Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Weruska - mně ten čajík teda opravdu chutná, je to divné
Piju ho každý den a docela se na něj i těším. Večer si dávám ještě jedny bylinky a to kopřivu, prý pomáhá na pročištění, tak uvidíme ![]()
Je mi 26 a jsem sedm mesicu vdana. V lednu jsem vysadila prasky a ted tomu nechavame volny prubeh.
Ahoj holky, tak já jsem konečně z práce doma … a tady se na mě třese zase kupa nádobí. Kruciš jak já chci myčku
Nechápu jak můžem ve dvou udělat takovej bordel
![]()
Peti tak to jsi taky cerstva snazilka i manzelka
jaka byla svatba?:)
Dendys - jo, to se o té kopřivě říká, ale já nevím, jsem všeobecně antibilinkáč … ale ráda bych pro to mimi udělala co nejvíc a předešla tak komplikacím ![]()
Dendys-mě je 26. Bolest ze ztráty už přešla, teď jen aby se znovu zadařilo. Vůbec jsem si nikdy nemyslela, že otěhotnění je někdy pěkná věda, moje sestra i švagrová otěhotněly bez problémů-nebo o nich alespoň nemluvily. Vidím holčiny, že jste nebo budete vdané, my zatím svatbu neplánujem, ale třeba to miminko změní ![]()
Jo a kontryhel.čaj mi taky docela chutná, piji ho jen do ovulace-někde jsem se to dočetla
Lucik jj taky jsem slyšela že se má pít od MS do ovu a pak už ne … my taky zatím svatbu neplánujeme, ono to taky není levná záležitost a přítelovi se moc ženit nechce no
Ale jak říkáš, třeba to mimčo změní ![]()
Hezký večer, já čajík piju první cyklus a pokud se bude konat ovulace, tak také pak přestanu. Mám pořád pocit, že po HA je mé tělo divné
I když cyklus se mi už upravil, přesně po 34 dnech, ale menstruace je na můj vkus moc krátká
, tak nevím, co si o tom myslet…jinak se mi často dělá blbě, hned od vysazení, ale jsou to fakt chviličky (třeba pětiminutovky) tak si pořád říkám, že ty hormony mám v těle
Brala jsem HA 11 let, tak se asi není čemu divit…ale už bych se chtěla cítit úplně fit, proto jsem se dala na ty čajíky, jinak jsem také antibylinkáč, jako ty Werusko ![]()
Co se týče svatby, tak se hooodně moc těším, až budu vdaná paní
, jinak miminko a svatba je spíš z hlavy přítele, ale já se samo ničemu nebráním
On je starší a už mu táhne na 34, tak mu to snad tiká víc než mně ![]()
teď mi holky vedle v diskuzi poradily na WOMENZONE.CZ menstruační kalendář online, tak jsem se hned zaregistrovala-hlavně proto,abych si mohla zapisovat teplotu do grafu, což jsem doteď nedělala
Lucik- já si také zapisuji na Womenzone a přijde mi to tam fajn
Správně bych okolo 20. února měla mít ovulku, tak uvidím, zda i BT to tak bude vnímat
Pokud tedy stále nemám anovulační cykly ![]()
Luci já si BT zatím neměřím, ty už si to zkoušela? Mudra mi radila, že mám začít až když se nebude dařit delší dobu, ale ja doufam, že za delši dobu už budu těhotná … ale to tady doufáme asi všechny ![]()
Dendys: To věřím, že se na svatbu těšíš a kdy to máte? Možná už si to někde psala, tak se omlouvám
No já teprve čekám, jak se bude moje tělo chovat bez HA, taky jsem ji brala docela dlouho - takže fakt nevím ![]()
Weruska - přesný termín svatby bohužel ještě nemáme, pouze vím, že to bude květen
a asi nejspíš v zahraničí. Ale i kdyby došlo na variantu v Čechách, tak já nechci nic velkého a doufám, že bych to nějak zvládla
On je můj přítel hodně časově vytížený a najít volný termín v jeho kalendáři je nadlidský výkon ![]()
Dendys no hlavně, že si najde čas na snažení
Teda v zahraničí jo? Páni
to budete mít rovnou spojené se svatebkou, ne?:) Jůů no pokud se vám do té doby mimčo nepodaří, tak tam určitě ![]()
Weruska - se snažením to právě není žádná sláva, od ledna jezdí z jedné služebky na druhou a doma se potkáváme
Potřebujeme někam odjet, aby se i on hodil do klidu, má toho teď moc a to ničemu nepřidá
I já mám v práci docela napilno a pak máme oba spoustu aktivit, společné i samostatné, ale jinak jsem s ním hrozně šťastná a to si myslím, že je nejdůležitější ![]()
A ty jsi měla teď MS ještě hned po vysazení HA nebo už další cyklus po vysazení? Hodně mě zajímá, jak se s tím Tvé tělo bude prát, já nejsem sice žádná citlivka, ale pěkně to se mnou mává ![]()
Weruska - ještě k té bazální teplotě, přiznám se, že mi skoro týden trvalo, než jsem se v tom zorientovala…a hlavně jsem si myslela, že k tomu taky nedojdu, ale fakt by mě zajímalo zda ovulka přichází nebo ne. Koupila jsem i ovulační testy, takže zkusím se vším všudy
Ale jen tento cyklus, pokud bude všechno OK, tak od příštího cyklu zase neměřím, nejsem moc na tu pravidelnost a ráno mi to dává zabrat, i kdyže jde o minuty
Také mám trochu problém s tím, že se musí min. tři hodiny vkuse spát, já totiž pravidelně chodím okolo čtvrté nebo páté na záchod a v šest vstávám
V ty čtyři se mi měřit zaboha nechce a v šest nesplňuju pravidlo
Zapeklitá situace ![]()
Svatba byla super, jen trochu vetsi nez byl puvodni plan, ale uzili jsme si ji maximalne. A ten den utekl hrozne rychle.