Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chápu, můj muž je taky spíš finanční praktik
Ale asi by mě do toho vylozene netlacil… ![]()
Ale taky jsem dost palicata a tak jsem musela hned zpočátku s tchyní nastavit pravidla. Většinu času fungují a když přestanou, zase ji to připomenu ![]()
Do výchovy si nenechavam mluvit ani od jedné z babiček, rady jen na vyžádání ![]()
Těžko soudit, když s vámi nezijeme
Rozhodne se nenech námi dopředu odradit a vyděsit, může to být naprosto v pohodě
Hlavně když chodi do prace, bude to snazší ![]()
@Klanel píše:
Chápu, můj muž je taky spíš finanční praktikAle asi by mě do toho vylozene netlacil…
Ale taky jsem dost palicata a tak jsem musela hned zpočátku s tchyní nastavit pravidla. Většinu času fungují a když přestanou, zase ji to připomenu
Do výchovy si nenechavam mluvit ani od jedné z babiček, rady jen na vyžádáníTěžko soudit, když s vámi nezijeme
Rozhodne se nenech námi dopředu odradit a vyděsit, může to být naprosto v pohodě
Hlavně když chodi do prace, bude to snazší
Děkuji moc za podporu
Mame jeste par mesicu na to sehanat vetsi byt nez 1+1, ale mame jen urcity financni strop. Pokud nic nenajdeme, tak budu muset pristoupit na spolecne bydleni. Uz ted se na me divaji jak na magora, ze chci dat 9, 10 tisic za najem…
Na dva roky bych do toho šla a s dítětem počkala do svého, jestli teda nejde o mateřskou.
My s manželem taky bydlíme u tchánů, stavíme a stěhování vidím nejdřív za rok
Kvůli tomu i odkládáme dítě, oni by to asi i zvládli, ale já bych radši byla v klidu ve svém
Jinak vztahy máme fajn, tchán teda cholerik, ale na mě v klidu
dá se to zvládnout, ale co ti budu povídat, není to doma ![]()
Pamatuješ, když ti bylo 5? Vše ti maminka vysvětlovala, nastavovala hranice, pomáhala ti… ale tak trochu jsi žila její život. No, a teď to bude stejný, ale maminku nahradí tchýně… ta moje je zlatá, ale jen proto, že se vidíme 2× do měsíce na chvilku. Raději si odepřu drahou dovču, za ten klid mi to stojí. A s tím hlídáním… je možné, že po dobu spolubydlení budete mít hlídání víc, než ti bude příjemné… a pak se třeba rozvedete (a nebo bude manžel při tobě - ale to není ani nyní) a jen budou vztahy na bodu mrazu…
Mám velmi špatné zkušenosti, stálo mě to manželství.
Už nikdy víc
. A to jsem si o sobě myslela, že jsem tolerantní a hodně snesu.
Ale nakonec můžu být ráda, že jsem se manžela zbavila. Mám klid a nikdo mě neničí.
Dobrý den,
Jdu si sem pro radu, už 7 let chodím s přítelem a 3 roky bydlím v jeho dome. mám napsaný v domě i trvalý pobyt a jsem tu doma. Dva roky je dům přítele a tak si letos vzal hypotéku a do letosnich Vánoc budeme mít konečně opravené patro, máme vše své až na vchod, sklep a zahradu. A největší problém jsou tu energie. My platíme elektřinu a vodu a jeho rodiče plyn. Vychází to plus mínus o pár stovek stejně no a problém ted nastal že se vrátila „domu“ přítelova sestra i s dítětem pohádala se se svým přítelem( protože ji podváděl a ona to věděla a přesto si sním udělala dítě) a dva měsíce tu žije uklizi si jen ve své místnosti (v jejich) obýváku a vůbec neuklizi verandu, přitom je spolecna no a nejvíc mě na tom štve že si na me otevírá hubu jak je tu doma a já že mám vypadnout a její rodiče se jí zastávají a dokonce zivi ju a její dítě a ona chudinka nemá peníze (její přítel pracuje v zahraničí ) mateřskou si nechá proplatit celou a koupi si za to nové auto. a nechce nám přispět nic na vodu a elektřinu přitom si topí primotopem a chodí koupat malou i sebe a pořád využívá elektřinu a vodu…řekla prostě že je tu doma a nic nám dávat nebude! Proto si jdu sem pro radu už nevím jak ji donutit aby nám přispěla. Nedoplatek musíme zaplatit za vodu a elektrinu vždy my a přeplatek si vždy nechají!!! To je logika…pritelovi pořád hucim do hlavy ať si o peníze řekne nebo ať ji vypise z domu, ale tím nic nevyřešíme:( a dokážete si představit jak ho to už vytáčí…
Máme každý svou kuchyˇn, koupelnu, a svou část baráku, jen co je společné je vchod a ve vaření se střídáme, tak to klape dobře. Děláme si bše každý po svém. S tchánovcema vycházíme dobře, ale kuchyň a koupelnu a obývák bych asi nemohla. My a tchánovci máme na některé věci trošku jiný systém a názor