Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@werajsik píše:
@Tala20
A ty poctivé úmysly shledáváš v tom, že zakladatelka usiluje proměnit v trvalé právo to, co jí bylo povoleno jen výprosou???
@werajsik píše:
@catch-22
A já přímo podepřu tvou myšlenku o nemožnosti využití mimořádného vydržení i pro služebnost, a to „tímto článkem“ …
Teď, po zveřejnění rozsudku Nejvyššího soudu č. j. 22 Cdo 3387/2021 ze dne 19. dubna 2022, budou všichni tito opisovači zase ty články přepisovat, aby se trefili do obsahu zákona a do judikatury. A budou kolegům říkat: „No, však já jsem to přece tvrdil odjakživa!“
@Tala20 píše:
Teď, po zveřejnění rozsudku Nejvyššího soudu č. j. 22 Cdo 3387/2021 ze dne 19. dubna 2022, budou všichni tito opisovači zase ty články přepisovat, aby se trefili do obsahu zákona a do judikatury. A budou kolegům říkat: „No, však já jsem to přece tvrdil odjakživa!“
Čéče, ještě že Tě tady máme, co bychom si jinak počali. ![]()
@catch-22 píše: Čéče, ještě že Tě tady máme, co bychom si jinak počali.
Kdyby radši poradil, jaká čísla vsadit ve sportce, když všechno ví
Hele, vůbec ničemu tady nerozumím, ale počteníčko to je, to zase né že ne.
@Ivan PPZ píše:
Hele, vůbec ničemu tady nerozumím, ale počteníčko to je, to zase né že ne.
Tady paragrafy jenom lítaj ![]()
Zakladatelko, suďte se. Mě by fakt zajímalo, jak to dopadne.
@Tala20 píše:
Ono je bezvýznamné zda existuje či neexistuje jiná přístupová cesta. Už jsem to zde jednou napsal, a mnozí nic z mých slov nepochopili.Tedy znovu:
Nepůjde o žalobu na zřízení nového práva, nýbrž o žalobu určovací na existenci práva. Jde o stav, kdy zakladatelka bude trvdit, že právo zde již je, bylo konsumováno po dobu 10 let a tím bylo řádně vydrženo (nebo bylo konsumováno po dobu 20 let a tím bylo mimořádně vydrženo).
Tak jistě koupím si dům a pak mi bude půlka vesnice chodit po zahradě, brát ovoce ze stromů atd… Protože jim to přeci dovolil minulý majitel, tak jim to teď musím dovolit i já ![]()
I když tady majitelka zdědila pozemek po otci, tak je to skoro stejné a stejně tak nelogické to co zakladatelka diskuze chce vysoudit ![]()
Připomenu, že tazatelka není povinna prokazovat, že nešlo o výprosu. Naopak: vlastník zatíženého pozemku je povinen tvrdit a prokazovat že šlo o výprosu. Neprokáže-li to, nebude mít se svou námitkou úspěch.
Ty paragrafy jsou zajímavě zakroucené, že?
Tuším, že vlastník pozemku existenci výprosy neprokáže, protože výprosa neexistovala v občanském zákoníku 40/1964 Sb.. Výprosa se objevila v českém právním řádu (po dlouhé přestávce) dne 1.1.2014.
Samozřejmě, pokud vlastnice pozemku najde v zásuvce písemnou innominátní smlouvu z roku 2001 (sjednanou mezi jejim otcem a otcem zakladatelky diskuse), jejíž obsah odpovídá smlouvě o výprose podle § 2189, pak by zakladatelka nedosáhla svého cíle. Už jen proto, že práva a povinosti z takové smlouvy nepřešla na dědice smluvních stran.
Příspěvek upraven 25.11.22 v 10:53