Poradna duly
Jana Čurdová
Gitu děkuji za radu říkala jsem si, že to vyperu taky v ruce, přece jen by mě mrzelo, kdyby se to nějak pokazilo.
Musím se pochlubit, objednala jsem si totiž celou
u: http://www.ebutik.cz/index.php?…
sice to stálo dost peněz, ale zas počítám že by to bylo i na druhýho prcka
a ve finále nám to zaplatila budoucí babča
![]()
Mondi, nádhera......
Teda, taky bych nevěděla, jestli prát nebo ne…
U nás je nádherně!!!! Svítí sluníčko a je 18 stupňů. Sice se to chvílemi zatáhne a zafouká, ale teplo je…
No tak tady je hnusně celý den
fakt zima, zataženo a poprchává ááááách jo já bych brala teplíčko ![]()
Vyperu to v ruce a uvidím, zbytek hodím do pračky
Mondi, neboj, ono se oteplí… Já tento víkend suším prádlo doma v obýváku, včera u nás taky víceméně pršelo celý den, dneska, jak už jsem psala, je líp, ale stejně jsem neměla odvahu pověsit to ven…
Já jsem u zase nervózní z mrňouse, v pátek se mlel snad nonstop a teď o víkendu je klid.. Sice se každou chvilku ozve, ale vždycky je to jen jedna akce… Asi se zase přetočil do stejné polohy, jako byl asi před 14 dny, kdy jsem vyšilovala, to jsem cítila víceméně jen pár kopanců do močáku za den… No a teď se to opakuje… Ještěže jdeme v úterý k dr., on ho tam snad vyburcuje… ![]()
Jinak u nás je docela veselo, přítel začal na netu študovat porodnice a ohlasy mamin, které tam rodily a je ochotný vézt mě raději 60 km daleko a pak za mnou každý den jezdit, páč jedna mamina psala, že v HK nepustili otce k porodu ![]()
Ahoj děvčata,
tak koukám, že tady se zase nakupuje a pere. ![]()
Co se týče praní, tak na mantinelu by mělo být napsáno při jaké teplotě se může prát, většinou max. na 40 stupňů, tak že bych se vůbec nebála a mantinel dala normálně do pračky, max. bych snížila otáčky při ždímání.
Ručně bych se teda na to rozhodně vyprdla...........no možná nové bych jen přečváchla a vyždímala, ale jak to bude nějakou dobu v provozu, tak bych to rozhodně prala v pračce, protože v rukou to nikdy tak nevyprete. ![]()
Jinak už nevím kdo to tady psal to jméno Jakub Kuba, ale vážně dost orginální.
Můj brácha má spolužáka a ten se jmenuje Tomáš Fuk............dost srandovní bylo jak ho zastavili policajti, se ho ptali na jméno a on Tomáš Fuk, si mysleli že si z nich dělá prdel. ![]()
Rosanko mrňous bude určitě v pohodě, určitě se jen jinak otočil a kope tam kde to moc nesícítíš. To my jsme už hlavičkou dolů a to byla už jak jsem byla na KO minule, tzn. přes tři týdny, asi už tak zůstane. ![]()
ahoj kecalky ![]()
koukám jak jste se rozkecaly
je vidět že je venku hnusně ![]()
tak ale při tom množství vůbec nevím na co jsem chtěla reagovat …
tak poslední co mě rozesmálo - Tomáš Fuk
a s tím mě napadá - Gitu , jméno je fakt originální já bych do toho šla
![]()
jinak my máme Jakuba napsanýho v papírech taky ![]()
vítám Edi - těším se na další informace
a držím palečky na maturu, fakt je lepší to dotáhnout teď, pak budeš mít aspoň klídek
Jezi - GRATULKA
závidím ti krásný známky
fakt jsi velká šikula
![]()
a jinak jste řešily nákupy - taky juknu na odkazy - ikdyž já mám už poslední „várku“ objednávek připravenou na babymarket - povlečení, monitor a lahve (odkaz tu myslím dávala i Obrázek)
a prostěradla chci koupit v IKEE, 2 ks za 150,– (myslím že by to mohlo stačit
)
Rosi , jinak k pohybům - ve čtvrtek jsme měli taky takový „hluchý“ den v pátek to bylo o malinko lepší a teď o víkendu už je to zase šídlo … ![]()
četla jsem (už nevím kde na netu) že prý si už máme hlídat počet pohybů za den - aby aspoň do hodiny(vybrat teda jednu během dne) bylo cca 10 pohybů ![]()
holky já mám dneska tak blbej den
pořád bych spala, jsem protivná, bolí mě břicho, křeče v podbřišku mám taky (asi ty slavný poslíčky
) - prostě celá nějaká mimoň ![]()
jo a Moni , taky závidím oslavu - halvně že se vydařila ikdyž byla vevnitř ![]()
Tomáš Fuk je fakt dobrej!!!! Jinak mně to došlo až po chvíli
![]()
Taky si myslím, že si potřebuje oddychnout, navíc jak jsem byla plašanka u dr., na UZV se mrskal jak kapřík a cítit nic nebylo… O těch deseti za hodinu jsem taky někde četla, tak snad je to v poho…
Ibbu, držím palečky, ať se z toho vyspíš a zítra ať je Ti lépe!!! Jdeš do práce?
Rosi, jj zítra zase pádím do práce
tenhle týden už je poslední kdy mám plný počet hodin - pak už mám do konce měsíce jen moje soukromé individuály (a to je většinou jen tak max 3/4 hodiny denně, většinou navečer)
sedím tu na gauči a jen tak čučím do monitoru a cituje co tam ta moje potvůrka dělá za akrobacii - a můžu říct že mě to už chvilkama otravuje
ale zas se nechci rouhat, aspoň o ní vím …
holky, chtěla jsem se poptat - máte někdo v plánu křtiny mňouska?
já bych je ráda „sfoukla“ v září - aby bylo ještě fajn počasí (max. začátkem října) - ale nevím jestli to není moc brzy na mimíse ![]()
Ibbu, nech Helču akrobatit!!! Je to úžasný pocit, jak se tam mrská!!!
O křtinách jsem teda vůbec nepřemýšlela, i když já křtěná jsem…
my jsme věřící takže u nás je to jasný
(já dokonce pravidelně varhaničím v kostele - naštěstí se za varhany ještě vejdu
)
docela se na to těším
ale asi to bude ještě v šestinedělí (ptž prostě chci aby bylo ještě hezky
) - a tak o tom přemýšlím ![]()
Rosi, já mám dneska fakt „divnou“ - pořád do breku - a teď se cítím jako kopačák … hlavně aby mě to brzy přešlo ![]()
Ibbu co se týče křtin, tak my bohužel křítit asi nebudeme.
Já jsem sice pokřtěná, mám svaté příjmání, biřmování, svatbu v kostele, ale Týnka pokřtěná není a to z jednoho prostého důvodu, pán farář s farnosti pod kterou spadáme nám odmítl dát povolení na to, aby jsme si Týnku pokřitili tam kde jsme chtěli, tj. tam kde já měla vše včetně svatby, kde jsem pravidelně chodila do kostela, prostě tam kde jsem vše absolvovala. Prostě odmítl a nedal, můj muž jelikož není a nebyl nikdy nějak věřící to prostě nezkousnul. Nesnesl to, že mu bude někdo rozkazovat kde si má nechat pokřtít své dítě.......v době kde si může vybírat lékaře, prostě můžeš si vybrat vše, ti bude nějaký farář rozkazovat kde máš nechat pokřtít své dítě.
Smutné navíc bylo to, že pro otce faráře nebyl ani zdravotní stav naší dcery nějak dostačující, vůbec ho prostě nezajímaly důvody proč chceme Týnku pokřtít tam. Tak že Týnka pokřtěná není z tohoto důvod. ![]()
Jinak jen tak mimochodem, můj bratr studoval dva roky teologii v Olomouci, chtěl být farářem, pak si dal na rok odklad, prostě si to potřeboval v hlavince nějak urovnat, no a nyní má dvouletou dcerku. ![]()
Katko takoví faráře bych zakázala
![]()
nejhorší je, že pak odrazují lidi! v našem okolí naštěstí takové faráře nemáme - spíš naopak ve farnosti kde jsem vyrůstala pan farář oddá každého, věřící nevěřící, nedělá rozdíly a problémy …
ale vím od známého faráře že se někteří kněží domluvili že nebudou křtít nemanželské děti nebo děti nepokřtěných rodičů
jakoby za to děti mohly - přeci pokřtí dítě, ne rodiče - a tímto způsobem nikoho ke sňatku rozhodně nedonutí ![]()
a myslím že bratrovi je s rodinou určitě líp!
(mmch celibát bych taky zrušila
)
ještě mě tak napadá, jestli jsem to pochopila dobře - prosím tě a vy jste museli mít souhlas jednoho faráře že jste chtěli mít křtiny v jiné farnosti ?!?!?!?!?! ![]()
tak tomu už nerozumím vůbec! my bydlíme v Humpolci, já jsem celý život chodila do kostela v Ledči nad Sázavou - svatbu jsme měli na Lipnici a křtiny teď budeme mít úplně někde jinde ! (ptž jezdím hrát do maličký vesničky vzdáleny od našich 15 km, což znamená od nás asi 40km
)