Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
25.2.09 17:19

Ahoj holky
Koukám že probíráte pohlaví a pověry. Já když čekala Anetku tak jsem byla oteklá pleť sem měla hroznou a vůbec jsem vypadala strašně a všichni mi říkali že to bude holka a taky byla. :lol: :lol: Ale pokaždý to tak nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.2.09 17:24

hehu info

Ahoj, jmenuju se Helena, je mi 30, poprvé těhotná - 16+6 tt.Termín porodu je někdy od 28.7.-8.8. páni doktoři se nemohou shodnout, ale myslím, že ten rozdíl je zatím OK. Teď jsem doma na neschopence, teda jen kvůli nachlazení a tak mám čas se věnovat koumání webových stránek. \jinak už jsem nebyla víc dva týdny na kontrole a tak jsem hrozně nervozní -jdu až příští středu, tak si myslím, že se dozvím jestli holčička nebo kluk. Můj pocit od začátku je holka, tak uvidím - jak jste na tom vy s pocity a následnou realitou? A taky se chci zeptat, jak jste na tom s přibíráním - já teda váhově něco přes kilo, ale objemově docela hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
25.2.09 18:15

Ahoj holky,
vy mi dáváte! Člověk se přes víkend odmlčí a hned čte dva dny :D

Dnes jsem byla na kontrole a kooonečně mám i výsledky z NT screeningu. Takže podle NT negativní, takže možnost, že porodíme děťátko down je prý bezvýznamná.

Taky jsem dnes byla na kontrole v poradně a na UTZ se prcek docela mrskal.. Paní doktorka sice měla problém ho najít (my velcí lidé, co chráníme své nenarozené děti tukovými polštářky), ale nakonec se to podařilo. No je to šílené. Před dvěma měsíci to byla černá tečka a teď to mává mamince.

Váha - přibrala jsem 20 deka :-) ale objemově se cítím strašně. I Kubík už říká, že jsme se rozrostli.. no jo a bude hůř :-)

Problémy - strašně, ale strašně mě bolí prsa. Tak mě napadá, že jsem z toho UTZ byla tak paf, že jsem se o tom zapomněla zmínit doktorce.. :)

Taky jsem se Vás chtěla zeptat, jestli neznáte nějaké stránky s cvičením pro těhotné. Ráda bych se nechala inspirovat :-)

Tušení - na začátku těhotenství jsem byla přesvědčena, že to bude holka a pořád to jako převládá, ale nějak mi nejde přes pusu oslovovat Drobka ženským jménem. Tak nevím, nevím.. Pleť se mi zhoršila, vlasy se mi parádně mastí a nezvracím.. tak a teď babo raď… no, už se nemůžu dočkat, až mi bude řečeno, co to vlastně čekáme :-) Chci to vědět, protože bych už miminko ráda oslovovala jménem. Jak malá, co?

Taky jste tady probírali postižené dítě. My se s Kubou shodli, že pokud by hrozilo vážné postižení, tak ne-e. :oops: Zní to hrozně, ale přiznávám, já bych to nezvládla. Bojovat a pak se strachovat, až tu nebudu, co bude.. Tož doufám, že mě neukamenujete :-)

Tak se opatrujte a mějte se maminky i miminka i tatínkové moc krásně! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.2.09 18:51

Tak na mě by ta pověra seděla. Vůbec mi nebylo zle.jen prsa bolely. Vlasy mám mastné taky každý den. Barvíte si je v těhotenství? Prý by se to nemělo. Jinak zatím sem přibrala 4kg. Myslím že to není tak moc. Horší bude to hubnutí a už strie. Helenko já jsem taky že zlína a termín tak nějak jako ty,tak se možná potkáme v nemocnici u porodu. Jak se tu psalo o těch koblihách tak já dostala na ně takovou chuť že jsem si na pár taky zašla. :lol: mějte se zatím hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
25.2.09 19:54

Moniko, proč bychom tě kamenovaly 8O já o tom popravdě nepřemýšlela tak, co bychom dělali kdyby bylo mimi postižené … zatím šílím jenom co budu dělat než budou výsledky a jaký budou výsledky :D
ale slyšela jsem názor - a přikláním se k němu - není to odvaha přivést ÚMYSLNĚ na svět postižené dítě - není to jenom o tom co budeš dělat - třeba by to ani nešlo, muselo by do ústavu - já taky nevím jestli bych to zvládala … ale to se bavím o downově syndromu nebo jinak hodně postižených dětech, které třeba nemohou vůbec chodit atd …

ale radši budeme myslet že naše děti jsou zdravý jako řípy :! :! :!

teď se láduju zeleninovým salátem a je mi mooooc dobře :lol:

jinak já ještě taky nic nepřibrala - ale každý mě straší že to začíná 5. měsícem, tak čekám - už nám 5. pomalu začíná :lol: ale hlavně aby miísek měl dost tukových zásob a bude dobře

jinak hodně mamin povídá že při kojení a lítání okolo mimina se prý rychle hubne - tak maminy - je to pravda? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
25.2.09 20:13

Ibbu u mě to tak bylo dokonce jsem vážila o pár kilo mín než před těhu. To sem měla 50 přibrala sem 11 a zhubla na 46kg to sem si pak držela dlouho ale ne dietou tu sem vůbec nedržela my to máme v rodině :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
25.2.09 20:17

Marky, to jsi jak „z Dachau“ ne? :lol: já jsem zase „pořádná“ ženská :lol:

ale vím takhle od známých že je úplně jedno jestli je ženská silná nebo štíhlá - každá to má jinak … a já doufám že jsem jedna z těch co to shodí taky rychle aniž by věděla jak - jako ty :wink:

no uvidíme …

jinak jsem si vzpomněla - JEZINKO , neukázala ses, ale zítra držím pěstičky :! :! :! a hlavně se ozvi jak to na amniu dopadlo :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
25.2.09 20:23

Teď si mě pobavila. :lol: Už to taky neplatí teď pred těhu jsem měla 51 kg a už mám 55,5. Takže poku budu pokračovat tímto tempem tak na konci budu jak sud. Ale máš pravdu u každýho je to jiný a já věřím že my to pěkně schodíme. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
25.2.09 20:34

no jen nepovídej - cca 50kilo je krásný :! já svýho času vážila okolo 60 a bylo to úplně v pohodě - no a teď mám přes 90 a děsím se, jak to bude po porodu :?

proto si ráda myslím že to po porodu URČITĚ rychle shodím :lol:

ale mám problémy s metabolismem a trávením - a je teď fajn že ať sním co sním, váha se mi nezvedne - ale snažím se nepřejídat (občas :oops: ) :lol: taky doufám že už to po porodu takhle zůstane - je to hrozný když se si vezmu že jsem fakt moc nejedla, a přibírala snad jen z vody :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
25.2.09 20:58

Já jsem přes vánoce tím jak mi bylo blbě zhubla asi 4kg, takže teprv teď jsem na své původní váze, takže zatím jsem vlastně nepřibrala nic :D
Ani objemově mi zatím nepříjde že bych se nějak moc zvětšila…
No doufám, že přes těhu nepřiberu třeba 30 kg… jím teda normálně, akorát se znažím moc nejíst sladký a zbytčně tučný (ale občas hřeším)

Někdo se ptal na barvení vlasů, já teda byla u kadeřnice nedávno, nechávala jsem si vlasy barvit, barva chytla dobře, a že by to bylo nějak nebezpečný pro mimísko si nemyslím…

No nic holky, jdu do sprchy, pak se natřít pořádně olejíčkem (doufám, že tím ty hnusný strie zapaším) půjdu spinkat :-)

Přeju všem dobrou noc, krásný sny a pohlaďte si bříšínka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
25.2.09 21:02

dobrou Moni - taky se přemlouvám ke koupeli a olejíčku :lol:

jo, holky, už to vidím, všechny přiberem jen minimum a to pak půjde dolů dobře :lol:

zítra se sem dostanu asi až večer - po KO jdu ke tchýni na baštu - dokonce mi udělá hranolky! :lol: (a jinak jedu na KO se švagrovou tak jsem na to zvědavá - pak popíšu jestli neutekla z ordinace :lol: )

brou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.2.09 21:49

Tak já teda žeru na co přijdu. Začínají mi hodně chutě. Přibrala jsem zatím jen 4kg. Moje mamka při mně přibrala 32kg,tak doufám že to není nějak dědičný. Ale zatím to tak nevypadá. Ale pokud je tomu tak,že od 5 měs. se přibírá,tak se začnu hlídat. Taky ať pak nemám cukrovku. Holky berete nějaké vitamíny co vám dr. nebo někdo doporučil brát v těhotenství? Zatím Dobrou noc vám i těm malinkým v bříšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
26.2.09 08:25

Dobré ráno maminy.
Moniko gratuluji k úspěšné ko.
Lakai mě dr doporučila mamavit takho užívám.
Dnes sem měla příšernou noc asi sem chytla někde střevní chripku tak sem většinu noci trávila na wc. A zrovna dneska dcera slaví narozky objednala sem jí dort na který sem se moc těšila a nakone skončím na čaji a piškotách ach jo :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.2.09 08:44

Dobré ráno,já na to,že lítám 6× za noc na malou jsem měla dobré spaní. Já užívám femibion 400 a nemůžu si ho vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
26.2.09 09:01

Dobré ráno

Moni včera jsem úplně zapomněla - taky gratuluju k výsledkům kontroly :D

MarkyS - nejdřív blahopřeju malé k narozeninám :-) . Tobě přeju hlavně ať je ti co nejdřív dobře, protože my s manželem měli střevní chřipku po vánocích tak vím jak to dokáže potrápit…

Co se týká těch vitamínů já brala kyselinu listovou (teď už jí asi 14dní neberu), jinak jsem si koupila Gravinilk v tom jsou taky vitamíny, ale v tabletách neberu nic. Ptala sem se na to doktorky a ta mi říkala že pokud jím všechno tak ty umělý vitamíny v tabletách nejsou nutný. Pokud by mi pak něco konkrétního chybělo jako třeba železo, jód nebo tak, tak mi to pak předepíše. Já nikdy žádný normální multivitamíny (myslím ty netěhotenský) nebrala, nějak mi to přijde „zbytčný“. Akorát jsem teda začla jíst víc ovoce a zeleniny a ryb, ale tak nějak normálně…
Kamarádky jak který, některý braly pomalu půl roku před otěhotněním, některý nic… tak nevím.
Někde jsem četla že miminko si z těla vezme co potřebuje, takže ty vitamíny jsou spíš pro maminku aby doplnila to co si mimi vezme (nevím ale jestli to tak je, jen si vzpomínám že jsem to četal)

Dneska mám na oběd pozvanou kamarádku, tak se jdu pomalu chystat na vaření, ještě vyluxuju a jdu na to… Budem mít krůtí prsa s lisovým špenátem a hovězí vývar se zeleninovou směsí :-)

Zatím papa odpoledne na vás za kouknu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital