Poradna duly
Jana Čurdová
Ibbu, s Vanishem jsem spokojená, já používám ten tekutý, ale hodně si chválí ten v prášku, ale ten jsem ještě nevyzkoušela.
děkuju za radu, to ho pak taky vyzkouším ![]()
nejhorší je že dneska existuje milion pracích prášku a gelů a pak si má člověk vybrat
![]()
Stofi pleny jsem namočila do toho sava perexu a fakt to pomohlo a jsou teda mnohem krásnější než před tím.
No já začínám pomalu prát takové ty věci jako pleny, povlečení a tak. Přeci jen Týnka se narodila 35. tt a to jsem teda oprané ještě neměla, musel pak prát manžel. Ale my byli dlouho v nemocnici tak to bylo vlastně fuk, zda je opráno či není.
Katko a pak jsi prala plínky v čem - v té lovele?
já aspoň vím co nakoupím
už si píšu seznámek ![]()
teď jsem se pustila do třídění věcí jak to budu házet do pračky - aspoň něco můžu dělat když už prší ![]()
a co bouřky - měly jste holky nebo vás to taky minulo?
Ibbu, u nás ani kapka a ted tam semtam vykoukne slunko a teplo tu taky celkem je.
Ibbu pleny jsem namočila do sava perex, pak jsem je trochu přemáchla v aviváži aby to tak nesmrdělo savem a pak jsem je hodila vyvařit a na to jsem použila už tu Lovelu.
S tím savem perex mám fakt dobré zkušenosti, používala jsem ho i na skvrny, ale jen na čistě bavlněné věci, tak že klidně bavlněné bodýčka a tak jsem v tom normálně namáčela před praním, když tam byl nějaký flek od jídla.
ještě se asi blbě zeptám - já teda peru max. na 60 a to jen něco a občas - vyváří se v programu na 90?
![]()
Stofi, to se máte! fakt závidím tady u nás je obloha šedivá a vůbec to nevypadá že yb se to dneska trhlo
ale co se dá dělat, nemůžeme mít pořád krásně ![]()
děkuju
![]()
no tak teď si jdu udělat něco k jídlu a pak razím na nákup - s babí, tak jsem zvědavá kdy zas dorazíme dom ![]()
zatím papapapa
Ibbu přesně tak jak říkáš, věty typu „ty jo ty se nám nějak moc kulatíš“ nesnáším. Copak je nějaké měřítko jak má být bříško velké? Je snad důležité že mimi je v pohodě a ostatní ať si trhnou.
A když jsem si postěžovala na problémy dr. tak mi řekl, že je to „jiný“ stav a že je to normální. ![]()
Je fakt že nám to rychle utíká. Ale mamka říká, že ten poslední měsíc si budeme stěžovat, že to neutíká vůbec. ![]()
Vrátila jsem se z lymfa masáží nohou. Divila se, že mám nohy oteklé. Ale pomohlo to. Máme si prý na úlevu od bolesti lítek nejprve rozmasírovat ( jemně ) uzliny u kyčlí, potom nějakou větrovou mastičkou namasírovat stehna, lítka a nakonec nohy. Aaa to byla úleva. Jenom upozornění, že se musíte vyhnout kotníkům. Normálně mi udělala prvně jednu nohu a bylo vidět, jak se to zlepšilo, otok pomalu ustoupil. Dávat si chladivé obklady na chodidla a sprchovat se střídavě studenou a teplou vodou od spodu nahoru. ![]()
A poradila mi, že si mám v noci podkládat nohy polštářem, aby byly ve vyvýšené poloze.
Uff nějak jsem se rozepsala. ![]()
Ale můžu říct, že mi to pomohlo. ![]()
Snad Vám to pomůže. ![]()
Byla jsem u polky v zelenině, měla tam jahůdky, třešně, meloun, meruňky … co myslíte? Všechno mám doma, no chutě … ![]()
Snad se z toho večer ne.....
![]()
Jinak asi taky tu Lovelu, plýnky do savo perex a potom na vyvářku. ![]()
Ahoj,
tak už mám konečně vyměněnou desku v kuchyni
ale řeknu vám,když jsem viděla jakej bordel dělají,trochu jsem litovala,no a ted už to jenom douklidit…
Co se týká velikosti břicha,tak mě už se každej rovnou ptá,kdy budu rodit
taky mě to štve,ale za to nikdo nemůže jaký má břicho…
Prášek na praní - taky jsem používala Lovelu a na skvrny tekutý Vanish,ted mám vyzkoušený ten v prášku Vanish intelegence nebo tak nějak a je taky super ![]()
Díky za tip na Savo Perex,nějak by mě to nenapadlo,namočit je do sava,ale určitě to vyzkouším…
No,já ještě ani netřídím,ale už bych pomalu měla začít
![]()
Jinak Ibbu,taky se cítím jak mrtvola,a to s Anet bych mohla skály lámat
ale ted jsem prostě nějaká grogy a hlavně mě taky bolí ten podbřišek nejvíc,když dlouho jdu nebo stojím
dr.mi řekla,že je to tím velkým břuchem,že ty svaly a vazy dostávají sodu…uklidnění vid ![]()
A už zase nevím,na co jsem chtěla reagovat,to je fak tděs běs
Kačí tak to máme asi s těmi vazy stejný - jak dýl jdu nebo stojím, dost to bolí (včera jsme byli s manžou venku a tak jsem si řekla že se projdu - bydlíme na okraji HU tak to máme všude daleko - no pak jsem nemohla ani dojít
) … no tak aspoň vím čím to je ![]()
a GRATULACE k výměně desky
- bordel ti nezávidím ale hlavně že to máš a že to udělali, pacholci
![]()
moje babička mi pořád radí ať si koupím podpůrný pás, že ona ho taky používala … vždycky když mě vidí, tak mi říká „ty moje chudinko, tohle nosit“ (ale na ní se nezlobím, ta mě lituje
) - ikdyž už mi povídala že budu rodit určitě dřív, že mám břicho moc velký
(tak jsem na ní teda zvědavá)
Gitu . naši dr. jsou oba stejní ![]()
a díky za tipy - nohy si teda na noc podkládám jenže pak mě zase bolí kyčle a jsme možná rozlámaná víc jak jindy
(jak důchodce, fakt) - ale to sprchování a obklady zní moooc dobře ![]()
ale vnukla jsi mi myšlenku zajít si taky na lymfomasáž
jo a holky známá rehabka mi říkala že už se teď nesmí cvičit na míči ![]()
tak si to „užiju“ až po porodu ![]()
Ahoj holky!!!!
Fíííha, tady se pere ostošest
Já něco vyprala v senza baby nebo tak něco a něco v lovele. Mamka prodává v drogerii, tak mi k tomu ještě přinesla aviváž pro miminka. A když jsem měla všechno vypráno, tak jsem se dozvěděla, že by se aviváž prvních pár měsíců neměla…
Na poznámky o bříšku si zatím nestěžuju, když už někdo něco říká, tak to jsou spíš poznámky typu, kde máš to mimi schované? A prý že zezadu to prý vůbec není poznat a na plavání mi jedna spolutěhule bříško vždycky obdivuje
Takže si to docela užívám. To už ale nemluvím o tom že mám občas pocit (hlavně po obídku), že ho neunesu. A to jsem dneska měla o půl kilo míň!
Bouřka u nás byla docela v pohodě, pršelo jenom málo
zahrádka by potřebovala víc…
Holky, na ty křeče nám PA radila „šlapací koupele“ - napustí se dva škopky - v jednom horká voda jak se snese a ve druhém ledárna. Začíná se v horké, cca 10× se tam má přešlápnout a pak hurá do studené a to samé, pak zase do horké,… Má se to několikrát vystřídat a končit ve studené. A hlavně se něčeho držet, prý se to smeká
Kromě křečí to pomáhá i zvyšovat tlak…
Magnézku zatím úspěšně odolávám, ale bojuju se železem ![]()
Ahojky holky
![]()
Koukám, že už perete, no já po pravdě řečeno tak nějak zatím nemám co prát… Oblečky jsem si zatím krom dvou dupaček nekoupila… Dneska mi přivezl manžel od švagrový plný auto věcí, co mi půjčila, tak to zítra přeberu, kouknu co si z toho nechám a co jí vrátím, ale vzhledem k tomu, že čekáme kluka a ona má dvě holky, tak čekám záplavu převážně růžové… No uvidíme až to přeberu…
Co se týká poznámek o velikosti břicha, tak mě ze začátku všichni říkali jak mám bříško malinký no a teď má každej zas řeči, jak vyrostlo… no jak u blbejch. Můžu ale říct, že jsem na tyhle řeči už pomalu alegrická ![]()
Včera jsem se byla podívat u paní do prodává látkové plínky, tak jsem si u ní rovnou udělala objednávku, protože jsem rozhodnutá používat látkovky. Ne tu klasiku, ale ty moderní látkové kalhotky. Nemusí se žehlit, stačí přeprat na 60 tak jsem jen zvědavá, jak se osvědčí. Příští týden by měly už přijít, tak uvidíme uvidíme. Paní je používá už na druhé miminko a je maximálně spokojená…
Zítra jedu s našima do Makra, tak jsem si napsala seznam věcí co bych tam koupila pro mimíska a udělat si trochu zásobu takových těch běžných provozních věcí do domácnosti… to zas bude útrata ![]()
Moni - jak to vypadá s notebookem? už ho máš doma?
makro ti „závidím“ - až teda na tu útratu
(už jen proto se mi tam vždycky moc nechce)
a látkovky OBDIVUJU a jsem moc zvědavá na zprávy o používání - já jsem o nich přemýšlela až na dýl, že jsou dobrý na odučování plínek
(ale jak se znám - jsem lempl na všechno, takže pohodlí především) ![]()