Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
nezastávám se učitelky ani ředitelky. Jen říkám, že tvé historky jsou silně nevěrohodné.
@Fofrník píše:
Respekt si učitel musí vytvořit sám. Těžko nařídím (jako rodič) dítěti respekt k učitelce.
Tak jistě by mělo mít respekt ve smyslu úcty a slušného chování.
Opět jsem špatná já děkuji dámy…sociálku jsem si nevymyslela volala jsem tam kvůli něčemu jinému a paní mi to řekla co přišlo ze školy…po škole děti jsem si take NEVYMYSLELA.Tak mě tady neosočujte, že si vymýělím..ano je to mé dítě, vím jak se chová i ve škole. nebráním ho vím jaký je…tak mi věřte, že nelžu…
@neumisa myslíš si, že z vesnické školy je toto nemožné???Bohužel je to možné!!!A věř si čemu chceš paní učitelko ![]()
@jenny.fields píše:
Tak jistě by mělo mít respekt ve smyslu úcty a slušného chování.
Slušného chování ano. S tou úctou bych byl opatrnější. Stěží mohu požadovat po dítěti úctu k někomu, ke komu ji nemám já ( z nějakého důvodu). ![]()
@jenny.fields @jenny.fields respekt tao paní učitelka nemá…jelikož si děti v hodinách dělají co chtějí…na tělocvik chodili v první třídě kde jich bylo 14 s další učitelkou, jelikož je nezvládala!!!A teď je jich 29 a nezvládá je tuplem!!
@cmudlik píše:
@neumisa myslíš si, že z vesnické školy je toto nemožné???Bohužel je to možné!!!A věř si čemu chceš paní učitelko
ano, I na vesnické škole je toto dost o ústa. V tomto případě fakt nezáleží na tom, jestli je to ve městě nebo na vesnici.
@Fofrník Ona ta úcta je taky pro ty děti asi pojem, který nepobírají.
Slušnost stačí.
@cmudlik A co ti přesně řekli?
@jenny.fields jen sociálka zatím, že na popud školy za nevhodné chování při hodině a k učitelce přijdou…příklad: syn mi minulé pondělí přísahal, že si při hodině nekrkl a krkl si vedle něj spolužák..ten to samozřejmně popřel a synovi dala hned poznámku..ten se hájil tím, že to on nebyl a nedal se odbýt…to´t ta NEVHODNA KOMUNIKACE S UCITELKOU::::
@jenny.fields píše:
@Fofrník Ona ta úcta je taky pro ty děti asi pojem, který nepobírají.
Slušnost stačí.To by bylo na delší diskusi.
Máš pravdu, že od dětí se očekává min. slušnost. Od učitele bych zase očekával, že je „rovnej“ a přímej. Když ono to bohužel tak často není.
to máš těžko. Učitel od rodiče taky očekává, že bude přímý a rovný - a oni ti rodiče občas lžou a podvádí častěji než ty děti (a stejně průhledně). Na blba narazíš všude.
@neumisa píše:
@Fofrníkto máš těžko. Učitel od rodiče taky očekává, že bude přímý a rovný - a oni ti rodiče občas lžou a podvádí častěji než ty děti (a stejně průhledně). Na blba narazíš všude.
Tak to asi ano. Jen od učitelky (vlastně od kohokoli kdo má co mluvit do výchovy dětí) bych čekal jinou úroveň než od uklízečky (tím nechci říct, že uklízečka musí být hloupá, nevzdělaná atd…to fakt ne). Když se bude rok flákat úklid tělocvičny prd se stane(za tři dny se bude jen lesknout). Rok mizerně učit a následky se táhnou několik let.
Když učitelka na tř. schuzkach řekla, že děti nezvlada a nestiha jim psat znamky??.A rodiče na to nic? Pak nema být třída plna zlobivých děti, když si je nedokaže srovnat…proč jinde nemaji problemi???
@cmudlik píše:
Když učitelka na tř. schuzkach řekla, že děti nezvlada a nestiha jim psat znamky??.A rodiče na to nic? Pak nema být třída plna zlobivých děti, když si je nedokaže srovnat…proč jinde nemaji problemi???
Evidentne mas k cele skole despekt. V tvem pripade bych proste dala dite jinam, urcite by nenavstevovalo skolu, kde si o ucitelich a vedeni myslim, ze jsou neschopni. Ale je mne jasne, jak ted zacnes vysvetlovat, ze do jine skoly proste nemuze, vesnice, dojizdeni a kdesi cosi…