Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ilunka tak to je supr koupe
a muzes sexik risknout este dnes, nikdy nevis ![]()
@liiida
jj, z nákupu mám fakt radost. Jak málo stačí člověku ke štěstí… ![]()
Jak je to s tou kyselinou listovou? Četla jsem, že se má brát před a při těhu 800ug, ale koupila jsem ty vitamíny (GS Mamavit) a tam je jen 400ug…Není to málo?
@Ilunka tak ber dvakrat denne, co je za problem
ja koupila obyc za 44kc a taky beru rano, vecer. obcas selskej rozum staci ![]()
@liiida jasně, selský rozum…nechci to zas přehánět s vitamíny…všeho moc škodí. Ty GS se taky nemůžou brát dvakrát denně - pak by bylo zase moc těch ostatních, kombinovat se to taky nemá…denní doporuč. dávka je 200ug pro netěhule, 400ug pro těhu - ale právě někde píšou, že zas 800ug…pak z toho nemá být jeden jelen ![]()
Mi třeba doktor předepsal ještě před otěhotněním nějaké, co se berou jenom jednou týdně. Když jsme se o tom s holkama bavily, tak jsem byla jediná.. ![]()
@Ilunka tak to jo, jestli jsou tam i jiny vitaminy.ale listovkou se snad vylozene predavkovat nemuze ne? j a beru tu obyc(60tbl),pak jsem si koupila z dmka omega 3(60tbl) a dva druhy sumivek(20tbl).multimineral a multivitamin a vyslo me to vse na max 150 Kc ![]()
@liiida píše:
@Ilunka tak to jo, jestli jsou tam i jiny vitaminy.ale listovkou se snad vylozene predavkovat nemuze ne? j a beru tu obyc(60tbl),pak jsem si koupila z dmka omega 3(60tbl) a dva druhy sumivek(20tbl).multimineral a multivitamin a vyslo me to vse na max 150 Kc
Listovka se prý vylučí v moči.
Já mám doma ještě nedobranou listovku super (je tam navíc ještě kombinace B vitamínů)…no nějak si poradím
jj omega 3 jsem si taky pořídila
![]()
a jakpak se dnes máte? u nás celý den prší a všechno je takový utahaný…
Konečně jsem se dočkala. 10+4, 8 cm, zítra ráno na krev a moč, 11.6 na velký utz.
![]()
@Nikeyla jeee krasny
ja uz chci tak vydet toho myho, az 10.6. poprve ![]()
Ahoj ženy tak už i já se řadím mezi oficiální těhulky. miminko si v bříšku krásně plave. Odpovídá 10+6 dneska jsem 10+2 má 4 cm. jelikož mi nejde dělat ultrazvuk spodem tak se dělal přes bříško. Takže paní doktorka viděla vše co je třeba jen na fotce je to takové nic. No každopádně si na krásnou fotku počkám na screening
![]()
@Nikeyla gratulace krásné miminko
to je Teda macek osm cm to já měla u Viky až ve 12 týdnu