat…pokud budeš mít holčičku, tak Ti pak můžu nějaké věci poslat… tobě to asi výjde na léto, viď?
Ivušáček píše:
Andílku děkuji moc…pořád tomu nějako nemůžu uvěřit, že ta hrůza je za mámi…sice ten strach ještě malinko je, ale věřím, že druhá půlka těhotenství snad bude lepší…a konečně si ho budu moc užívat… Juknu na věci po Karolínce, abych vytřídila ty, co nebudeme moc nosit… Karolínka se narodila v létě, tak máme samá tílka a bodýčka s krátkým rukávkem, tak abych to mohla prodat…pokud budeš mít holčičku, tak Ti pak můžu nějaké věci poslat… tobě to asi výjde na léto, viď?
A můžu se zeptat,proč jsi musela na plodovku?Vyšli špatně tripply ? Ale hlavní je,že je holčička zdravááááá
![]()
No a kdy máš termínek? Jinak holčičku bychom si moc přáli,ale samozřejmě budeme strašně rádi i za kluka,hlavně to zdravíčko
Ikdyž tušení na holčičku mám ![]()
Ivušáček píše:
Kačenko každý porod je jiný…pro mě bolest byla jen ty kontrakce… já měla křížové, a ty byly fakt hnus… ale byla to chvilka, a pak jsem měla zase chvilku připravit na další… porod jako takový mě nebolel vůbec, jen jsem měla pocit, že se mi chce spát a že nemám vůbec sílu tlačit,… ale nakonec jsem zatlačila 4× a byla venku… pak jen malinký okamžik, kdy jsem čekala, až začne plakat,… a pak už mě polilo štěstí, že jsem si připadala, jako bych se právě probudila a měla plno síly a energie… a když mi jí ukázaly, tak mě tekly slzy štěstím… nemohla jsem se jí dočkat… měla jsem skoro celé dopoledne pro sebe, abych si odpočinula, ale já čekala jen až přijede,… celou noc jsem pak nespala, dívala jsem se na ní jako na obrázek…byla tak krásná…Takže já na porod mám dobré vzpomínky, jen mám strach, aby teď to nebylo nijak horší…
Jééééééééé já už se tak těšíííím ![]()
Na plodovku jsem musela, protože při prvotrimestiální screeningu my vyšlo riziko 1:129 na Downův syndrom… je to prý hraniční výsledek, tak aby byla jistota… z plodovky je to pak 100%…Včera se to naštěstí nepotvrdilo, takže moje beruška je zdravá…
Termínek mám 14. března… takže bude ještě pěkná zima…mě bylo jedno, jakého pohlaví bude, fakt? Moc jsem to neřešila… U prvního jsem si přála kluka, protože jsem měla vybrané jméno Štěpánek, ale Karolínka je taky dobrá… teď nevíme, jestli ta druhá beruška bude Zuzanka, nebo Kristýnka? To asi bude ohledně miminka zatím jediná starost… ![]()
Kačenko, ať bude porod jakýkoliv, odměna za to stojí…
Většinou na to hnusné nevzpomínáš, vzpomínaš na to, jak jsi jí poprvé mohla držet v náručí, jak jsi poprvé kojila…a tak no…
Moc bych vám všem přála porod, jaký jsem měla já… byl fakt super ukázkový…bez komplikací… jen Karolínka se trošku nadechla plodovky, asi jak strašně spěchala ven… takže šla na chvilku do inkubátoru, ale večer už jsem jí měla u sebe…
Andilek261 píše:xlin píše:Tak pokud si dobře pamatuju,ty jsi si dělala testík ještě před ms vid? Já až 2dny po ms,ale celkem pěkně to sílí,tak snad tam bude jen jedno miminko
![]()
Jj, pamatujes si dobre, delala jsem test tyden pred MS a vysel
a po terminu MS jsem mela uz dalnice…
A neboj, me taky vsichni strasili se dvemi mrnaty, ze neni mozne, aby mi to vyslo tak brzo atd., a vidis, nosim jedno
a zaroven jak mi rychle ve druhem mesici narostlo brisko, tak ted mam porad stejne, vubec neroste, tak doufam, ze mimis roste ![]()
xlin píše:Andilek261 píše:Jj, pamatujes si dobre, delala jsem test tyden pred MS a vyselxlin píše:Tak pokud si dobře pamatuju,ty jsi si dělala testík ještě před ms vid? Já až 2dny po ms,ale celkem pěkně to sílí,tak snad tam bude jen jedno miminko
![]()
a po terminu MS jsem mela uz dalnice…
A neboj, me taky vsichni strasili se dvemi mrnaty, ze neni mozne, aby mi to vyslo tak brzo atd., a vidis, nosim jedno
a zaroven jak mi rychle ve druhem mesici narostlo brisko, tak ted mam porad stejne, vubec neroste, tak doufam, ze mimis roste
A to jsi měla teda asi ovu dřív ne? My se milovali 12.DC,ovu byla 14.DC a první test pozitivní byl 30.DC ![]()
Daajik píše:
ahojte holkyyy, kde jsou snazilky, pomooooc
Copak se dějeeeeee ![]()
Daajičku neboj, už brzy se z Tebe stane těhulka, věřím tomu, že to už nebude dlouho trvat… ![]()
Ivušáček píše:
Daajičku neboj, už brzy se z Tebe stane těhulka, věřím tomu, že to už nebude dlouho trvat…
Daajik píše:
ahojte holkyyy, kde jsou snazilky, pomooooc
Moc moc držím pěstičky,at je z tebe brzy těhulka ![]()
Jinak vám holky přeju krásné ráno,mě za 2 hodinky dorazí ségra,taky těhulka,ale o dva měsíce víc.. ![]()