Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@cmudlik píše:
Má od září 3 poznámky za povídání a špatnou komunikaci s vyučujícím.. tož s paní učitelkou…zítra tam jdu a uvidím..
jéé, tak to by můj byl minimálně v pasťáku.. ne, fakt pro toto se sociálka nevolá
mýmu pakošovi je 9,5, začínající puberta.. zapomínání už fakt ani neřešim, to prostě nemá smysl - mu vše zkontroluju a on stihne pak něco vyndat a donést poznámku, už má i důtku učitele, že
a když je průšvih, idu do školy a řešíme to s učitelkou.. mmchdm ale, jak se k té učitelce chová? pokud by byl např sprostý a pod (na ni), tak by zasloužil pár facek. Rád ji mít nemusí, ale respektovat rozhodně.. můj dělá problémy, bo dělá kraviny se spolužákama… učitelku, byť velmi mladou, respektuje, jinak bych ho rozcupovala..
@cmudlik píše:
Když učitelka na tř. schuzkach řekla, že děti nezvlada a nestiha jim psat znamky??.A rodiče na to nic? Pak nema být třída plna zlobivých děti, když si je nedokaže srovnat…proč jinde nemaji problemi???
dej dítě jinam
tohle je celkem úlet.. ona je nezvládá už teď? pak tam nemá co dělat, protože až půjdou do puberty, bude ještě hůř..
@Cuddydalší školu máme cca 3 minuty busem, který jezdí každou hodinu to mě netrápí ![]()
@martina.se sprostý není, jen se prostě brání za co ho děti osočejí atd…
@martina.se Když jsem to naznačila paní ředitelce, že to paní učitelka nezvládá zastala se jí, že jí nebudu poučovat kdo bude učit atd, že má 30 let praxi paní učitelka…učí jen 1-2 třídu na víc asi nemá…
@Fofrník píše:
Respekt si učitel musí vytvořit sám. Těžko nařídím (jako rodič) dítěti respekt k učitelce.
No když budu doma dítěti říkat, že učitelka je skot, tak je to vlastně podle tebe jedno, co? Tak tento výchovný postup fakt neznám. Mám se ještě co učit.
@cmudlik píše:
@martina.se Když jsem to naznačila paní ředitelce, že to paní učitelka nezvládá zastala se jí, že jí nebudu poučovat kdo bude učit atd, že má 30 let praxi paní učitelka…učí jen 1-2 třídu na víc asi nemá…
1. a 2. třída je největší záhul a když je ve třídě pár výlupků, tak potěš koště. Nejlepší rodiče jsou ti nesoudní, kteří mají nejhodnější děti na světě a učitelky hovězí dobytek.
@bamba píše:
1. a 2. třída je největší záhul a když je ve třídě pár výlupků, tak potěš koště. Nejlepší rodiče jsou ti nesoudní, kteří mají nejhodnější děti na světě a učitelky hovězí dobytek.
to bych zrovna netvrdila, když vidim puboše, jímá mi hrůza.. twl, já bych to mlátila od rána do večera, obdivuju železné nervy učitelek, fakt ![]()
@cmudlik píše:
jsi si fakt jistá?
ony dokážou děcka velmi překvapit
@Kobliha51 píše:Říkat mu to nemusím a neříkám (i když si to třeba myslím). Ale nařizovat respekt dítěti?? (Nebo vlastně komukoliv.) To jako ty budeš nařízeně respektovat člověka o kterém si budeš myslet, že je úplný de.il? ( Teď jsem to uměle vyhrotil, ale princip je stejný). V práci budeš asi plnit jeho pokyny (pokud je to nadřízený) ale tvůj respektovat asi mít nebude. No třeba se pletu.
No když budu doma dítěti říkat, že učitelka je skot, tak je to vlastně podle tebe jedno, co? Tak tento výchovný postup fakt neznám. Mám se ještě co učit.
@cmudlik píše:
Jo jasně
Spousta matek má andílky, kteří se „jen brání“, protože oni by přece nikdy útoční nebo sprostí nebyli ![]()
Hele, jestli si myslíš, že učitelka i ředitelka jsou k*ávy, máš dvě možnosti - buď zařídit, aby na škole dál nesetrvávaly, nebo zařídit, aby tam nesetrvával syn. To se musíš rozhodnout, která varianta je ti milejší a průchodnější. Ale jestli jsou ostatní rodiče pasivní, viděla bych to spíš na tu druhou.
@martina.se píše:
to bych zrovna netvrdila, když vidim puboše, jímá mi hrůza.. twl, já bych to mlátila od rána do večera, obdivuju železné nervy učitelek, fakt
Ale jo, s pubošama je to na psychinu, ale naučit ty malé děti pozornosti, pořát dokola každému zvlášť opakovat jednu věc, bo sotva dovysvětlí jednomu, druhý se zeptá na totéž. Ta úča ho nemůže sjet, že nedává pozor.Dalo by se pokračovat, prostě je to tak.
@bamba píše:
@martina.se
Já jsem učila děti od 11 do 20 let a nikdy jsem s nimi neměla problémy, rozhodně to vždy z největší části záleží na učiteli.
Ale první stupeň-brrrrr, to bych nedala, by to musela řezat na jednu hromadu. A o školce, to už ani nemluvím.
Bohužel naplněnost tříd už v 1.třídě na 30 dětí, to je hnus, ty učitelky fakt lituju.
já naopak - učím první stupeň a druhý mě děsí. Popovídat si s puberťáky, to ještě jo (bývalá zlatíčka se občas staví na kus řeči a když už je neučím, tak jsou strašně fajn
), ale učit je, to mi naskakuje husí kůže po celém těle ![]()
30 dětí v 1. třídě je humáč, ale dá se to zvládnout - jenže rodiče musí pomoct. Minimálně tím, že nebudou házet klacky pod nohy. Ono je dost náročné vyjít se 30 dětmi a 60 rodiči, z nichž každý má trošku jinou představu o vzdělávání robátek. Musí se najít nějaký společný kompromis, nelze vyhovět všem a ve všem.
Ono je taky učitelka a učitelka. Některé „účy“ jsou, při vší úctě k nim, prostě diagnózy.
Mám dcerku v podobném věku, chodí do 3.ročníku také vesnické malotřídky. Asi má dost podobnou povahu zakladatelky synovi. Je to neposedný ukecaný třídní šašek a lotr. Není neslušná, učí se dobře, ale je to prostě raketa. Chvála Bohu za naši učitelku (zároveň je i ředitelka). Sdělila mi už v první třídě, že dcerka je prostě taková a taková, že vydá za 5 dětí, ale že každé dítě je prostě nějaké a ona si s ní poradí. S nějakými drobnějšími problémy mě vůbec nezatěžuje, vyřídí si to sama ve škole, pokud už to přesáhne nějakou mez, dostane dcerka trest (dostávají i jiní). Teď ve 3.třídě dostala trest 2×, vždy za skákání učitelce do řeči. Děti si srovná sama, má tam i jiné dárečky…hodně s nimi diskutuje, vysvětluje, když už je to moc, dostanou trest, jinak je na ně hodná. Dcerka jí má moc ráda. Myslím si, že v jiné škole u nějaké labilnější účy bychom možná řešili stejný problém jako třeba zakladatelka…
Pokud má syn s učitelkou nepěkný vztah, či dokonce odpor (ano, respekt si musí učitel získat), dala bych ho asi do jiné školy, než aby chodil do školy se strachem a odporem…