Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dva měsíce se dá 30 km v pohodě dojíždět i veřejnou dopravou, manžel jezdí denně 25 km. I ta možnost, že se na dva měsíce odloučíte a bude vás pouze navštěvovat, by pro mě byla schůdnější než mačkat se v šesti lidech v jednom prohuleným bytě.
@annous píše:
Byt je 3+1 a protoze se dozvěděli ze Budem rekonstruovat tak nám tuto možnost nabídli…vím je to male ale dalo by se to zvládnout problém je to kouření..ale máte všechny pravdu že lepší bude byt zvlášť než toto…v podstatě se ted cítím blbe ze jsem nad Tim uvažovala..
V bytě 3+1 musí být tolik lidí už teď jako sardinky.Jak se tam chcete všichni naskládat? Ještě se taky může stát, že si díky tomu kouření, plus tolik lidí na malém prostoru vybudujete parádní ponorku, a za pár měsíců můžete ještě řešit i vážné vztahové problémy. Osobně bych šla s dítětem k rodičům, a manžel může dojíždět, nebo vás tam navštěvovat.
Ps: omlouvám se za opožděne reakce ale ještě u toho dělam oběd ![]()
No kouřem budete načichlí všichni, to je bez debat. Já nekouřím, ale když přijdu k mamce nebo k ségře, tak po 2 hodinách smrdí i můj pes. Když u ségry spal můj syn, musela jsem vyprat komplet všechno co měl na sobě včetně batůžku. Kuřáci to asi necítí, ale když si nekuřačka, ucítíš to hodně. Mně to vadí, já bych se tam nestěhovala. O tom, že by v tom nemělo být mimino netřeba ani diskutovat. Jestli jde jen o 2 měsíce, tak jdi k vašim a on ať je u svých rodičů, jestli má s tvýma problém, to vydržíte.
@annous nešla bych, dokonce bych o tom ani nepřemýšlela. A to dojíždění…dojížděla jsem skoro denně asi 20 km do práce, není to tak hrozný. A takový toale my kouříme jen v kuchyni,to bych vůbec nebrala v potaz.Cig.kouř a zplodiny jsou vsude v bytě. To bych radši na tu chvíli šla s malým k rodičům a domluvila se s partnerem narozumném kompromisu. Setkávání někde jinde než u rodičů, když tam nechce, společné procházky atd atd.
Jedině co ti můžu poradit je kvalitní čistička vzduchu. Smradu se nezbavíš, ale vzduch je lepší. Mamka je kuřák a má jí v každé místnosti a ob den čistí. Má jí v kuchyni i pokoji a tam kde kouří je vždy filtr úplně černý. Ale za jednu dávala kolem devíti tisíc takže jak jsou na tom levnější nevím, ale minimálně aspoň tu nejlevnější bych koupila ať má prcek čistčí vzduch a tolik toho nedýchá
Dítě do kuřáckého bytu netahej, natož na dobu několika měsíců. Před kouřem neutečete, čímž vystavíš dítě pasivnímu kouření (second smoking). I kdyby teď nakrásně všichni uvnitř kouřit přestali a chodili ven, celý byt je tím prolezlý a v omezenějším množství ten hnůj dýcháš dál (third smoking). V tomto případě ať se hecne tvůj muž a netrhá partu, pokud chcete být spolu a jděte raději ke tvým rodičům.
Děkuji všem moc za reakce už si ne připadám tak divná když vše ihned peru po každé návštěvě..zkusíme najít jiný kompromis aby maličká neměla zatizene zdraví…nemám to s kým jinym probrat tak ještě že je emimino.
Sla bych ke svym rodicum nebo proste nasla podnajem, nejakou garsonku a je to. U nich bych nebyla ani nahodou, kod kdyz jich tam je tolik
@annous píše:
Take to dost zvažuji že půjdu k rodičům, ale prostě nechtěla jsem tam nechat partnera…asi to ale budu muset udělat protoze po jakekoliv návštěvě musím vše co mela mala na sobe vyprat.jde o dva měsíce kdy bude nás domek absolutne neobyvatelny..
a on je nesvéprávný že tam nemůže být bez tebe? Nevím co by mě donutilo bydlet v jednom BYTĚ s tchýni a švagrovcema, to bych šla samozřejmě raději ke svým rodičům.
@Anna766 píše:
@annous nešla bych, dokonce bych o tom ani nepřemýšlela. A to dojíždění…dojížděla jsem skoro denně asi 20 km do práce, není to tak hrozný. A takový toale my kouříme jen v kuchyni,to bych vůbec nebrala v potaz.Cig.kouř a zplodiny jsou vsude v bytě. To bych radši na tu chvíli šla s malým k rodičům a domluvila se s partnerem narozumném kompromisu. Setkávání někde jinde než u rodičů, když tam nechce, společné procházky atd atd.
Souhlasím. Také jsme s manželem silní kuřáci. Stačí si zapálit na WC a je to cítit všude. Takže hezky zavřít okna a mažeme na balkón mráz nemráz a doma si prostě nezapálíme. Nemluvě o tom, že z toho žloutne bílý nábytek a stěny fuj
@glitterball píše:
Souhlasím. Také jsme s manželem silní kuřáci. Stačí si zapálit na WC a je to cítit všude. Takže hezky zavřít okna a mažeme na balkón mráz nemráz a doma si prostě nezapálíme. Nemluvě o tom, že z toho žloutne bílý nábytek a stěny fuj
Ano, existují i nesobečtí kuřáci.
@Anna766 píše:
Ano, existují i nesobečtí kuřáci.
Hm, to je ohromně nesobecké, vlastní byt si nezahulovat, ale hezky čudit z balkónu do oken sousedům. Jeden čas jsme bydleli v paneláku nad takovými kuřáky, byli dva a na tom balkóně kouřili na střídačku. Větrat jsme prakticky nemohli, susit prádlo na balkóně už vůbec ne, natož si tam v létě třeba sednout s kávou… Fakt chuťovka.
@annous já bych absolutně ani nepřemýšlela nad bydlením s tolika kuřákama. A ještě k tomu s miminem. Pro mě naprosto neakceptovatelné.
Nějaké řešení si stejně musíte stanovit vy dva, ale děcko bych kouření nevystavila ani za cenu toho, že by můj partner se mnou nešel do nekuřáckého prostředí.
Držím palec, aby jste to nějak vyřešili.
Šla bych k rodičům, pokud kouří vevnitř, tak načichnete všichni.
Když pominu, že pasivní kouření je horší vůči zdraví než aktivní, tak je mi úplně zle, když si představím, jak všude chodím načichlá a s kojencem, který je též načichlý.