Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Margery píše:
Jenže je obvyklé, že lékaři a odborníci říkají, že rodiče mají čekat do tří let, že se „to může vybrat“ a to dítě bude v pohodě. Přesně v tomto znění jsem to slyšela několikrát. Navíc třeba problémy to dítě mělo, ale s postupem času se místo zlepšování prohlubují, to je taky poměrně obvyklé.
Tak tedy aspoň ty odborníky by mohli poslechnout. Tříleté dítě má dvouměsíčního sourozence, počítat určitě umíš.
@Margery píše:
Já si to přečetla taky. Napsala to kostrbatě, ale v podstatě vystihla, o co jde.
No vždyť o tom se bavím.
@terien píše:
Tak tedy aspoň ty odborníky by mohli poslechnout. Tříleté dítě má dvouměsíčního sourozence, počítat určitě umíš.
Tak pokud jim řekli, jako mně, že bude určitě v pořádku a že aby se nebáli plus tříletý rodičák
plus náročnější kojenec…
@Margery píše:
Jenže je obvyklé, že lékaři a odborníci říkají, že rodiče mají čekat do tří let, že se „to může vybrat“ a to dítě bude v pohodě. Přesně v tomto znění jsem to slyšela několikrát. Navíc třeba problémy to dítě mělo, ale s postupem času se místo zlepšování prohlubují, to je taky poměrně obvyklé.
O to víc bych se snad snažila neotěhotnět? Kdybych nevěděla jak na tom dítě bude.
No vaše myšlení plodit děti a nemít prachy a ještě když nevíte jakou bude mít první dítě diagnózu, to je zase něco pro moje mozkové buňky. ![]()
@terien píše:
Mě je úplně jedno, kolik dětí si pořídí. Ať ale nebrečí, že nemají peníze a čas na to dítě, které té péče potřebuje víc.
Promin, ale narozenim ditete jako prichazis o sanci mit dalsi, pokud je prvni nemocne? Spoustu terapii stat neproplati a penize nejsou, tak co maji delat? Mohli se na ni vykaslat, jsou naopak skvely, ze se snazi
Tyhle silacky reci bys te mame do oci nerekla, co? ![]()
@Margery píše:
Tak pokud jim řekli, jako mně, že bude určitě v pořádku a že aby se nebáli plus tříletý rodičákplus náročnější kojenec…
No to jim asi neřekli, když se holčička od roka a půl jen zhoršovala
někdo prostě musí rodit za každou cenu, bez ohledu na ostatní sourozence. To pak chápu, že ti to přijde normální, když to máš stejně.
@Zmatka píše:
Promin, ale narozenim ditete jako prichazis o sanci mit dalsi, pokud je prvni nemocne? Spoustu terapii stat neproplati a penize nejsou, tak co maji delat? Mohli se na ni vykaslat, jsou naopak skvely, ze se snaziTyhle silacky reci bys te mame do oci nerekla, co?
Proč by měli přicházet o šanci mít další? Snažit se je jejich základní povinnost, jak jako mohli se na ní vykašlat? ![]()
@xxprincesscz píše:
O to víc bych se snad snažila neotěhotnět? Kdybych nevěděla jak na tom dítě bude.
No vaše myšlení plodit děti a nemít prachy a ještě když nevíte jakou bude mít první dítě diagnózu, to je zase něco pro moje mozkové buňky.
Je dost pravdepodobne, ze desitky tisic na terapie by stejne nemeli s druhym ditetem i bez nej.
@terien píše:
Proč by měli přicházet o šanci mít další? Snažit se je jejich základní povinnost, jak jako mohli se na ní vykašlat?
Jako spousta jinych, kteri to udelali. A PAK se navic jako danovy poplatnik teprve prohnes. Povinnost vynutitelna to totiz neni.
@Zmatka píše:
Jako spousta jinych, kteri to udelali. A PAK se navic jako danovy poplatnik teprve prohnes. Povinnost vynutitelna to totiz neni.
Sorry, asi každá žijeme v jiné dimenzi. Já tady opravdu nebudu nikomu tleskat za to, že se stará o své dítě.
@terien píše:
No to jim asi neřekli, když se holčička od roka a půl jen zhoršovalaněkdo prostě musí rodit za každou cenu, bez ohledu na ostatní sourozence. To pak chápu, že ti to přijde normální, když to máš stejně.
Já měla druhé dítě až pěkně dlouho po prvním
plus jsem v jiné situaci, než paní.
@terien píše:
No to jim asi neřekli, když se holčička od roka a půl jen zhoršovalaněkdo prostě musí rodit za každou cenu, bez ohledu na ostatní sourozence. To pak chápu, že ti to přijde normální, když to máš stejně.
Viděla jsi někdy nějaké postižené dítě alespoň z rychlíku? Dovedeš si představit, jak je to pro ty rodiče ubíjející? Nevidět žádnou lepší budoucnost? Zkus se zamyslet, proč si pořídí další děti. Promiň, ale evidentně o tom víš kulové.
@terien píše:
Proč by měli přicházet o šanci mít další? Snažit se je jejich základní povinnost, jak jako mohli se na ní vykašlat?
Mohli by to prostě neřešit ![]()
@Margery píše:
Já měla druhé dítě až pěkně dlouho po prvnímplus jsem v jiné situaci, než paní.
Děkuju za informaci.
@lucad77 píše:
Viděla jsi někdy nějaké postižené dítě alespoň z rychlíku? Dovedeš si představit, jak je to pro ty rodiče ubíjející? Nevidět žádnou lepší budoucnost? Zkus se zamyslet, proč si pořídí další děti. Promiň, ale evidentně o tom víš kulové.
Tady to nemá cenu
zřejmě vstala špatnou nohou.