Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, deniso to je mi líto, neuvažovala jsi třeba taky o adopci?
Hm, to by mě možná taky napadlo mít děcko a při tom se snažit o další…ale geny jsou asi geny…
kikina79 píše:
Ahoj holky, deniso to je mi líto, neuvažovala jsi třeba taky o adopci?
Ahojky..no adopci nikdy..to už máme s manželem rozhodnutý..obadva ji prostě odmítáme.Nemám náladu ještě lítat po úřadech.Jsem totálně vyčerpaná a mám toho plný zuby..rok jsem byla jenom po doktorech a už nechci nic jiného řešit.Víš doktoři mě říkají,že to nemám vzdát,že dítě můžu mít a tak prostě musím makat dokud to jde.Kdyby mě řekli,že to nepůjde tak si řeknu ok a je konec.Zatím neplánuju..uvidíme co bude.Peníze zatím mám..tedy budu mít za rok stavebko a bude když tak na několik ivf..tedy doufám,žeto nevycrcám celé v car a zadaří se.Když jsem otěhotněla při druhém umělku tak mě v životě nenapadlo,že po druhé to už bude takhle trvat.Ale co tady čtu a co mě píšou holky tak na tom nejsem ještě nejhůř.Dneska psala holčina co měla 15 transferů než se to podařilo a takhle bych tady mohla pokračovat do alelujá.Věřím,že to půjde a až bude ten správný čas tak se to podaří.
Jestli nám to nepůjde tak mi do adopce půjdeme, mám několik kamárádek které mají adoptované děti, tak si říkám proč ne.
kikina79 píše:
Jestli nám to nepůjde tak mi do adopce půjdeme, mám několik kamárádek které mají adoptované děti, tak si říkám proč ne.
Jo určitě..každá to cítíme jinak.I v mém okolí jsou adopčátka,ale pro nás to není..nevím třeba změníme názor,ale manžel vím,že to tak cítí a nechci ho nějak přemlouvat a tlačit na něj.Jsem ráda,že tohle semnou prochází a i dneska vidím jak je unavený a už se mu do ničeho nechce.Když by to nešlo tak bych ještě možná přistoupila na darovaný,ale jak říkám tohle ještě nechci řešit.Věřím,že to dám
![]()
kikina79 píše:
Deniso kolik tě to IVF stálo jestli se teda můžu zeptat?
Ani se neptej
né ted to ještě šlo,protože to hradila pojištovna a je to nashromážděné za 12 let..takže suma sumárum cca se vším všudy 70000kč..ted 4.ivf ještě částečně uhradí pojištovna,ale budu doplácet 40000 a když se nezadří tak 5.ivf už bych byla samoplátce úplně a je to něco kolem 70000
Nechápu to jakto že se někteří rozmnožujou jak houby po dešti a nám to nejde. ![]()
kikina79 píše:
Nechápu to jakto že se někteří rozmnožujou jak houby po dešti a nám to nejde.
ty jsi teprve na začátku a neházej flintu do žita..třeba Ti vyjde hned 1.ivf
To je síla, ale za mimi to prostě dáme. Téda to už se snažíš dvanáct let. je mi z toho smutno.
kikina79 píše:
To je síla, ale za mimi to prostě dáme. Téda to už se snažíš dvanáct let. je mi z toho smutno.
od 24 let…za pár dní mě bude 36let.Škoda,že jsem tenkrát otěhotněla mimoděložně..měla bych už asi 8 leté dítě.Ale co nadělám musím jít dál a vydržat
![]()
Denisa má to štěstí, že na to má. Já bych teda takový peníze neměla…takže to je takový štěstí v neštěstí, když to tak mám říct blbě.
Izz píše:
Denisa má to štěstí, že na to má. Já bych teda takový peníze neměla…takže to je takový štěstí v neštěstí, když to tak mám říct blbě. [/citacePodívej..pokud chodí člověk do práce tak se to dá..já si třeba platím z výplaty stavebko a jde to.Pokud člověk něco chce musí se snažit.Jsou dny,že manžel dělá měsíc v kuse a já si k práci třeba ještě něčím přividělám,ale musíme.Nejde říct,že na to nemám..chci mít dítě a vydělat peníze je pro mě to poslední.Jsou holky co prodají i majetek nebo zastaví dům co já vím,ale kdo tímhle si prošel tak jsou pro něj peníze to poslední to mi věř
Já jsem to napsala samozřejmě v dobrym. Že máte štěstí, že si to můžete dovolit, anižbyste prodávali televizi a auto…
Přeju ti to, samozřejmě…snad víš, jak to myslim