Společná domácnost s tchýní, jak často půjčovat syna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1396
23.7.13 12:32

@Bábrdl V mém případě to není o tvrdosti ale o naprosté ztrátě důvěry, pokud by u ní malá byla sama beze mě nebo bez partnera tak bych akorát měla nervy co se stane.Na prosbu ať si uklidí nože a prášky do výšky že už je malá horolezec a do toho šuplíku kde je má dosáhne byla odpověd:tady vyrostly dvě děti a nic se nestalo…ano vyrostly tam dvě děti ale to tchýni nebylo 60 jako je jí dnes ale o skoro 40 míň a to je podstatný rozdíl. Hrnky na kafe má postavený na hraně kuchyńské linky když do nich leje vodu a malá se tam motá, když posnídá tak prkýnko i s nožem(ostrým)nechá válet na konferenčním stolku, všude se jí válej prášky a takhle bych mohla pokračovat dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.7.13 12:50
@sarlota535 píše:
@Bábrdl V mém případě to není o tvrdosti ale o naprosté ztrátě důvěry, pokud by u ní malá byla sama beze mě nebo bez partnera tak bych akorát měla nervy co se stane.Na prosbu ať si uklidí nože a prášky do výšky že už je malá horolezec a do toho šuplíku kde je má dosáhne byla odpověd:tady vyrostly dvě děti a nic se nestalo…ano vyrostly tam dvě děti ale to tchýni nebylo 60 jako je jí dnes ale o skoro 40 míň a to je podstatný rozdíl. Hrnky na kafe má postavený na hraně kuchyńské linky když do nich leje vodu a malá se tam motá, když posnídá tak prkýnko i s nožem(ostrým)nechá válet na konferenčním stolku, všude se jí válej prášky a takhle bych mohla pokračovat dlouho

Co na to říct… Matky synů jsou zjevně nějak vadné. Málokdy se tu napíše, že máma je špatná babička, ale u tchyní je to podle emimina snad každá druhá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
23.7.13 12:55

Je jedno jestli to jsou matky synů nebo dcer ale pokud se chovají tak jako ta naše tak máš pravdu, je vadná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.7.13 12:59
@brumdinka píše:
@Bábrdl ale to je taky pěkná blbost, to že snacha nevychází s tchýní neznamená, že je vadná :roll: jako sorry, já taky měla se svojí tchýní boj, bydlím s ní už skoro 14 let v jednom baráku a prostě sem si vydobyla u ní respekt a má mě ráda a i když sem na ní kolikrát nadávala, tak bych v životě neřekla, že je vadná nebo něco podobnýho, protože at´se mi to líbí nebo ne, tak je to matka mýho muže, kterýho miluju a vim, že on miluje stejně mě i svojí mámu…prostě je to jen o tom se domluvit na nějakých pravidlech, o ničem jinym, pokud tam takhle nechává nože, tak tam holt moje děti chodit nebudou, dokud ona tohle nezmění…ale to přece nemá nic společnýho s tim, že bych chtěla radši holku než kluka…fakt jak to tady tak čtu chudáci chlapi :zed:

Zhluboka se nadechni a v klidu si přečti, co jsem napsala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
23.7.13 13:00
@Bábrdl píše:
Co na to říct… Matky synů jsou zjevně nějak vadné. Málokdy se tu napíše, že máma je špatná babička, ale u tchyní je to podle emimina snad každá druhá. :nevim:

To bude tim, ze tady pisou zeny, ktere se o dite staraji a ty prebiraji zvyky z vlastni rodiny, takze vzorce chovani z manzelovy rodiny jsou jim cizi. Prijde mi to i celkem prirozene. Ale treba muj tatka taky vali leky vsude mozne a pak mi rika, ze jsem jak policajt. Holt musim byt, kdyz mu to opakovane nedochazi. Proste s vekem klesa ostrazitost. A tchyne by nechala batole lezt po hladkych drevenych schodech bez zabradli nad dlazbou a bez dozoru. Taky marne vysvetluju, ze neexistuje. Jinak je tchyne fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.7.13 13:02

@Bábrdl já sem to četla, jen tu odpověd´sem hodila nedopatřením do jiné diskuze…v této být nemá, tak sem ji smazala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.7.13 13:03
@BellinkaX píše:
To bude tim, ze tady pisou zeny, ktere se o dite staraji a ty prebiraji zvyky z vlastni rodiny, takze vzorce chovani z manzelovy rodiny jsou jim cizi. Prijde mi to i celkem prirozene.

To je svatá pravda. A proto je z hlediska babičky výrazně jednodušší a lepší být máma mámy než máma táty. Chápu, že to maminky synů rozčiluje, ale je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
23.7.13 13:16
@Bábrdl píše:
To je svatá pravda. A proto je z hlediska babičky výrazně jednodušší a lepší být máma mámy než máma táty. Chápu, že to maminky synů rozčiluje, ale je to tak

Je to tak, tchyne taky rikala. :pankac: ale vychazi v pohode se vsema snachama. Sama to s tchyni nemela lehke, tak vi moc dobre, jake to je. Ja jsem rada za to, jakou mam tchyni. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.Luciášice
23.7.13 14:31

@Bábrdl Většinou s tebou souhlasím, ale dneska to sem pleteš zbytečně :nevim: Však zakl. jde o to, aby děti byli s prarodiči omezený čas a nechce tchýni „odstřihnout“…Já myslím, že děti by měli VĚTŠINU času trávit se svými rodiči a NE prarodiči - a je fuk, jestli jde o moje rodiče nebo o tchánovce ;) Rodiče jsou od toho, aby nejen vychovávali, ale trávili s dětmi i volný čas, což často při společném bydlení suplují hlavně prarodiče a později to má na rodinu vliv :think:

• Citovat
  • Upravit
36556
23.7.13 14:58
@nepřihl.Luciášice píše:
@Bábrdl Většinou s tebou souhlasím, ale dneska to sem pleteš zbytečně :nevim: Však zakl. jde o to, aby děti byli s prarodiči omezený čas a nechce tchýni „odstřihnout“…Já myslím, že děti by měli VĚTŠINU času trávit se svými rodiči a NE prarodiči - a je fuk, jestli jde o moje rodiče nebo o tchánovce ;) Rodiče jsou od toho, aby nejen vychovávali, ale trávili s dětmi i volný čas, což často při společném bydlení suplují hlavně prarodiče a později to má na rodinu vliv :think:

já ale nereagovala přímo na zakladatelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.13 23:33

Panebože jedna zkušenost ohledně společné domácnosti s tchýní mi stačila :,( už nikdy víc!!! Na synovi ale byla dot závislá chtěla ho pujčovat i po rozchodu s partnerem každý druhý víkend to jsem ho dávala, ale musela jsem to utnout takže ted ho vídá jednou za 2 měsíce na víkend a i když ukecává má prostě smůlu víc ho dávat nehodlám…ale u mě je to špatnou zkušeností z minula.

• Citovat
  • Upravit
25123
24.7.13 08:56

Ach jo tak něco málo sem přečetla a předně napíšu není to o ničem jinym než o vzájemné toleranci a o schopnosti se domluvit!!! bohužel tímto umění většina lidí jak koukám zrovna neoplývá :roll:

já taky bydlím s tchýní v jednom baráku (my máme dole byt, oni nahoře, a v podkroví má starší syn pokojík, kdy vedle něj v pokoji spí děda a utíká tam na fotbal, jelikož to mu babi nadává :lol:), bydlím tu už skoro 14 let a ano občas sem s ní bojovala, ale v základě sme se vždycky nakonec nějak domluvili ke spokojenosti všech a navzájem se respektujeme a máme rádi a děti vážně nejsou blbý…oni ví ke komu si co můžou a nemůžou dovolit…a ano občas tam kluk byl celej den, ale když sem nechtěla, aby tam byl tak sem přišla řekla at´ jde dolů a šel a když nechtěl poslechnout tak sám děda mu říká, že máma se poslouchá…prostě jde o to, že mají být rozumní všichni a rozhodně není řešením dítě nepučovat babičce…co je to za blbost :cert: nehledě na to, že my sme stejně většinou někde venku..nevim co bych furt asi tak dělala doma…tam to znám :mrgreen: a jen doufám, že moji synové až budou dospělí si najdou rozumný snachy a né to co tady kolikrát na emiminu čtu :roll:

p. s. k zakladatelce…základní chyba je, že si šla tchýni na ruku…ona nemá důvod tě respektovat, když se sebou necháš zametat, základ je stát si slušně a rozumně za svým a najít tu správnou míru…jak už tu někdo psal vychovávají rodiče, prarodiče už jsou pro zábavu…takže já osobně se taky těším jak budu vnoučata rozmazlovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.8.13 13:15
@Loffda píše:
Mno…nepotěším tě. Nevím jak máš malýXvelký dítě, ale jakmile doroste cca 3 let, tak tomu nezabráníš. U nás to probíhá tak, že babička je dole, parmanentně otevřený dveře a jakmile projdeme, už ho láká k sobě. Jakmile řeknu ne, jsem ta nejhorší, dítě hystericky řve, ona pláče…situace zralá na chocholouška :roll:
To stejné na zahradě. Jdeme tam jako rodina, ona přijde taky (asi tak 5 minut po nás!) Ondra k ní jde a už ho nevidíme. Případně ho láká na cukrátka, svačinu, jdou si hrát atd…jako pohlídání bodne, ale většinou jsem za tyranku a rvu dítě násilím domu :roll:

Uplně jak u nás, a když malej vyvádí a já ho jdu spacifikovat jsem zas spatna pac po hodine jejího hlídání je kluk jak urvanej z řetězu a nezná hranice…už fakt nesnesu kecy typu že je ještě malej! má sice 2 roky, ale semnou nedělá takový blbosti jak s ní. A hlavně mě fakt točí, že tam k nim furt chce lezt…ona jen sedi na zidli a blbě žvaní…pomalu to nemá hlavu patu a když jí řeknu ať mu jde vyčinit nebo že je nedůsledná tak se urazí
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.8.13 15:40

@Alenka 86 Nežárlíš trochu na vztah syna k babičce? To je nevýhoda společného bydlení. Babička s cukrátky mám být za odměnu, ne volně dostupná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.8.13 22:49

Určitě nežárlím, jen nechci aby mi ze syna vyrostl nevychovanej spratek..nechá ho dělat naprosto všeecko jen aby se mu zavděčila a pak nechápe že u mě tato benevolence není…společný bydlení má svý úskalí, je pravda že jsem v jejím domě a člověk je vděčnej že má kde složit hlavu…ale tim to začíná a končí…ona nikam nechodí je 24 hod 7dni v týdnu doma a stačí jen vylest na zahardu neuplyne 5 minut a uz ji mam za zadkem, chci jit nakoupit uz cuci z okna a hned abych ji pomalu davala hlaseni kam jdeme, at se hnu kam se hnu je tam porad!!! a to je obtezující…ona chce abych ja nebo manzel nakupovali, pomalu uz ani nic neudela v baraku jak je lina, furt by me chtěla prehrabovat pradlo at uz veset nebo sklizet…jenze ja si to vsecko stiham a fakt se mi nechce aby mi tchyně věšela kalhotky…ona se divi že nechci pomoct ale když dojdu s tim ze mam hodne zehleni…ona sama vyzehli 2 tricka a uz mele kolik má prádla ja tam 5 pracek hader, copak ji to mam davat zehlit když 2 tricka ju obtezujou? a to je vic věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová