Srovnávání vnoučat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
1.11.20 23:09

Já půjdu proti proudu, já si myslím, že to normální není. Nějakému srovnávání se nevyhneš, ale srovnávat se má mimo uši matky. Naši mají devět vnoučat, já ještě děti nemám, jsem nejmladší a byla jsem s jimi do loňska často. A před rodiči vnoučat by nikdy nesrovnávali, když už dostanou chuť vnoučata porovnat, tak v soukromí doma. A ty řeči, které trápí tebe, i když nejde o takové to porovnávání klasické, či jak to nazvat, mi taky nepřijde ok. To totiž značí, že nemají o vás zájem, pouze využijí příležitosti k tomu, aby zase jen mluvili o sobě. Pokud sdělíš konverzačně, že jste byli plavat, tam projevem zájmu je zeptat se kde, jaké to bylo, jak se líbilo a teprve poté rozvést konverzaci, že jiné děti plavání nebaví. Nebo se naopak na to zeptáš ty. Ale jestli to hned takhle vybafnou, tak je to otravné. Nicméně je těžké řadit jak na toto reagovat. Já osobně, když mi někdo vnucuje informace, které mě nezjímají, tak prostě řeknu hm a nepokládám žádné konverzační otázky. Případně mám z nemocnice nacvičené univerzální udivené ahá. V případě mé horší nálady bych na tebou uvedené příklady byla schopna odpovědět, že to teda mají blbý, že nejedí banán/nechodí plavat atd.

Příspěvek upraven 01.11.20 v 23:11

• Citovat
  • Upravit
270

Hele mi na tom nepřijde nic tak hrozného a asi to taky dělám švagrové, protože já jsem prostě o krok dál s těma dětma a tak ji taky řeknu jak to bylo u nás, ale pokud ti to nenutí tak to asi zas takový problém nebude. :kytka: Víš oni už to mají asi třikrát odzite tak to vše kolem tvoji dcerky možná tak neprožívaji, ale ji mají taky rádi neboj, chápu že to asi mrzí, že už nejsou tak poprdeni, ale kašli na to, pokud nesrovanavaji jako, že by tvé dítě nějak hanily nemyslí to zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Lil Kitkatt tak ten banán byl jen takový příklad… samozřejmě že věty jsou i co je správné a co není a proto to tak měli jejich děti…Vysazena nejsem, naopak, mám je ráda a s ostatními dětmi trávím čas moc ráda… Zajímavé je že s ostatními takový pocit nemám, tam je zájem oboustranný…

• Citovat
  • Upravit
8507
1.11.20 23:10
@Anonymní píše:
@Limi123 bohužel ne… Otázky typu jak bylo tam a tam právě vůbec… Ani žádné jiné, většinou drtive opravdu přenesou tu pozornost k těm ostatním dětem a tam to mnohdy rozvedou jako monolog… U švagrové to je možná mírná žárlivost na mou osobu to už znám i předtím než jsem měla dcerku.. ale mě to nevadí, jsem člověk co se zajímá i ostatní a nejsem typ co se baví jen o plenkách… Spíše jsem tajné doufala že tady najdu nějaké triky jak asertivně na to 😆… Člověk pak odjede z návštěvy s pocitem že hodinu poslouchá o ostatních vnoucatech… Ikdyz je mám moc ráda 🙂

Tak jste tam asi dvě, co rády mluví o svých dětech a nerady poslouchají o těch cizích, no :mrgreen:

Hele, mě tchýně taky moc neposlouchá, co říkám. Když ji třeba vyprávím, co jsme dělali, vidím, že to jde jedním uchem tam a druhým ven. Tak jí to prostě neříkám a řěšíme spíš provozní věci (kde je houbička na nádobí a tak 8) ). Přitom vím, že kluky má moc ráda. Chová se k nim hezky a že já si nepokecám, no tak co. Hlavně, že se babička chová krásně k dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.11.20 23:10

Hele, mně tak trošku přijde, že je u tebe problém hlavně toyze dcerka je už čtvrté vnouče a nikdo z toho prostě už nešílí. Měla a mám podobný pocit u svých dětí. Syn byl sice několikáté vnouče, ale po 15 letech od posledního. Všichni se z něj mohli zbláznit. Pak se narodila dcera a nikdo se téměř nezajímal a zůstalo to tak dodnes. Mrzí mě to kvůli ní, no. Protože ty rozdíly jsou pořád viditelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
1.11.20 23:11

Vezmi si monolog pro změnu ty a i přes to, že ti odpoví, tak si furt mel ten svůj příběh. :lol: Nebo bych uprostřed toho jejich monologu odešla..jako úplně pryč :lol: Nebo se začni bavit s tchánem.

• Citovat
  • Upravit
a12
61109
1.11.20 23:12

Tohle není srovnání, ale normální konverzace o dětech :nevim: jo az to bude jakože jeste nechodí? To naše holky uz dávno chodily, jakože ma jen dva zuby to naše holky..
Jakoze je ještě na plinach.. Atd. To bych chápala, že tě to štve.. Ale tohle mi přijde v pohode, co je na tom špatnýho, že svagrova řekne, že jeji holky banán nejedly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 23:15

@Kolicek95 moc děkuji za pochopení. Přesně takhle nějak jsem to myslela. Jde tam částečně i o to klasické poučování a srovnávání ale tam mě to paradoxně ani tolik nevadí… Ano, trošku z toho vnímám že vlastně o nás zájem ani tak nemaji…kolikrát se v duchu usmívam a říkám si že aspoň jim dávám témata o čem se můžou bavit… Moc díky že mě chápeš… Mě osobně to nevadí v rámci mezi ale jen a jen tohle…to je spíše otravnr

• Citovat
  • Upravit
a12
61109
1.11.20 23:15
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka tak to mám asi divné kamarádky kolem protože od nich jsou ty rozhovory samozřejmě taky o dětech ale v rámci normálu a také i o jiných tématech..takhle to je pouze u rodiny a to bych chtěla vidět ostatní zde píšící jak by je tedy nestvalo kdyby na každou větu by nedostali žádnou jinou reakci než že by se dozvěděli jak to mají nebo měli ostatní…

Hele a nedošlo ti, ze třeba jak tobe přijde otravný, to „srovnání“ ze jim třeba přijde otravný sdělení kazdyho prdu tvyho dítěte? A prostě nemaj moc co na to říct, tak aby řeč nestala tak reknou naše holky taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
1.11.20 23:16
:zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 23:17

Kdo nezažil, nepochopí. My se vídáme s babičkou cca jednou za tři měsíce. Vím, že má vnučku ráda, ale když jí řeknu jednou větou třeba něco v tom smyslu, že už dcerka ve školce není tak často nemocná, poslouchám pak zhruba patnáctiminutivý monolog o zdravotním stavu druhého vnoučete :nevim: Neřeším to, protože ze zásady neřeším věci, které nemůžu ovlivnit a mám díky tomu celkem pěkný život :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.20 23:18

@Aduš8 asi jo… Asi máš pravdu… Nepotřebuji aby šílely…ale mají to odzite a já nechci prožít první roky dcerky posloucháním o jiných dětech 30× na rodinné oslavě… Asi nezbývá se s tím smířit že? 🙂 Taky mě to mrzí hlavně kvůli té dcerce no..

• Citovat
  • Upravit
371
1.11.20 23:21

Jo dcerka z toho dostane ouplny trauma :-))

@a12 bud, anebo vsechny rady si melou to svoje… tohle kdyz jsem jednou videl, jak asi 4 zenske a 2 chlapi si tam kazdy mleli to svoje a nikdo neposlouchal to je asi neco podobneho :-)) Proste nektere zvlaste zenske potrebuji drbat a zvanit a nevnimaji, ze to druheho NEzajima :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@a12 no to pozor… Já neřeším každý prd, mám dost koníčku a zájmu a částečně pracuji a nepoužívám mateřský plurál a opravdu se nemusím bavit jen o dětech… Kolikrát si říkám že já jednu větu a oni monolog o dětech které ani nejsou přítomny 5minut…

• Citovat
  • Upravit
Janli

Já mám takovou šílenou kamarádku, kdykoliv člověk řekne něco o svých dětech, tak je přerušený a vyslechne si monolog o jejích dvou naprosto božských bytostech… A když se nemluví o dětech, tak se zeptá, co dělají moje děti jen proto, aby mě mohla přerušit a mluvit o těch svých… :mrgreen:
A z druhé strany. Chápu, že jsi asi svýho dítěte a mateřství plná a máš potřebu o něm mluvit, ale ostatní už možná za ty roky toho mají tak trochu plný brejle. Nežij jen mateřstvím, když víš jak na to tchýně se švagrovou reagují, tak prostě mluv o něčem úplně jiným a povídání o dětech si nech pro ty, co tvoje dítě ocení…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová