Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Znám rodiče, co přihlásili dítě na jezdecký tábor, kde se do koní zamilovalo, a pak byli celí diví, že se přes rok platí víc, než jim je příjemné, a ještě v tom utopí všechny víkendy nejen dítěte, ale i své. Buď měli odpracovat určené množství hodin, nebo platit navíc. Z toho pohledu mi přijde předchozí rozvaha velmi rozumná.
@Anonymní píše: Více
Tak věděla jsem, kolik je základní kurzovné, to ano…ale postupně se nabalovalo další a další, nevadí nám to…Tvůj přístup je úplně scifi, dám ho do pořadníku na za 4 roky, když nevíš, jestli k tomu vůbec to dítě bude a navíc nechceš nic drahého…
@Klmarik tak já byla u koní 12 let každý den
ale zadarmo, sehnala jsem si ježdění u kamarádky…samozřejmě že nějaká úvaha ano, ale už s narozením dítěte a podle toho řešit, jestli budu mít auto…🫣 My teda ty aktivity prostě domlouváme podle toho, co chce dítě, co je reálné a na co má talent..
Sportuje na úrovni medajli z mčr
ale taky jsme měli nějakou vizi, která se nenaplnila, ale vůbec to nevadí, hlavně že chce být dítko aktivní, má kamarádky a skvělou partu…třeba mladší dítko sice párkrát jelo na koni, i velbloudovi, ale ve svých skoro 3 letech má amok z velkých živých zvířat, třeba dozraje později…protože i na sport to má trochu posunuté, každá jsou jiná, starší už jezdila na kole a mladší teprve dorostla do odrážedla…a to samé s ostatními sporty, myslím si, že jak je drobnější a opatrnější na sebe, bude toho více později…ale třeba řeč a zpěv mají obě k nezastavení 🤩
Tak za prvé, je hezké, že přihlásíš dítě do kroužku s kamarádkami, aniž bys věděla, kolik to stojí, já si tenhle luxus dovolit nemůžu a nikdy nebudu moci. Prostě se na cenu dívat musím. Možná bych si to měla hodit, že to tak mám, když tě tak čtu. Úplně nevím, jak bych měla konzultovat kroužek s dítětem, které ještě ani nepochopí význam toho názvu a na všechno říká ne, i když myslí ano.
A jestli si myslíš, že to řeším brzy, tak máme tu i kroužek, kam rodiče přihlašují děti již před narozením(čekací lhůta přes 4 roky).