Snažilky Severní Čechy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2056
2.1.12 12:51
Agrimonia píše:
Mal, no tak vidíš :-), tak to bude dobrý! Pak záleží, kolik jich a jak velké. Kdyby jich bylo víc nebo větších, tak budou jizvy a těm bych asi dala trochu času- děloha se v těhu hodně rozpíná, aby to nepopraskalo. To bych se jich potom zeptala, jak dlouho se mám postit! ;)

děkuji za útěchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
2.1.12 12:55

Malinie mi tento měsíc taky necháváme přírodu, myslím že zrovna přichází ovulka, už teď mám strach že to opět nevyjde. Snaž se bejt v pohodě a udělej si radost. No já vím jsou to jen kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2056
2.1.12 12:58
kikina79 píše:
Malinie mi tento měsíc taky necháváme přírodu, myslím že zrovna přichází ovulka, už teď mám strach že to opět nevyjde. Snaž se bejt v pohodě a udělej si radost. No já vím jsou to jen kecy.

díky, snažím se na to moc nemyslet, ale znáš to..a na silvestrovský párty mi tři lidi tvrdili že je to tím že na to moc myslím, že se mám uvolnit a vykašlat se na prášky a na doktory..už mi tyhle kecy fakt lezou krkem a radši to nikomu neříkám, děs..
se jim to kecá když maj dvě děcka ani nevědí jak k nim přišli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
2.1.12 13:07

hm tohle je těžký…měla jsem bezva kamarádku, která všude vyhlásila, že chce dítě.....a ouha, endometrióza a už 2 roky nic. Dřív jsme to rozebíraly, povídaly si o tom, nevadilo jí to. Časem tohle téma zcela vymizelo, já jen čekala, jestli o tom bude chtít mluvit nebo ne. Nechtěla. Občas se vyskytne kolegyně, která jí poví, že o prázdninách to půjde, at si odpočine a tak......no je fakt, že jsme se spolu přestaly bavit úplně. Řekla mi, že jí naseru, pokud otěhotnim dřív. Bere to jako křivdu.

Takže přeju v okolí co nejvíc taktních lidí.

• Citovat
  • Upravit
3494
2.1.12 13:13

Mali, nic si z toho nedělej, mi to lidi říkají taky, ale je fakt, že jsou docela taktní. Nejvíc mě asi drtí tchýně, která se pořád každý týden ptá, co jsme už podnikli a nějak jí nedochází, že ovuluji pouze jednou za měsíc… nemyslím, že by to myslela zle, ale já mám potom takový trochu pocit viny, že nám to nejde a že když manža má dobrý spermio, tak vlastně MNĚ to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
2.1.12 13:22

Agri, to bych asi řekla něco jí (i když povahu na to nemám), takže bych pověřila manžela…aby tohle u ní utnul…

• Citovat
  • Upravit
2056
2.1.12 13:38
Agrimonia píše:
Mali, nic si z toho nedělej, mi to lidi říkají taky, ale je fakt, že jsou docela taktní. Nejvíc mě asi drtí tchýně, která se pořád každý týden ptá, co jsme už podnikli a nějak jí nedochází, že ovuluji pouze jednou za měsíc… nemyslím, že by to myslela zle, ale já mám potom takový trochu pocit viny, že nám to nejde a že když manža má dobrý spermio, tak vlastně MNĚ to nejde.

taky mám takový pocit že je to moje vina a jsem z toho špatná..ještě jsem se z toho nevybrečela, dnes večer budu sama doma, tak se vybrečím, pak si dám panáka a snad se mi uleví..dá se říct, že se skoro na ten zákrok těším, že třeba zjistěj čím to je že nám to nejde..
Izz je těžký mluvit o tom s někým, kdo to bere jinak..snažím se diskuzím s takovými lidmi vyhýbat, je to nad moje síly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.1.12 13:41

No já to manžovi říkala, jenže se trochu urazil. Jeho máma je lékařka, tak to myslí v dobrým, že nám chce pomoct, já vím. Jenže v tomhle mi nikdo nepomůže… řekla jsem to manžově ségře, ta je s jejich mámou jedna ruka a myslím, že to předala, takže teď to tchýně řeší jen po telefonu s manžou a mě už se moc neptá… no taky řešení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.1.12 13:43

Mali, no právě, já bych se na ten zákrok taky těšila, že se to konečně někam pohne!! :P Panáka bych si taky dala a to od radosti, že se věci hýbou správným směrem! :potlesk:
Já na to taky prdím, pojedem si zalyžovat a holt to vyjde jiný měsíc a když ne, tak IVF!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
2.1.12 13:51

Přesně tak. Ta kamarádka rok a půl věděla, že manžel má spermie v pořádku. A furt to nešlo. Po laparce sice věděla, že je tam ta blbá endometrióza a že to bude dlouhej a těžkej boj, ale už věděla, kde je problém a může s tim konečně začít něco dělat.

• Citovat
  • Upravit
1803
2.1.12 17:24

Holky taky poslouchám ty keci, jako že se zadaří na dovolený a nemáme na to myslet atd. Je to přece nesmysl na to nemyslet když si přejeme miminko. Holky co to je ta endometrioza? To se dá zjistit jen laparoskopicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.1.12 17:40

endometrioza- ložiska děložní sliznice jsou i mimo dělohu- třeba na pobřišnici, vaječníku…ta ložiska tam normálně reagují na ty hormonální změny cyklu (sliznice roste, odlučuje se, krvácí to). Tím se vlastně poškozuje tkáň v okolí, vznikají srůsty, bolí to, je to důvod neplodnosti…opravdu se to potvrdí jen na laparu, ale na UZ jsou vidět třeba cysty způsobené endometriozou, vypadají jinak než jiné cysty, takže na UZ asi jde zjistit podezření na endometriozu. Léčí se to buď chirurgicky- odstraněním ložisek nebo lékama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
2.1.12 17:50

No tak doufám že to nebudu mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
2.1.12 17:52

Nechápu proč to ta příroda nechce aby jsem měli děti, sakra budeme jí muset podlatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.1.12 17:54

no musela bys mít pravidelné potíže- bolesti v oblasti pánve, které nemají jinou příčinu, silné krvácení, bolesti při sexu…to asi nemáš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí