Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky tak v sobotu budu 13DPO tak zkusit testovat O:-) věřím že to dobře dopadne ![]()
@KarolB ty vyrazky muzes mit klidne psychogenniho puvodu… ja mela rok svedici cerveny fleky po celym tele, vsechna vysetreni negativni… nastesti… sama sem pak uznals, ze to bude psychikou… rok sem uzivala antihistaminika a jedine tak se to dalo vydrzet… postupne to ustupovalo, brala sem prasky obden az najednou zadne vyrazky a svedeni
nazor ze vsechny prasky sou svinstva bych prehodnotila ![]()
Ahoj holky,¨
ani moc nevím jak začít. Ale tak asi začíná většina příspěvků zde…
Před rokem, přesně 4.8, jsem byla v podolí na revizi po ZT…mám pocit že jsem se s tím nikdy moc nevyrovanala ač jsem si říkala sama sobě, všade jsem se dočetla i lekaři a spousta lidí v okolí mi říkali, že se to stává často, že znova otěhotním hned, že je dobře že jsem potratila na začátku a že jiní na tom byli hůř atd… Snažila jsem se na to zapomenout, sama sebe přesvědčit že to bude dobrý, nemyslet na to a věřit, že po revizi je „pohnojeno“ a bude to…už po revizi si pamatuju jak jsem tam seděla na balkonu v porodnici a dodávala si naději že třeba za rok už si odtamtud povezeme miminko a nebo tam alespoň půjdu na screening atd…věřila jsem…
Pak jsme s maželem čekali 3 měsíce a začali…nejdřív jsem dělala vše možné(čaje, BT, Gynex, vitamíny, plodné dny atd.), a nic…
po půl roce jsem si řekla že na to kašlu a že když se na to vykašlu, tak pak se to třeba povede…a zase nic…a teď mám pocit že možná to nejde protože jsem si ještě vnitřně nějak nezpracovala tu ztrátu a jak to dělalo moje okolí, tak i já to bagatelizovala, jako že „je to normální a vlastně se nestalo nic tak strašnýho“…¨ Podle lékařu jsme oba zdraví, já i manžel.
A teď už začínám rezignovat, že než trpět tohle tak radši děti mít nebudu, protože ač jsem nikdy nechtěla, tak už to žačíná být psychicky dost na nic…
Říkala jsem si dříve, že nikdy nepujdu na nějakou diskuzi, ale já už popravdě moc nevím co mám dělat…přišla jsem si asi pro trochu naděje, podpory a vědět, že v tom třeba nejsem sama… A hlavně asi není nic víc, než kontakt s někým kdo to taky zažil…protože poslouchat řeči od lidí kterým se to nestalo, nebo to v pohodě přešli, nebo otěhotněli tak nepotřebuju aby mě litovali, nebo mi říkali že mám začít víc pracovat a hlavně na to „Nemyslet!“
Případně miluju když mi někdo řekne „no to bych se zbláznila, ještě že nám to šlo hned“
![]()
Případně není nikdo s kým se o tom pobavit, protože vidíš jak se spousta lidí k tomu obrací zády a po tom co jsem se po potratu vrátila zpátky se mi vyhýbali…ale já jim to nezazlívám, chápu to, ale člověk je pak tak na to nějak sám…
Ale to tady asi znáte všichni… ![]()
Můžu se přidat? ![]()
@keirinka Nemyslela jsem to tak, ze vsechny prasky jsou svinstva. Ale kdyz chci miminko, tak se dythiadenem, zyrtecem nebo prednisonem proste cpat nemuzu a ani nechci..
Uz mi taky prijde, ze to mam psychicky, ale proc, to nevim. Jsem stastna jak nikdy v zivote a nevim o nicem, co by me nejak trapilo.
Jeste zkusim nejakej detox s bylinkama a podobne a pockam, co mi reknou po testech na alergologii. Porad doufam, ze to nejak samo prejde a ze se mi jen telo docasne zblaznilo.
@jahoda.mrazena.sarka Jasne ze muzes..
No a patrali jste nejak aktivne po tom proc to nejde? Aby ti udelali nejaka vysetreni pripadne i vysetreni manzela a podobne? Pripadne kdyz si myslis, ze to mas psychickyho razu vyhledat nejakou psycholozku? Na tom neni nic spatneho, mam asi dve kamaradky, ktere takhle dochazeli, sice s jinyma problemama, ale pomohlo jim to..
Nebo nad ivf jste neuvazovali?
@Markeet1
No nevím, víš, já nechci být stará matka - teď nechci, aby se to tu některé z vás dotklo, nevím, kolik je komu let- ale já to tak cítím. Dítě jsem chtěla nejlíp ve 20, ale to jsme se s manželem teprve poznali, takže se to posunulo, ale o to nejde, bude mi letos 25 a to už je pro mě nejvyšší čas…Mám to prostě trochu jinak, než některé moje kamarádky. Takže řeči, nemyslet na to, zaměstnej se něčím jiným a vždyť máš ještě tolik času na mě fakt nezabírají a působí spíš obráceně ![]()
@KarolB a nezmenila si treba jen znacku pracich prostředků?
nebo nejaky navyk v hygiene?
i to se muze stat.
NoJinak holky jinak me ted na jine diskuzi prekvapilo ze holcina pise, ze ma krevni skupinu A negativni a ze ta pry dela nejake slamastiky a problemy. Neslysela jste o tom nektera? Ja ji prave mam a nevim o tom nic!
tak me to zajima.. pry je na to ockovana.
@jahoda.mrazena.sarka
Ahoj, neprošla jsem si tím co ty, ale můžu reagovat na poslední část tvého příspěvku. Mám práci, kde se těhotenství vylučuje s chozením do práce, takže hned, jak to zjistíme, by jsme měly zůstat doma. A protože jsme s manželem dospěli až do fáze umělého oplodnění, týkalo se to i mě. Jak si jistě pochopila, první pokus nevyšel. A víš co mě trápilo asi nejvíc? Jasně, maličko jsem si pobrečela, ale tak nějak vnitrně jsem s tím počítala, že to nevyjde. Nejvíc mě pak tížilo, jaký to bude, až se do práce vrátím. Tam kde to všichni věděli. Ani moje rodina a kamarádky to nevěděli, ale v práci ano…Nechtěla jsem od nich hlavně žádnej falešnej soucit. Překvapili mě, chovali se jako bych přišla po dovolený. A samotnou mě to překvapilo, že to nakonec nebylo tak hrozný. Teď si o tom klidně pokecám s každým, když někoho něco zajímá a zeptá se, odpovím mu. Bez problémů, bez emocí. Zkus o tom taky mluvit. Klidně začni sama, s nějakou dobrou kámoškou, třeba se z toho vypovídáš a uleví se ti. Určitě si to slyšela 100×, ale pomáhá to…Držím ti palce.
@kiwiovka
Me je taky 25, a taky by to pro me byla ted nejvhodnejsi doba. Nejsem karieristka, ani si nechci,,uzivat zivota" jsk nekteri rikaji treba do 35. Tesim se na deti strasne moc, takze te v tomhle chapu, ze uz bys tolik chtela a nejde to a cas bezi…
kazdopadne ti drzim moc palce a preju ti, at se co nejdrive zadari
preji to vsem, ktere jsou tady. Za kazdou pozitivni zpravu se tady budem urcite vsechny radovat ![]()
@kalitka No nad tim vsim jsem uz premyslela, ale nic takovyho jsem nezmenila. Napadla me snad jen potravinova alergie, protoze jsem se jednou osypala pravdepodobne po broskvich. Snedla jsem treti broskev a do pul hodiny rudo kolem pusy a do vecera jsem to mela vsude. Ani na nocni do prace jsem nesla. Tak ted pro jistotu nejim zadny ovoce, uvidime no..
No ja slysela snad jen o B negativni, tam snad miminkum museji davat po narozeni infuze, ale nejsem si jista, jestli je to v pripade, ze ji maji oba rodice nebo je jedno, co ma ten druhy za skupinu.. O A negat. jsem neslysela jeste. Ale vygoogluj to, na netu o tom urcite neco bude.. ![]()
@jahoda.mrazena.sarka Ahoj. Taky jsem si neprošla tím co ty, ale hlavu vzhuru. Jak holky pisi, zkusila bych jeste zapatrat jestli tomu otehotneni nic nebrani. S tim vyhybanim… oni lide casto nevi jak reagovat v takovych situacich protoze si tim neprosli. Zacala bych asi sama a uvidis odezvu treba u nejake kamaradky. A pokud to nevyjde, tak vzdycky tady bude nejaka dobre duse ktere se muzes sverit. Ja o tom ze se nam nedari ze zacatku nejak nemluvila. A kdyz ted uz me to trapi, tak o tom treba zacnu mluvit, cist apod a hned posloucham ze to moc resim a proto to nejde… ![]()