Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Kleofasek píše:
@TCHS my v osmi měsících 8 zubů
Ty jo!
Tak to ate dobry, to muze lip kousat. Kamaradky mala co mela ted rok ma sotva 2 zoubky.
@TCHS ale houby, kouše tak akorát mě
Když jí dávám jídlo nerozmleté, tak se nadavuje. Takže zatím mixuju. Ale rohlík pojídá sama a jídlo, co jí dávám z mého talíře taky
Ale co je pro ni, to ani za nic
taky nám dlouho trvalo papat lžičkou. Naštěstí už to je OK. Ona je šikovná na jiné věci, ale papání bylo vždycky děsné. Snad bude druhé mímo vzornější ![]()
@Kleofasek píše:
@TCHS myslím, že Adélka bude chodit brzo. Už udělala pár krůčků i sama. Ale jen jednou tento týden. Přešla od postele k televizi.Pro mě to bude super, snad nebude chtít tím pádem pořád nosit
To je fajn, ja se snazim maleho netahat, necham ho doma za mnou list po kolenou, ale musim ho stejne dat do postylky a tak a hlavne kdyz jdem ven, to je horor, protoze bylime v 1. patre a jeste to mame od vchodovych dveri ke garazi z kopce a po nekolika schodech.Si u nas nekdy pripadam jak na krizovy hore, tech schodu furt. ![]()
@Kleofasek píše:
@TCHS ale houby, kouše tak akorát mě![]()
Když jí dávám jídlo nerozmleté, tak se nadavuje. Takže zatím mixuju. Ale rohlík pojídá sama a jídlo, co jí dávám z mého talíře taky
Ale co je pro ni, to ani za nic
taky nám dlouho trvalo papat lžičkou. Naštěstí už to je OK. Ona je šikovná na jiné věci, ale papání bylo vždycky děsné. Snad bude druhé mímo vzornější
Tak to mame obracene, to malej vse vykouma, vse odsroubuje a zotvira, je ukecanej a dobre napodobuje a je hrozny jedlik. Akorat nikdy nechtel flasku s dudlikem jen s takovym nahubkem a taky dudlik vubec nechce.Kdyz mu ho dam tak ho jen vsud zkouma a kouse ho ze vsech stran. ![]()
Ahoj holky, máte kouzelné děti.
Já jdu na kontrolu 19.12. Mám taky jedno dítě, syna. V roce měl 3 zuby - první v 8 měsících a nikam nespěchal
, 4. mu vylezl cca po měsíci. Teď mu byly 2 roky a má 11 zubů úplně vylezlých, 3 zuby napůl, 2 lehce prořízlé a stoličky ani v náznaku.
Vitamíny jsem u prvního nejedla, ani teď to nemám v plánu, ale beru listovku.
Dítě tahám, nedá se nic dělat. Sice chodí, ale prostě jsou chvíle, kdy to jinak nejde, ale prý to není problém, akorát se mají zvedat ze dřepu a vstát s nimi, aby síla nešla přes břišní svaly, ale přes stehna.
B. F.
Ale sportovec z nej asi nebude.
Tak to je vase mala moc sikovna, kdyz uz takhle zacina chodit. ![]()
@TCHS píše:
Ale sportovec z nej asi nebude.Tak to je vase mala moc sikovna, kdyz uz takhle zacina chodit.
Ono se to ještě ukáže. Synovec chodil v 9 měsících a teď je to buchta největší. Už tak od 3 let se z něj stalo dítě: kam posadím, tam najdu. Sport a pohyb jsou pro něj sprostá slova. Jeho brácha se rozchodil v 18 měsících a doteď se nezastaví, rád sportuje…
Moje dítě se postavilo v 6 měsících. Od 7 měsíců obcházelo nábytek. V 8 měsících udělal první 2 kroky v prostoru a až do 11 měsíců byly i poslední. V 11 měsících krokoval a rozchodil se naplno až v roce.
B. F.
@Anonymní píše:
Já jdu na kontrolu 19.12. Mám taky jedno dítě, syna. V roce měl 3 zuby - první v 8 měsících a nikam nespěchal, 4. mu vylezl cca po měsíci. Teď mu byly 2 roky a má 11 zubů úplně vylezlých, 3 zuby napůl, 2 lehce prořízlé a stoličky ani v náznaku.
Dítě tahám, nedá se nic dělat. Sice chodí, ale prostě jsou chvíle, kdy to jinak nejde, ale prý to není problém, akorát se mají zvedat ze dřepu a vstát s nimi, aby síla nešla přes břišní svaly, ale přes stehna.B. F.
Kazdy to ma hold jinak.
Se brzy urcite pekne rozbeha! ![]()
@Anonymní píše:
Ono se to ještě ukáže. Synovec chodil v 9 měsících a teď je to buchta největší. Už tak od 3 let se z něj stalo dítě: kam posadím, tam najdu. Sport a pohyb jsou pro něj sprostá slova. Jeho brácha se rozchodil v 18 měsících a doteď se nezastaví, rád sportuje…
Moje dítě se postavilo v 6 měsících. Od 7 měsíců obcházelo nábytek. V 8 měsících udělal první 2 kroky v prostoru a až do 11 měsíců byly i poslední. V 11 měsících krokoval a rozchodil se naplno až v roce.B. F.
No, tak uvidime, jak mu to pujde dal, ale ja si starosti nedelam.Ja jsem zacala poradne chodit az v 13 mesicich a muj bracha ve 14 mesicich a muj manzel jeste o neco pozdeji, no a chodit umime do ted vsichni. ![]()
@TCHS píše:
Kazdy to ma hold jinak.Se brzy urcite pekne rozbeha!
Ony mu jsou 2, ale večer třeba 20× zdrhne z postele. Pak ho nosím z vany, případně když jsme venku a on odmítá jít… Myslím, že nic se nemá přehánět. Nejnebezpečnější to je až ve 2.-3. trimestru. V tom prvním je miminko ještě dobře chráněné.
B. F.
Já malýho taky občas nosím, má 1,5 roku a něco ještě pořádně nezvládne. Nebo když je třeba oblečený do postýlky na spaní, když ho přebaluju a tak.no. Navíc je hrozný mamánek a mazel, tak mi pořád leze na klín.
Potřebuje prostě tu maminku, pomazlit nebo aspoň se dotýkat. Ale užívám si to, starší už nechce pomazlit ani náhodou, když mu dám pusu, tak řekne fůůj. Ale večer v posteli se pomazlí a opusinkuje mě. ![]()
@TCHS tak to my bydlíme ve 2. patře bez výtahu. Ještě kočár máme složený v kufru v autě, takže ho pokaždé musím seskládat a rozeskládat. Auto je tak 100 od baráku na parkovišti. Takže procházky mě teda neberou, to se přiznám. Protože než tohle všechno absolovat, tak je člověk unavený ještě než vůbec vyjede.
Moc si přeju aby jsme prodali ten pitomý byt a sehnali domek ![]()
Malá taky dudlík nikdy nechtěla, takže ji nemám čím uklidňovat. Když řve, strčí si do pusy moje vlasy se svým prstíkem, já nevím proč to dělá
Ale aj tak usíná
Samo kontroluju, jestli ji nějaký nezůstal v puse. A kolik mi jich už vyrvala
![]()
@Anonymní píše:
Já jdu na kontrolu 19.12. Mám taky jedno dítě, syna. V roce měl 3 zuby - první v 8 měsících a nikam nespěchal, 4. mu vylezl cca po měsíci. Teď mu byly 2 roky a má 11 zubů úplně vylezlých, 3 zuby napůl, 2 lehce prořízlé a stoličky ani v náznaku.
Dítě tahám, nedá se nic dělat. Sice chodí, ale prostě jsou chvíle, kdy to jinak nejde, ale prý to není problém, akorát se mají zvedat ze dřepu a vstát s nimi, aby síla nešla přes břišní svaly, ale přes stehna.B. F.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@TCHS myslím, že Adélka bude chodit brzo. Už udělala pár krůčků i sama. Ale jen jednou tento týden. Přešla od postele k televizi.Pro mě to bude super, snad nebude chtít tím pádem pořád nosit