Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Popravdě já poslední dobou mám čím dál větší pocit, že koho zatracují na „veřejnoprávních“ kanálech, ten je těm strukturám z EU víc jako osina v zadku, tím je mi sympatičtější a je to jeden z hlavních důvodů, proč hlasovat právě pro ně (ať už jde o prezidenta či vládu).
Topolánek to popsal dobře, že politika je bohužel místo, kde se téměř vždy volí mezi špatným rozhodnutím a tím ještě horším…
Takže já to se skřípějícími zuby hodím Zemanovi, protože Drahoš je pro mne ještě horší varianta.
Nicméně ty vyhrocené online bojůvky a potažmo i to jednostranné informování z médií mi uniká…
Zase jen poštvat lidi proti sobě.
@Denca-17 volit bez, mas jeste par dni na to, aby sis zjistila vice informaci a udelala si svuj nazor na oba. Nezkresleny reklamou, antireklamou, nazory jinych. Ktereho vyberes je na tobe.
@Romilda Taky mi hrozně vadí ta nestrannost médií. Je to tak očividné, až je to trapné. Proč dali včera v hlavních večerních novinách na ČT1 prostor, aby se mohli vyjádřit komedianti a poradit nám, že máme volit Drahoše? Proč jsou v naší republice herci uznávaní jako nějaká morální autorita? Kde to jsme? A paní Rottrová mě teda zklamala. Ne proto, že volí Drahoše. To je opravdu každého věc. Ale jít takto agitovat do domova seniorů? ![]()
@Denca-17 a tak pokud se Ti nechce- zustan doma. Proc se nutit. A uz vubec ne, pokud ti ani jeden z kandidatu neni vylozene po chuti ![]()
Ono jde o chování Zemana celkově. Například v poslední „debatě“ na Nově s Korantengem - mrkni na následující článek https://www.irozhlas.cz/…01221549_ako
Ale to poznal asi každý s průměrným všeobecným rozhledem, že neříká pravdu.
Tak je to se vším, neustále mění názory (opět - naposledy - debaty: nejdřív řekl, že nikam nepůjde, pak si to s Drahošem rozmyslel a řekl, že připouští více jak jednu, ale že si myslí, že víc než dvě by lidi nudily. Shodli se tedy na dvou s tím, že si každý kandidát vybere jednu TV. Ve výsledku Zeman opět otočil, přislíbil 4 a ještě na Nově nepřímo zkritizoval Drahoše, že nepřišel).
Za svými názory si možná stojí, problém je ale v tom, že je neustále mění.
Pro mne je tento člověk nevolitelný pro jeho aroganci, účelové lhaní či sdělování polopravd (také soud uznal, že lhal, mimochodem… viz peroutka), sprosté vystupování, ponižování jiných,…
V první kole jsem Drahoše nevolila, ale ve druhém jinou možnost nemám.
Ale od toho je demokracie a volby, aby si každý mohl vybrat. Nebo abychom si mysleli, že máme volbu ![]()
@Denca-17 Proč zakládáš další diskusi? Není jich tady na toto téma už dost. ![]()
Je dobře, že se zajímáš a ptáš se na názory. Konečný úsudek si stejně člověk musí udělat sám ale jak už psalo x holek výše, může to i byť pro částečného laika být dost těžký. Média, kampaně, dohady na facebooku.. taky nemám za potřebí se s lidmi hádat ale přitom je volba prezidenta společenský krok. Lidi si budou doneonečna stěžovat jak špatně se tu žije, jak nefér rozhodnutí tam nahoře padají a pak nejsou schopní k těm volbám ani přijít. Určitě JDI volit.
Já jsem dlouho bádala koho ale uznávači pana Zemana mi úplně znechutili jeho podporu. Pan Zeman není reprezentant což víme a že ostatní státy pochopili že Miloš Zeman není Česká Republika? Tak proč máme na takové pozici člověka, kterého ani okolní státy neberou jako plnohodnotné postavení našeho státu? Jeho zdraví řešit nechci ale přijde mi sobecké snažit se o kandidaturu na dalších 5 let když vím, že na to sílu nemám (nikdo pochopitelně neví co bude za pět ale myslím, že i na toto by měl budoucí prezident myslet..). Chtít volit Zemana a zároveň nadávat na Drahoše jako na vítače nebo eurohujera? Protože prezident nerozhoduje o přijetí uprchlíků- to je přece práce ministrů vnitra členských států. Přijetí eura to samé- prezident nerozhoduje jestli přijmeme euro. My jsme si jako stát nevyjednali při vstupu do EU žádnou vyjímku takže je pouze otázka KDY euro přijeme nikoliv jestli vůbec. Takže aniž bych chtěla pana Zemana plně zatracovat, vidím v panu Drahošovi větší sečtělost a možnost nějakého posunu + reprezentaci na pozici, kde by měla být. Náš stát je parlamentní vládou nikoliv prezidentskou takže zas o tak moc nejde, Vládu jsme si zvolili, nádáváme stejně a kdo bude dělat x*cht státu se rozhodne v sobotu ![]()
@Mallorka píše:
Také Zeman. V diskusích ho převálcoval.
A koho?
Drahoše? mi nějak jejich společná diskuze unikla
je teda fakt, že předpokládám, že když měl jeden převálcovat druhého, tak že diskutovali minimálně společně, ale tady už bych se nedivila ničemu ![]()
@berusa.m píše:
@Romilda Taky mi hrozně vadí ta nestrannost médií. Je to tak očividné, až je to trapné. Proč dali včera v hlavních večerních novinách na ČT1 prostor, aby se mohli vyjádřit komedianti a poradit nám, že máme volit Drahoše? Proč jsou v naší republice herci uznávaní jako nějaká morální autorita? Kde to jsme? A paní Rottrová mě teda zklamala. Ne proto, že volí Drahoše. To je opravdu každého věc. Ale jít takto agitovat do domova seniorů?
Nestrannost?
je zvláštní, že komedianty, kteří tam vyjádřili podporu Zemanovi, nezmíníš…jen namátkou tam celkem dlouho mluvil Troška, ale toho jsi si asi nevšimla ![]()
Zeman. A důvod proč mu dám hlas, jsou migranti. Otevřeně říkám, že je tady nechci. Drahoš je tady rád uvítá a to mě děsí. ![]()
K tomuhle mám jen jednu větu. Už mi dejte s volbama pokoj. Jak magoři furt, akorát se řeší nesmysly, furt dokola. Jak kdyby šlo o život. ![]()
@Milis666 ale to Zeman ani Drahoš neovlivní. To není v jejich kompetencich. Tohle rozhoduje a odklepává vláda, prezident jen může projevit názor kterej v tohle ohledu stejně nic neovlivní… volit na základě těhle faktů je na prd
![]()
@M1shelli píše:
@Milis666 ale to Zeman ani Drahoš neovlivní. To není v jejich kompetencich. Tohle rozhoduje a odklepává vláda, prezident jen může projevit názor kterej v tohle ohledu stejně nic neovlivní… volit na základě těhle faktů je na prd![]()
Já vím, volím prezidenta se kterým se shodnu na názoru. Líbí se mi, že je proti kvótám co nám z Bruselu diktují a nemá strach to říct veřejně a nahlas.
Jinak respektuji volbu každého voliče.